Maciek KOMENTARZE V Półmaraton Komandosa Warszawa 8.02.2014
Moderator: infernal
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1h 3min
- Życiówka w maratonie: brak
Uff, to mnie Maciek uspokoiłeś, bo ja już myślałam, że Ty nie potrzebujesz regeneracji
Kurczę, 150km w pół miesiąca? Podziwiam i szczerze gratuluję- ja ostatnio jakaś kaleka się zrobiła i co chwila sie kontuzjuję.
Pieknie wygląda ta Wasza Rusałka w zimowej aurze, aż skłania dla refleksji... Tak mi się wydaje, że biegająć w takich warunkach, to chyba nawet muzyka nie do końca potrzebna...
Kurczę, 150km w pół miesiąca? Podziwiam i szczerze gratuluję- ja ostatnio jakaś kaleka się zrobiła i co chwila sie kontuzjuję.
Pieknie wygląda ta Wasza Rusałka w zimowej aurze, aż skłania dla refleksji... Tak mi się wydaje, że biegająć w takich warunkach, to chyba nawet muzyka nie do końca potrzebna...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Słownik PWN:Matthias pisze: Można by powiedzieć, że na Malcie ruch biegowy jak w godzinach szczytu. Zostaliśmy nawet rozpoznani przez szacownego czytelnika pawłowego bloga...
Mam nadzieję, że pisząc te słowa doceniłeś moje zasługi i bogatą tradycję a nie chciałeś mi wypominać mój podeszły wiek czyli z trudem uciułane niespełna 37 wiosenszacowny
1. «godny szacunku ze względu na swój wiek, status społeczny lub zasługi»
2. «mający duże znaczenie, wartość lub bogatą tradycję»
Też mam taką nadzieję. Kto by nie chciał z celebrytami się polansowaćMatthias pisze:Mam nadzieję, że następnym razem pobiegniemy razem...
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
kony pisze:Też mam taką nadzieję. Kto by nie chciał z celebrytami się polansować
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Matthias
- Zaprawiony W Bojach
szacowny - czcigodny, darzony szacunkiem, szanowany, szanowny, wzbudzający respekt, respektowany, dostojny, godny, majestatyczny, poważany, zacnykony pisze:Słownik PWN:Matthias pisze: Można by powiedzieć, że na Malcie ruch biegowy jak w godzinach szczytu. Zostaliśmy nawet rozpoznani przez szacownego czytelnika pawłowego bloga...Mam nadzieję, że pisząc te słowa doceniłeś moje zasługi i bogatą tradycję a nie chciałeś mi wypominać mój podeszły wiek czyli z trudem uciułane niespełna 37 wiosenszacowny
1. «godny szacunku ze względu na swój wiek, status społeczny lub zasługi»
2. «mający duże znaczenie, wartość lub bogatą tradycję»
Też mam taką nadzieję. Kto by nie chciał z celebrytami się polansowaćMatthias pisze:Mam nadzieję, że następnym razem pobiegniemy razem...
Bo dla mnie każdy, bez względu na wiek, płeć, wagę, wyznanie, kolor skóry etc., kto bez wymówek, nawet w największy mróz, deszcz, śnieg, upał, bez względu na porę dnia potrafi wyjść na świeże powietrze, czy do siłowni lub innego miejsca nadającego się do ćwiczeń, nie narzeka tylko uprawia ten sport i daje mu to wielką przyjemność wzbudza u mnie respekt i szacun, wielki szacun .
ENDOMONDO
FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY
KOMENTARZE
21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)
"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
KOMENTARZE
-
- Stary Wyga
No to mnie uspokoiłeś bo już myślałem, że wziąłeś mnie za jednego z tych staruszków którzy dziarsko maszerują wokół Malty z kijami do nordyckich spacerów
Żeby nie było, dla nich też szacun że im się chce !
