Grzesiek - vox populi

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:heh do wielkości można sie szybko przyzwyczaic, tym bardziej ze jak wyswietlaja Ci sie 4okienka plus ogolnie zegarek <czas> to ułatwia to, ze tak sie wyraże szybkie zerknięcie i ogarniecie w mig calosci , a nie skupianie sie co tam jeest wyświetlane w danym momencie
Co do ekranu zgadzam się w 100% ale zważ, że Timex mając ekran tej samej wielkości co 310xt jest od niego zauważalnie większy choć 310 do maluszków nie należy.
panucci10 pisze:co do interwałów to automatycznie masz na tętno ale można też zrobić to tak jak ja robie czyli na tempo ustalając sobie dystans bądź czas w którym chcesz przelecieć i tyle! Po odpoczynku w x czasie naciskasz tylko ponownie start i uruchamia Ci sie od poczatku sesja interwałowa!
nie lubię półśrodków :) albo coś jest albo tego nie ma, Timex po prostu tego nie ma, w tej kategorii Garmin miażdzy Timexa moim zdaniem
panucci10 pisze:a co do www to wchodzisz na strone timexa ściągasz za darmo aplikacje do odpowiedniego modelu, pozniej dzialasz tam krok po kroku i znowu sciagasz program do sczytywania na kompa <który niestety np z run-logiem nie dziala> bo ma inny format pliku.
Z tego co wiem to z plikami można sobie poradzić poprzez konwerter, który gdzieś w sieci jest. A co do płatności serwisu www. Jest płatny czy nie jest bo do końca nie wiem?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Z tego co wiem to z plikami można sobie poradzić poprzez konwerter, który gdzieś w sieci jest. A co do płatności serwisu www. Jest płatny czy nie jest bo do końca nie wiem?
płatny nie jest!
Piechu pisze:nie lubię półśrodków :) albo coś jest albo tego nie ma, Timex po prostu tego nie ma, w tej kategorii Garmin miażdzy Timexa moim zdaniem
ale to nie jest pół środek! jest tylko w innym trybie, kwestia przyzwyczajenia i tyle. Ty jak chcesz zeby trening interwałowy wyglądał?
Piechu pisze:Co do ekranu zgadzam się w 100% ale zważ, że Timex mając ekran tej samej wielkości co 310xt jest od niego zauważalnie większy choć 310 do maluszków nie należy.
niestety nie wiem jaki ma ekran 310 bo go na zywo nie widzialem

Podsumowując dla jednych jest lepszy ten a dla drugich tamten. Ja wybierając zegarek kierowałem sie głownie tym ze chce miec sprzet pod ironmana! Garmin nic nie zaproponował pod tym wzgledem ciekawego, mało tego sprzet za ponad 1000zł ma wytrzymałośc pod wodą na ok 40-70min??? No śmiech :) Kazdy z nas szuka czegos innego, dla innych ważne są interwały dla drugiego np precyzja w mierzeniu. Znam przypadki z maratonów na którym garminy pokazywały ze zrobiło sie ponad 1-2km wiecej! To chyba za duzo co nie?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolego spokojnie :) Nie twierdzę, że Timex jest zły. To bardzo dobry zegarek :)
Jeden woli córkę inny teściową. Ja wybieram córkę jakby co ;)
Zdrówko.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Kolego spokojnie :) Nie twierdzę, że Timex jest zły. To bardzo dobry zegarek :)
Jeden woli córkę inny teściową. Ja wybieram córkę jakby co ;)
Zdrówko.
heh no przecież jestem spokojny :hej: i ja córke wybieram :ble: chyba że to młoda matka w wieku do 30 lat :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Hej, a ja z innej beczki: przeczytalam prawie calego Twojego bloga , oczywiscie fota "przed" i "po" niczym z reklamy slim-fasta. Gratuluje samozaparcia, rozwoju i postepow! Bede czesciej wpadac ;) z darmowych aplikacji na fona polecam jeszcze adidas micoach. A jak masz jeszcze ta karte multisport, wykorzystaj saune, ma nieocenione wlasciwosci, zwlaszcza jesli chodzi o regeneracje miesni. Nie wiem, czy dobrze odczytalam, palisz? A fe ;)
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Niestety... Ale dziś "tylko" dwa
Na jutro został ostatni. Oby.
Z sauny planuję skorzystać po jakiejś wieczornej siłowni.
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grzechu że tak napiszę REWELACJA wyniki w odchudzaniu. Przyznam szczerzę że dopiero teraz obejrzałem pierwszą strone bloga i jestem w szoku. Mam nadzieje że będziesz dobrym motywatorem dla mojego Ojca, od stycznia bierzemy się za niego i zaczynamy redukcję. Genialna robota........ :taktak: :taktak: :taktak:
Że tak zapytam się o aspekt techniczny, jakie obuwie polecasz dla osoby utyłej na początek biegania ?
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Niestety... Ale dziś "tylko" dwa
Na jutro został ostatni. Oby.
coś Ci już kiedyś pisałam na ten temat :sss:
podglądałam trening na endo - ładnie wyszło, mimo, że trochę inaczej niż planowałeś, ale prawda taka, że warunki miałeś nielekkie :usmiech:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darek, z uwagi na wiek+otyłość, moi rodzice, po długich namowach z mojej strony zaczęli odchudzanie. Z tym, że o bieganiu nie ma mowy, ortopeda zalecił im na razie rowerek stacjo, ew nordic walking. Twemu tacie też to zasugeruj, na bieg przyjdzie czas wiosną. Ja też, przed bieganiem na serio najpierw zbijałem kilogramy na rowerku.
Monika, wiem, że źle robię, ale coraz mniej :)
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prawda, na nordicach sporo można zrzucić, tylko trzeba to robić systematycznie i choć część świnstw jedzeniowych odrzucić.
Gratuluję sukcesów pływackich :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

heh jaki poliglota :hej: , a km w pływaniu bez przerwy to bardzo dużo!!!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żeby być precyzyjnym, to nie robie nawrotów bo nie umiem, więc dopływałem do ściany, łapałem krótki oddech i ze stania odbijałem się nogą od ściany, robiąc kolejną długość, więc nie do końca to ciągły kilometr :)
Grunt że się przemogłem i wybrałem na basen :)
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grzesiek swoim samozaparciem zawstydzi nawet Chucka Norrisa :hej: Jak nie bieganie, to basen, to siłownia... :usmiech:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Gratuluje pomysłu na basen! mam nadzieje, że będziesz bardziej "regularny" niż ja .... 2 razy i przerwa 2 tygodnie ;)
Miałem to samo co Ty, prawie cały czas teraz pływałem co ostatnim razem w ogóle było nie do pomyślenia ;)

U mnie w okolicy w czerwcu jest mini triathlon 0,3/9,0/3,0km pójdę w przyszłym roku zobaczyć jak to wygląda i może w 2014 sam spróbuję ....
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

elegancko Ci dzisiaj poszło, Grzegorz - tak na śniadanie okrągły wynik :oczko: ; ja musiałbym mieć chyba wolne, żeby wyjść tak rano :usmiech:
ODPOWIEDZ