Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Ogólnie twardy,ubity śnieg(nie zlodzony!)jest sprzymierzeńcem Acisców.
Jeśli masz warunki, to sprawdź jeszcze jak buty sprawują się na świeżym, sypkim śniegu - czy są uślizgi przy wybiciu?
Biegałem w Asics Tambora po świeżym śniegu (ok. 10 cm) po leśnych ścieżkach i było dość ciężko z powodu uślizgów przy wybiciu. Myślę, że większość popularnych butów trailowych (z niezbyt agresywnym bieżnikiem) w takich warunkach nie radzi sobie.
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
New Balance but biegowy
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
Krzychu M pisze:Ogólnie twardy,ubity śnieg(nie zlodzony!)jest sprzymierzeńcem Acisców.
Jeśli masz warunki, to sprawdź jeszcze jak buty sprawują się na świeżym, sypkim śniegu - czy są uślizgi przy wybiciu?
Biegałem w Asics Tambora po świeżym śniegu (ok. 10 cm) po leśnych ścieżkach i było dość ciężko z powodu uślizgów przy wybiciu. Myślę, że większość popularnych butów trailowych (z niezbyt agresywnym bieżnikiem) w takich warunkach nie radzi sobie.
Po tak dużym śniegu to musiałbym do lasu iść,a ja wolę swoje drogi asfaltowe,ewentualnie chodniki w Kraku,Błonia i Bulwary Wiślane.
Nie radzą sobie z błotem pośniegowym leżącym na asfalcie,ale jakie buty sobie z tym poradzą?A bieżnik jest dość agresywny porównując inne trailówki.Ale spróbuję je w lesie,tylko muszę mieć w planie coś krótkiego,las mam oddalony od domu 200m(biega w nim żona),jednak jest tam trasa 1,3km którą się biega w tę i z powrotem,jak dla mnie to taka druga bieżnia elektryczna do 7-8 km daję rade,bo później szlak mnie trafia :hej:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajne porównanie :)! Dużo daje do myślenia, szczególnie komuś kto nie ma trailówek :bum: Ja raczej nie zakupie niestety żadnych butów wiec bede meczyc sie w tych co mam :echech: noi tak jak napisałeś u mnie trzeba wolniej niestety biegać i tyle, bo na pogode nic sie nie poradzi!
A co do weekendu to co planujesz :)? Bo brzmi interesująco ten hardkor :) Który tydzień jedziesz bo ja sie juz pogubiłem w Twoich przestawkach :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:Fajne porównanie :)! Dużo daje do myślenia, szczególnie komuś kto nie ma trailówek :bum: Ja raczej nie zakupie niestety żadnych butów wiec bede meczyc sie w tych co mam :echech: noi tak jak napisałeś u mnie trzeba wolniej niestety biegać i tyle, bo na pogode nic sie nie poradzi!
A co do weekendu to co planujesz :)? Bo brzmi interesująco ten hardkor :) Który tydzień jedziesz bo ja sie juz pogubiłem w Twoich przestawkach :hej:
W tygodniu jak dobrze pójdzie przekroczę pierwszy raz w życiu 100 km! :orany: Kiedyś to było niewyobrażalne i jak patrzyłem na niektóre wpisy na forum to wydawała się ta granica nie do przeskoczenia.Tydzień 12-sty.Trochę kilometrów dołożyłem od siebie,bo jakoś bez akcentów jest ten tydzień.A 11-ty za tydzień,czyli zawody.Później już się trzymam ściśle planu.Tylko ta jedna zamiana tygodni. Gdzie ja zrobię te 15x1km w sobotę!Na pewno nie u mnie na wsi,tu się nie da biegać szybko.Zostają Błonia,park Lotników.Specjalnie nie jeżdzę do Krakowa na treningi,ale i tak mnie zakupy czekają na sobotnią imprezkę(urodziny córki).A na niedzielę uwówiłem się na długie wybieganie z kolegą o 8-ej rano.Tylko żeby kac nie był za duży.... :hahaha:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

cholera, ja chyba inny się już zrobiłem, nie patrzę na buty, biorę co pod ręką aby z grubsza pasowało, dziś po tym sniegu latałem w saucony fastwitch3 chociaż mam też takie adidasy
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:cholera, ja chyba inny się już zrobiłem, nie patrzę na buty, biorę co pod ręką aby z grubsza pasowało, dziś po tym sniegu latałem w saucony fastwitch3 chociaż mam też takie adidasy
To moje pierwsze buty terenowe,tak z ciekawości chciałem sprawdzić także serducho czy zwolniło też na treningu(spoczynkowe mi spadło na 39-40)Za tydzień na Błoniach mam zawody na dyszke i nie wiem jakie trzewiki ubrać.A fastwitche3 to moje buty startowe,w nich maraton jesienny biegłem.Teraz ich nie uzywam,za ślisko jest :hejhej:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu a Ty czasem nie przesadzasz :)? Mi mówiłeś że robie na 110% plan a sam wyrabiasz chyba 130% :hej: mam nadzieje ze wiesz co robisz :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:Krzychu a Ty czasem nie przesadzasz :)? Mi mówiłeś że robie na 110% plan a sam wyrabiasz chyba 130% :hej: mam nadzieje ze wiesz co robisz :)
No może troszeczke :hej: Ale Twój plan jest duuużo trudniejszy.Mój Niemiec to bułka z masłem :bum: Ten tydzień wyjdzie ponad sto kilometrów,ale samo wolne bieganie,za to następny jest luźniejszy kilometrażowo ok.60-65km i zakończony zawodami.
