Lance Armstrong

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Apex pisze: 4. Powinni je zalegalizować lub kontrolować wszystkich.
zalegalizować nie. kontrolować wszystkich tak.
problem jest taki, że wszelkie gwiazdy wpadają tylko wtedy, kiedy się pomylą, albo wtedy, kiedy chce ktoś na tym biznes zrobić (tak jak wcześniej robił na tym, żeby nie wpadły).
gdyby Armstrong był anonimowym zawodnikiem, albo osobą, o której nikt już nie pamięta (tak jak np. o FloJo), wtedy pies z kulawą nogą nie grzebałby w jego przeszłości. a tak znowu ktoś sobie nazwisko wyrobi, pieniądze sypną się dla WADA (bo niby są skuteczni) ...
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Lance przyznał się do oszustwa, pięknie.

Ale przecież on to robił z co najmniej dwóch powodów: dla sławy i kasy.
A Kasa płynie od sponsorów, a sponsorzy płacą za wyniki.
Nie jestem prawnikiem, ale z tego co się orientuję to jest w prawie takie pojęcie jak: "przywództwo sprawcze" oznaczające np. zleceniodawcę morderstwa, per analogiam, czy sponsorzy i reklamodawcy np. koncerny NIKE jako w pewnym sensie zleceniodawcy, nie odpowiadają po części za to oszustwo?
To sponsorzy czerpią największe zyski z promocji swoich marek przez oszustów, czy bezpośrednio sponsorując zawodnika, czy poprzez umieszczanie reklam w trakcie transmisji TV wydarzeń sportowych.
Ale to My łykamy to gó... i udajemy, że to musztarda, kupując ich wyroby czy oglądając sport w TV.
Nie mówiąc już o tych którzy dla NICH pracują. I koło się zamyka.
Dla wszystkich jest chyba oczywiste, że nawet przyznanie się Lanca to starannie wyreżyserowany Show, kto wie czy nie został poniekąd do tego zmuszony, bo gdyby to tylko od niego zależało to by pewnie szedł w zaparte do końca życia.

To my jesteśmy cyniczni, udając, że nie wiemy, że taki np. Bolt jedzie na prochach!
My po prostu chcemy w to wierzyć, że ludzie są czyści i wszystko jest ok.
Lance Armstrong odpowiedział po prostu na społeczne zapotrzebowanie... a że przy okazji trochę zarobił, cóż z czegoś trzeba żyć. :ojoj:
Jak się nad tym głębiej pochylić, to może się okazać, że np. Caster Semenyi z jej zapewne naturalnym hermafrodytyzmem, może się okazać w gruncie rzeczy "najczystszą" lekkoatletką w elicie itd. itd.

To społeczeństwo jest winne nie Lance Amstrong. :oczko: :bum: :spoczko:

Reasumując: Aresztujcie społeczeństwo!! (Pamiętacie taki skecz w filmie Monty Pythona 'Sens Życia'). :oczko: :hahaha:
Biedny Lance on chciał tylko nieść ludziom radość, dostarczać niezapomnianych emocji... i troszeczkę zarobić, ale podłe ludzie się do niego przyczepili. :chlip:

To mówiłem Ja. :spoko:

Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Kshysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest zabawne, że teraz wszystkie firmy które promowały Armstronga, z oburzeniem się od niego odwrócą. Ale co zarobiły przez całą dekadę - zostanie w kieszeni (patrz: Trek, Bontrager, Nike, Discovery)
A póki były tylko podejrzenia stosowały chętnie zasadę domniemanej niewinności.
Pytanie, jakie postępowanie byłoby słuszne? Bo wycinać zawodnika tylko za pomówienia to też chora sytuacja.
napieraj.pl
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arek Bielsko pisze: uważałem i nadal uważam Lance'a za debeściaka!!! bo wśród nakoksowanych był najlepszy, łoił innych jak dzieci, to mi sie podobało :) z tym, że zawsze wiedziałem, że tam nikt czysty nie jedzie!
rywalizacja cyborgów to nie sport. równie dobrze możnaby pograć w grę komputerową, wyjdzie na to samo.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że niektórzy po tym wywiadzie i całej tej aferze, dopiero teraz stracili niewinność swojego myślenia :) A tu trzeba jasno sobie powiedzieć, że biorą wszyscy i koniec. Biorą wszyscy, ale wygrywa i tak najlepszy, bo od koksu i leżenia na kanapie wyników i tak nie będzie. Jedyne co, to że LA nawet w tym wywiadzie ściemnia, ale cóż...przecież to wszystko sztab ludzi ustalił, co i jak ma powiedzieć. Chyba nikt nie sądzi, że on tak sam jeden, samodzielnie? :hahaha:
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki Lance, mam nadzieje, że teraz dzięki temu będzie można kupić po jeszcze niższych cenach ciuchy i buty nike z kolekcji livestrong.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Discovery Channel właśnie zaczął się wywiad Oprah z Lancem.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Zaklinek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dorobił się nielegalnie sławy, pieniędzy. Sam fakt powstania takiego tematu jest tego potwierdzeniem. Lance myślał tylko o kasie, zawiódł wszystkich swoich fanów i mam nadzieję że kiedyś sam z siebie stwierdzi że żałuje, bo z tego co widziałam w niektórych wywiadach to tylko próbuje się usprawiedliwiać. Niestety. :zero:
W wolnej chwili - zapraszam na stronę http://www.drexpol.com.pl/
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy Lance miał fanów, zanim wygrywał TdF.
Jak dla mnie zwycięzca w walce z rakiem i niech mu fundacja służy, ale jako sportowiec, pięknie wyciął innych oszustów i pokazał, że nawet w tym jest dobry :bum:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lance ma nadal miliony fanow na calym swiecie.

Rzuccie okiem na Twitter i Strava:

https://twitter.com/lancearmstrong

http://app.strava.com/athletes/125154
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obejrzałam wywiad (chociaż część przespałam) i generalnie mam mieszane uczucia co do tego wywiadu. Zobaczymy, jak ta sprawa się potoczy dalej.
Gife pisze:niech mu fundacja służy
Lance już nie jest w fundacji, zasugerowano mu, żeby się od niej odciął - dla jej dobra. Przykre.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zaklinek pisze:Lance myślał tylko o kasie,
o kasie przede wszystkim myśleli sponsorzy, dyrektorzy grup i organizatorzy wyścigów. w pewnym momencie organizatorzy wielkich tourów zaczęli przechodzić samych siebie i gdyby się tylko dało, wtedy na trasie jednego etapu umieściliby: Angliru, Monte Zoncolan, Mortirolo, potem przejazd przez Col de la Bonette, a na deser Tourmalet oraz finisz na Mont Ventoux. tylko geografia przeszkodziła chyba takim szalonym zapędom.
Go Hard Or Go Home
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Ciekawe czy Lance miał fanów, zanim wygrywał TdF.
Jak dla mnie zwycięzca w walce z rakiem i niech mu fundacja służy, ale jako sportowiec, pięknie wyciął innych oszustów i pokazał, że nawet w tym jest dobry :bum:

Gife widziałem wywiad z polskim kolarzem chyba Jaskuła (nie mam pamięci do nazwisk) który powiedział że wcale bysie nie zdziwił gdyby choroba LA była wymyślona

W moim odczuciu wcale ta myśl nie jest głupia Próba odwrócenia uwagi od dopingu itd
LA pokazał jakim jest cynikiem Swoja drogą wszedł w układ gdzie rezygnacja wiazałąby sie z utratą ogromej sumy pieniędzy.
Ilu z NAs na jego miejscu by zrezygnowało?
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ktoś tu trafnie zauważył, że w sporcie wyczynowym doping jest wszechobecny i nawet w szachach zawodnicy koksują by ich mózgi lepiej śmigały. Wielki sport, wielkie pieniądze.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaskuła pieprzy głupoty... prawie płaczący Zimoch też mnie rozwalił...
wszyscy przed kamerami pitolą takie głupoty, że nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać... każdy sie boi powiedzieć to co naprawde myśli, bo to nie wypada powiedzieć, że wszyscy wiedzieli i że sami od lat przykładali się do tego przemysłu, bo kłamali, że sport jest czysty itp
pewnie kulturyści też są czyści :) kurcze, nawet mi się rymło :hahaha:
strongmani to samo... Pudzian jechał na kurczakach i ryżu :hej:
a w NBA robią sezon na bananach i serwatce...
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
ODPOWIEDZ