Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze: Ja też lubię w zimnym,ale nie szybciej niż po 4:30/km,później nie jest tak fajnie.A gdzie konkretnie te zawody?dyszka tak?
forst -nawet niedaleko od Ciebie -w XXI wieku odległość to pojęcie względne :) ja mam jakieś 90km
tam jest 5tka dycha i 20 km zobaczę na miejscu co biegać, ale chciałbym sprawdzić się na dyszkę.
w ogóle u niemców dużo fajnych lokalnych biegów jest.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Krzychu, bardzo mocny trening Ci wszedł, jak na krakowskie warunki :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Krzychu, bardzo mocny trening Ci wszedł, jak na krakowskie warunki :)
No,troche za mocny.Wieczorem to już takie lekkie 5-6km :bum:
Jak forma przed zawodami?Byle podłoże było OK,mróz mi nie przeszkadza.Mam zamiar pocisnąc w sobotę na maksa :oczko:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Ja odpoczywam dziś i jutro. Zastanawiam się nad treningiem w czwartek i piątek - w poniedziałek zrobiłem tylko ten krótki, do zrobienia jeszcze (nawet zakładając 4/tydz) podbiegi, tempówki i wybieganie. Wybieganie w sobotę na KKM, więc nie ma opcji, żebym trenował oba dni przed startem... Nie wiem, jak najlepiej to rozłożyć... Może w czwartek tempówki, a podbiegi uda się w niedzielę zaliczyć...
Awatar użytkownika
krejpek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za relację z warunków. Jeszcze by mnie coś podkusiło, żeby iść pobiegać ("Choć trochę, nic się nie stanie, powoli") i znowu achilles zacząłby mi dokuczać.

Ech, głód biegania...
5 km - 21:00 (1. Bieg Wielkich Serc Kraków, 13.01.2013 r.)
Półmaraton - 1:36:39 (X Półmaraton Marzanny, 24.03.2013 r.)
Maraton - 3:51:08 (XII Cracovia Maraton, 28.04.2013 r.)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Ja odpoczywam dziś i jutro. Zastanawiam się nad treningiem w czwartek i piątek - w poniedziałek zrobiłem tylko ten krótki, do zrobienia jeszcze (nawet zakładając 4/tydz) podbiegi, tempówki i wybieganie. Wybieganie w sobotę na KKM, więc nie ma opcji, żebym trenował oba dni przed startem... Nie wiem, jak najlepiej to rozłożyć... Może w czwartek tempówki, a podbiegi uda się w niedzielę zaliczyć...
Podbiegi na niedzielę,piątek wolne,a ciągły lepiej w środę,ale czwartek może tez może być,bo nie idziesz na wynik w sobotę,tylko jako wybieganie ma być tak?Tak czy inaczej jeśli tempo zrobisz jutro będziesz miał 2 dni wolne przed najtrudniejszym treningiem :taktak:
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Krzysiek, Ty też padłeś ofiarą 2ch treningów dziennie :hej: ?
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Ładny trening, chyba nieco mocniejszy od założonego, ale nie przejmuj się tempami jak panucci10, biegaj na samopoczucie. Co wy tak wszyscy patrzycie na tempo w tak trudnych warunkach i żal wam, że nie biegacie szybciej. Jest zima, biegajmy i budujmy bazę przede wszystkim. :)
A dwa treningi dziennie to przesada, nigdy jeszcze mi się nie przytrafiły. Biegasz jak wyczynowiec, tylko uważaj na kontuzje.
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Krzysiek, Ty też padłeś ofiarą 2ch treningów dziennie :hej: ?
Biegałem po 2 razy w lipcu i sierpniu,wiadomo dzień dłuższy :hej: I ten drugi jest zawsze lajtowy ok.30-40min.,nie częściej niż 2 takie zabiegi w tygodniu.Po prostu łatwiej mi się wagę zbija.
Sylwku zapomniałem pogratulować za Chomiczówkę.Super bieg! :bum:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:Ładny trening, chyba nieco mocniejszy od założonego, ale nie przejmuj się tempami jak panucci10, biegaj na samopoczucie. Co wy tak wszyscy patrzycie na tempo w tak trudnych warunkach i żal wam, że nie biegacie szybciej. Jest zima, biegajmy i budujmy bazę przede wszystkim. :)
A dwa treningi dziennie to przesada, nigdy jeszcze mi się nie przytrafiły. Biegasz jak wyczynowiec, tylko uważaj na kontuzje.
Nie przejmuję się tempami(w tak trudnych warunkach i w dodatku na trasie o pagórkowatym profilu),trochę mnie poniosło,bo po 6 treningach z rzędu wczoraj miałem dzień wolny i dziś dużą świerzość.Chciałem jeszcze sprawdzić jak się oddycha mroźnym powietrzem przy szybkim biegu(zawody w sobotę ma być mniej niz -10st :wrrwrr: )
Ten tydzień będzie regeneracyjny(w poprzednim trochę za dużo nabiegałem)ok.65km wyjdzie.
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P

