Hotmas - komentarze
Moderator: infernal
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: brak
Gratulacje - bardzo ładny czas w debiucie, no i sporo ludzi zostawiłeś za plecami. To na pewno daje jeszcze większą motywację.
I mądrze robisz - wolny trening to podstawa, teraz już wiem
I mądrze robisz - wolny trening to podstawa, teraz już wiem
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1h 3min
Kurcze, Tomek, jak dla mnie to biegasz szybko To wczorajsze 5:48min/km to w Twoim OWB1?
Ja jak biegam zimą na dworze to z automatu mam dużo wyższe tętno niż w normalnych warunkach pogodowych
Trzymam kciuki za kolejną 5 z Biegiem Natury!
Ja jak biegam zimą na dworze to z automatu mam dużo wyższe tętno niż w normalnych warunkach pogodowych
Trzymam kciuki za kolejną 5 z Biegiem Natury!
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Kurcze nie wiem. Pulsometr używałem zaledwie kilka razy a początku, później nie zawracałem sobie nim głowy bo tętno docjodziło mi do 200. Teraz biegam raczej na tempo a mianowicie kiedy widzę na Endo, że jest za szybko zwalniam. Z tego co widzę to u mnie w OBW1 tętno max to ok 140 ja ostatnio kiedy mierzyłem średnie miałem 151 przy tempie 5:49 min/km i czułem luz a według kalkulatora to u mnie już III zakres.concordia pisze:Kurcze, Tomek, jak dla mnie to biegasz szybko To wczorajsze 5:48min/km to w Twoim OWB1?
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Aha. I co najważniejsze przy tym tempie czuję luz i mogę w miarę swobodnie rozmawiać.
Przy okazji mam prośbę o zagłosowanie w plebiscycie na Owoca szczegóły: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 38#p508338
Przy okazji mam prośbę o zagłosowanie w plebiscycie na Owoca szczegóły: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 38#p508338
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Ja też A zimno było tylko przez pierwsze dwa kilometry, a w domku czekała już szklaneczka grzańca
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
kiedyś już chyba Acerowi pisałam, że odkąd schowałam pulsometr - biegam mniej zestresowana, nie wiem, czy koniecznie szybciej - ale na pewno luźniej ;
chociaż pewnie warto raz na jakiś czas - zabrać go tak kontrolnie - aby sprawdzić co i jak się zmienia
szukałam relacji z wczoraj - nie znalazłam, mam nadzieję, że nie rozchorowałeś się na tym wietrze ...
chociaż pewnie warto raz na jakiś czas - zabrać go tak kontrolnie - aby sprawdzić co i jak się zmienia
szukałam relacji z wczoraj - nie znalazłam, mam nadzieję, że nie rozchorowałeś się na tym wietrze ...
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Mam dokładnie to samo. Pulsometr mnie chyba stresuje... A przyczynę braku wczorajszego treningu już wyjaśniłem na blogu. W moim przypadku bieganie plus codziennie kapsułka czosnku to przepis na zdrowie, gdy wszyscy wkoło chorują.
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
hotmas zwaliłeś mnie teraz z nóg. Masz całkiem niezłe czasy. Czasami sie zastanawiam jak amatorzy to robią. Na dodatek walczysz z kilogramami, a masz taki power w nogach.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1h 3min
Tomek brawo! Lecisz jak burza
A co do biegania z pulsometrem... No wiadomo, ma takie bieganie dużo wad- wszystko zależy od kondycji w danym momencie, samopoczucia, biometru, od wszystkiego
Dlatego ja jutro na zawodach biegnę na tempo a tętno będę tylko kontrolować, żeby tak 185 nie przekraczać, bo karetką mnie będą musieli odwozić
A co do biegania z pulsometrem... No wiadomo, ma takie bieganie dużo wad- wszystko zależy od kondycji w danym momencie, samopoczucia, biometru, od wszystkiego
Dlatego ja jutro na zawodach biegnę na tempo a tętno będę tylko kontrolować, żeby tak 185 nie przekraczać, bo karetką mnie będą musieli odwozić
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
hej hej Tomek; miło , że zdrowo się trzymasz, bo obecnie to takie nieoczywiste
jednak przestrzegałabym przed dokładaniem sobie obciążeń; mimo wszystko - podziwiam jednak - nie wiem co mogłoby mnie przekonać do biegania na bieżniHotmas pisze: Nie miałem dziś biegać, ale nie mogłem powstrzymać się przed spróbowaniem biegu na bieżni.
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Obiecuję do końca tygodnia nie biegać Jutro totalna laba, w niedzielę godzinka basenu, a następny trening biegowy dopiero w poniedziałek
- toa
- Wyga
Nie jestem ekspertem ale do połówki w czerwcu masz jeszcze sporo czasu i spokojnie dasz radę się przygotować.
Co do bieżni to ja przeplatam las z bieżnią i idzie się przyzwyczaić - po zejściu tylko trzeba uważać na błędnik.
Ja też dziś zawalczyłem z czosnkiem - może mnie wyciągnie z choroby bo aktualnie się rozkładam.
Co do bieżni to ja przeplatam las z bieżnią i idzie się przyzwyczaić - po zejściu tylko trzeba uważać na błędnik.
Ja też dziś zawalczyłem z czosnkiem - może mnie wyciągnie z choroby bo aktualnie się rozkładam.
- [paul]
- Wyga
Jaki audiobook wybrany?
"Kiedy mamy marzenia, ale nie próbujemy ich spełnić, życie staje się koszmarem." Darren Aronofsky
Czyli zakładamy buty i zgodnie z planem do przodu
Blog
Komantarze do bloga
Czyli zakładamy buty i zgodnie z planem do przodu
Blog
Komantarze do bloga
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Na początek jeden z moich ulubionych autorów Dean Koontz "Zimny ogień". Choć nie jestem pewien, czy tego n ie czytałem