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ależ Ty masz chłopie moc! Dzisiaj trening klasa! Super Ci to powchodziło! Ciekaw jestem co uzyskasz za tydzień :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:ależ Ty masz chłopie moc! Dzisiaj trening klasa! Super Ci to powchodziło! Ciekaw jestem co uzyskasz za tydzień :)
Dzięki.Ale ten trening nie był ciężki,Ty biegłeś 14 km ciągłego w tym tempie,a ja 15km w ale po kilometrze,a ta minuta przerwy coś tam dawała odpoczynku.I szybko leci taki trening,bo cały czas się coś dzieje,pomimo,że Błonia 3 Maja w tę i z powrotem :hej: Jedynie,że z rozgrzewką,przerwami i schłodzeniem wyszło ponad 20km,a dziś znowu długo :bum:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Dzięki.Ale ten trening nie był ciężki,Ty biegłeś 14 km ciągłego w tym tempie,a ja 15km w ale po kilometrze,a ta minuta przerwy coś tam dawała odpoczynku.
no tak, tyle że ja byłem ostro zajechany po tym treningu z tego co pamietam a Tobie weszło to na luzie i z duzym zapasem :) widać teraz jak na dłoni gdzie jesteś Ty z formą a gdzie ja :)
Ps. Szczerze Ci powiem że dobrze ze w nastepnym tygodniu wypadnie Ci gora 65-70km! Odpoczniesz nieco troche! Napewno Ci sie to sprzyda, choć w nd na koniec tygodnia dojedziesz sie pewnie bardzo :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fiu fiu, ale przebieg i treningi :)
podaj linka do tego planu niemieckiego co go robisz, rzucę okiem z ciekawości :)
no to razem biegamy za tydzień dyszkę, z tym, że ja na nic się nie nastawiam, ale powalczę jak pogoda pozwoli.
także przyszły tydzień robię zdecydowanie regeneracyjny :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:fiu fiu, ale przebieg i treningi :)
podaj linka do tego planu niemieckiego co go robisz, rzucę okiem z ciekawości :)
no to razem biegamy za tydzień dyszkę, z tym, że ja na nic się nie nastawiam, ale powalczę jak pogoda pozwoli.
także przyszły tydzień robię zdecydowanie regeneracyjny :)
Z tego co pamiętam to też setkę przekroczyłeś ostatnio :hej:
Ja się też nie nastawiam za bardzo jak zobaczyłem dzisiaj prognozę na meteogroupie,że w sobotę ma być w dzień -13 stopni.Takie zimno to przy szybkim bieganiu mnie napewno zatka :grr:
Ten plan wykonuję,z tym,że teraz był 12 tydzień,a następny ze względu na zawody 11-sty.Poźniej już normalnie 13-ty itd...PLAN
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze: Z tego co pamiętam to też setkę przekroczyłeś ostatnio :hej:
a jakoś tak samo wyszło :)
no ja lubię biegać w zimnym, ale jak będzie śnieg to kiszka, z tymże to bieg u niemca to jest szansa, że będzie odśnieżone :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:
Krzychu M pisze: Z tego co pamiętam to też setkę przekroczyłeś ostatnio :hej:
a jakoś tak samo wyszło :)
no ja lubię biegać w zimnym, ale jak będzie śnieg to kiszka, z tymże to bieg u niemca to jest szansa, że będzie odśnieżone :)
Ja też lubię w zimnym,ale nie szybciej niż po 4:30/km,później nie jest tak fajnie.A gdzie konkretnie te zawody?dyszka tak?
ODPOWIEDZ