A tak w ogóle, pozwoliłem sobie wczoraj skorzystać z Twojego patentu. Mróz docisnął do -9 więc wyciągnąłem swoją kominiarkę i trochę się pod Ciebie podszywałem na mieście
Żeby nie było, dla nich też szacun że im się chce !
A tak w ogóle, pozwoliłem sobie wczoraj skorzystać z Twojego patentu. Mróz docisnął do -9 więc wyciągnąłem swoją kominiarkę i trochę się pod Ciebie podszywałem na mieście
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
Nie zwróciłem uwagi przeglądając Twojego bloga. Jaki czas planujesz ustrzelić na połówce. Rozumiem, że to poznańska połówka. Jeśli tak to w takim razie do zobaczenia na starcie
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
kony, a co jak Cię zdemaskują kiedyś fani GC (Grupy Celebryckiej)?????????kony pisze:wyciągnąłem swoją kominiarkę i trochę się pod Ciebie podszywałem na mieście
Swoją drogą, Maciek, poprzez naśladownictwo, staje się kultowy..
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Stary Wyga
Są dwa wyjścia:P@weł pisze:kony, a co jak Cię zdemaskują kiedyś fani GC (Grupy Celebryckiej)?????????
1. Kupuję okulary i wciągam spodenki na getry aby doprowadzić kamuflaż do perfekcji i nie dać się zdemaskować albo
2. Kładę nacisk na trening szybkościowy i w razie czego próbuję uciec rozwścieczonym fanom GC
Nie mów tego głośno bo zacznie pobierać opłaty franczyzoweP@weł pisze:Swoją drogą, Maciek, poprzez naśladownictwo, staje się kultowy..
- Matthias
- Zaprawiony W Bojach
Startuję w Poznaniu, chciałbym zmieścić się w 01:45. Myślę, że plan, jak na moje możliwości, do zrealizowania. Jak wyjdzie lepszy czas to tym lepiej dla mnie.kamilwroblewski78 pisze:Nie zwróciłem uwagi przeglądając Twojego bloga. Jaki czas planujesz ustrzelić na połówce. Rozumiem, że to poznańska połówka. Jeśli tak to w takim razie do zobaczenia na starcie
Łoo matko kultowy raczej ostatnio na swojej drodze spotykam przeciwników niż miłośników biegania (wczorajszy przypadek) , ale może fani też jacyś się znajdą.P@weł pisze:kony, a co jak Cię zdemaskują kiedyś fani GC (Grupy Celebryckiej)?????????kony pisze:wyciągnąłem swoją kominiarkę i trochę się pod Ciebie podszywałem na mieście
Swoją drogą, Maciek, poprzez naśladownictwo, staje się kultowy..
Hm myślę, że w grę wchodzą jakieś prawa autorskie albo coś..., a tak na poważnie to nigdy nie przypuszczałem, że będę wzorem do naśladowania. Mam tylko nadzieję, że dobrym wzorem...kony pisze:Są dwa wyjścia:P@weł pisze:kony, a co jak Cię zdemaskują kiedyś fani GC (Grupy Celebryckiej)?????????
1. Kupuję okulary i wciągam spodenki na getry aby doprowadzić kamuflaż do perfekcji i nie dać się zdemaskować albo
2. Kładę nacisk na trening szybkościowy i w razie czego próbuję uciec rozwścieczonym fanom GC
Nie mów tego głośno bo zacznie pobierać opłaty franczyzoweP@weł pisze:Swoją drogą, Maciek, poprzez naśladownictwo, staje się kultowy..
ENDOMONDO
KOMENTARZE
KOMENTARZE
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
Maciek gratuluję wyniku na zawodach! Po fotkach widac, zed warunki bardzo ciężkie, więc tym większe gratulacje- świetny wynik!
Tak jak mówisz, dobrze sprawdzic sie w kazdych warunkach
Tak jak mówisz, dobrze sprawdzic sie w kazdych warunkach
- Matthias
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki Patrycja, warunki były bardzo ciężkie ale super atmosfera w naszej drużynie to zrekompensowała.