Nieprzeczytany post

Znacie może jakiś dobry trening żeby zejść poniżej 20:00 na 5km i później 19:00 i 18:00 ?

Wybiegania chyba takie do 15km (12-15km)
Interwały nie dłuższe niż 3minuty (czyli fartelki i 4setki) Może troszkę 1km(szybciej niż tempo startowe) p3 2km(podobnie)
Podbiegi pewnie 200m i 400m
Ciągłe 2+5+2(100/100)
Crossowe 30 minutówki

Hmmm? fachowym okiem... co powiecie ?

Kurdę przyznaję się: zapuściłem się okropnie, gdyby nie siatka to nie wiem co by ze mnie było... blog powstanie jak zacznę biegać, więc czasu czasu...
( :
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:Znacie może jakiś dobry trening żeby zejść poniżej 20:00 na 5km i później 19:00 i 18:00 ?

Wybiegania chyba takie do 15km (12-15km)
Interwały nie dłuższe niż 3minuty (czyli fartelki i 4setki) Może troszkę 1km(szybciej niż tempo startowe) p3 2km(podobnie)
Podbiegi pewnie 200m i 400m
Ciągłe 2+5+2(100/100)
Crossowe 30 minutówki

Hmmm? fachowym okiem... co powiecie ?

Kurdę przyznaję się: zapuściłem się okropnie, gdyby nie siatka to nie wiem co by ze mnie było... blog powstanie jak zacznę biegać, więc czasu czasu...
Wszystko już napisałeś u góry.A,żeby biegać poniżej 20 minut 5km trzeba po prostu regularnie biegać :hej:
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:A,żeby biegać poniżej 20 minut 5km trzeba po prostu regularnie biegać :hej:

To mi pocisnąłeś :P zacznę, sezon w siatkę się skończy (7 meczy do końca), maturę zdam, zrobi się ciepło ;P wiele czynników wpłynie że zacznę biegać.

a tak serio to z tego co czytam to widzę że przygotowania pełną parą idą, nie wychylaj się nad plan, rób to co uważasz i pamiętaj że każdy dobry niemiecki plan ma zapas ;D czyli zachowaj siły na starty.
( :
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:

zacznę, sezon w siatkę się skończy (7 meczy do końca), maturę zdam, zrobi się ciepło ;P wiele czynników wpłynie że zacznę biegać.

a tak serio to z tego co czytam to widzę że przygotowania pełną parą idą, nie wychylaj się nad plan, rób to co uważasz i pamiętaj że każdy dobry niemiecki plan ma zapas ;D czyli zachowaj siły na starty.
To dobrze,że nie rezygnujesz z biegania,bo pogodzić maturę,siatkę i biegi...niemożliwe.właśnie w tym tygodniu mam zawody na dyszkę na Błoniach.Oby pogoda była.Sam jestem ciekaw co nabiegam :niewiem:
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w jakich butach startujesz ?
( :
ODPOWIEDZ