ENDOMONDO
KOMENTARZE
KOMENTARZE
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
powolutku?Matthias pisze: Bieżnia - powolutku
Dystans: 7km 010m
Czas:31min 14s
Tempo:04:27/km
Prędkość:13.47 km/h
Maciek, zaczynasz mnie przerażac
- det_gittes
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:14
Hej, mam wrażenie, że pisząc 1h45 na połówkę po prostu nie chcesz zapeszać, bo taki wynik powinien przyjść spokojnie - ja jeszcze do niedawna miałem wrażenie, że jestem na podobnym poziomie do Twojego (zakładałem tak po Twoim czasie na 5K, na pewno odsadziłeś mnie w styczniu swoim bardzo intensywnym treningiem) i w zeszłym tygodniu w trakcie porannego biegania postanowiłem wydłużyć bieg do dystansu połówki, osiągając czas 1:58:35 przy tempie 5.37/km. Czas oczywiście słaby, ale decyzja była spontaniczna, trasa pobiegnięta bez napinki, miejscami w sporym śniegu (urozmaicona bocznymi ścieżkami trasa z Rusałki na Strzeszyn), na czczo (od jakiegoś 16km wyraźnie osłabłem) - więc wydaje mi się, że w normalnych okolicznościach (bez śniegu) i przy jeszcze kilkumiesięcznym przygotowaniu mógłbym pobiec naprawdę sporo szybciej. A jeśli ja, to przy Twoim treningu tym bardziej Ty! Jedyne, czego się boję, to kolano, niestety od dwóch tygodni nieco pobolewa.Matthias pisze:Startuję w Poznaniu, chciałbym zmieścić się w 01:45. Myślę, że plan, jak na moje możliwości, do zrealizowania. Jak wyjdzie lepszy czas to tym lepiej dla mnie.
- Matthias
- Zaprawiony W Bojach
No bo mi się wydaje, że truchtam sobie powolutku, a jak sprawdzam dane to wychodzą takie kwiatki jak powyżej .concordia pisze:powolutku?Matthias pisze: Bieżnia - powolutku
Dystans: 7km 010m
Czas:31min 14s
Tempo:04:27/km
Prędkość:13.47 km/h
Maciek, zaczynasz mnie przerażac
Liczę po cichutku, że będzie parę sekund lepszy, bo u mnie to jest tak, że najpierw zakładam sobie pewien wynik minimalny, który pragnąłbym osiągnąć, a jak mi się tempo włączy i do tego adrenalina uderzy do głowy to wychodzi wybuchowa mieszanka i jest miłe zaskoczenie na mecie.det_gittes pisze:Hej, mam wrażenie, że pisząc 1h45 na połówkę po prostu nie chcesz zapeszać, bo taki wynik powinien przyjść spokojnie.Matthias pisze:Startuję w Poznaniu, chciałbym zmieścić się w 01:45. Myślę, że plan, jak na moje możliwości, do zrealizowania. Jak wyjdzie lepszy czas to tym lepiej dla mnie.
ENDOMONDO
KOMENTARZE
KOMENTARZE
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
Może wyjdę na zrzędę, ale trudno. Na ostatnim GP wykręciłeś rewelacyjny czas i nie da się ukryć, że masz smykałkę do biegania. Tylko że robienie 80-90 km tygodniowo po 4 miesiącach treningu to bardzo, ale to bardzo ryzykowna zabawa. Moim skromnym zdaniem taki sam progres będziesz miał na początku z 40km/tydz., a dużo mniejsze ryzyko kontuzji.
Pomyśl może o wprowadzeniu jakichś akcentów, tym bardziej, że planujesz konkretny start (półmaraton).
Zrobisz jak uważasz. Piszę to tylko dlatego, że kiedyś robiłem tak samo jak Ty
Pomyśl może o wprowadzeniu jakichś akcentów, tym bardziej, że planujesz konkretny start (półmaraton).
Zrobisz jak uważasz. Piszę to tylko dlatego, że kiedyś robiłem tak samo jak Ty