Bieg Ultra Granią Tatr

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
jang
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do wszystkich "naj..." tego biegu chciałbym dodać jeszcze jedno. Jest to chyba najdroższy bieg w Polsce - wpisowe 175 zł. Przebił nawet wg mnie bardzo nieprzyzwoicie drogi Bieg Rzeźnika.

My sami, potencjalni uczestnicy, się do tego przyczyniliśmy, deklarując ogromne zainteresowanie udziałem. Popyt warunkuje cenę.
Aby tylko nogi nieśli...
PKO
padapl
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:01

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Tylko ta nazwa... Jestem uczulony na tani marketing. Co to niby znaczy "bieg granią Tatr"? To jest bieg kilkoma grzbietami i kilkoma graniami, a nazwa sugeruje - nie wiem - bieg główną granią?
spora czesc trasy faktycznie przebiega przez glowna gran tatr.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jang pisze:Do wszystkich "naj..." tego biegu chciałbym dodać jeszcze jedno. Jest to chyba najdroższy bieg w Polsce - wpisowe 175 zł. Przebił nawet wg mnie bardzo nieprzyzwoicie drogi Bieg Rzeźnika.

My sami, potencjalni uczestnicy, się do tego przyczyniliśmy, deklarując ogromne zainteresowanie udziałem. Popyt warunkuje cenę.
Większość z nas zapłaciłaby kilka razy więcej za przemierzenie tej trasy indywidualnie.
Jedyny tańszy wariant to 20 żeli(100zł) w kieszeni i faktycznie przebiegnięcie trasy. Ktokolwiek tak biega w Polsce? Serio pytam.
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

dwanaście lat temu przeszedłem coś bardzo podobnego (w drugą stronę, bez fragmentu krzyżne-piątka i dalej w dół), za to z orlą percią i podejściem z zakopanego do murowańca.

jeśli dobrze pamiętam - ok 20 h, pięć fajek i cztery czekolady.
no ale to nie było bieganie, więc się nie liczy.

- wtedy byłem strasznie podjarany, że w jeden dzień zrobiłem jakieś czterdzieści godzin "przewodnikowych".
kiedy zacząłem troszkę trenować - podjarka przeszła.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze:jeśli dobrze pamiętam - ok 20 h, pięć fajek i cztery czekolady.
no ale to nie było bieganie, więc się nie liczy.
He,he dobre, co się nie liczy wtedy nikt po grani nie brykał :taktak:
Legio Patria Nostra
Pozdrawia was Ostatni Mohikanin z Ustrzyk Górnych
http://www.noclegi-ustrzykigorne.pl/
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zapisy przełożone na 14 lutego, bo TPN (Park) ma jednak swoje uwagi.
Tymczasem już niedługo u nas będziecie mogli wygrać: jeden pakiet startowy i jedno prawo gwarantujące start (ale trzeba będzie za pakiet zapłacić).
holy666
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może górale się zbiesili ze im cepry po Toterkach beda latać a oni nijakich dutków z tego nie bedo mieli :hahaha:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A może po prostu organizator uznał, że tak będzie romantyczniej :D Panowie dostaną od swoich Pań (i odwrotnie) numery startowe na Walentynki :P
Awatar użytkownika
kubal
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:40:12
Życiówka w maratonie: 3:23:57

Nieprzeczytany post

jang pisze:Do wszystkich "naj..." tego biegu chciałbym dodać jeszcze jedno. Jest to chyba najdroższy bieg w Polsce - wpisowe 175 zł. Przebił nawet wg mnie bardzo nieprzyzwoicie drogi Bieg Rzeźnika.
Jeżeli chodzi o Rzeźnika, to takie są realne koszta organizacji tej imprezy. Co roku patrzę na budżet z tym samym niedowierzaniem, ale rzeczywiście tyle to kosztuje. W porównaniu z Rzeźnikiem, BUGT jest logistycznie łatwiejszy (np. mniej wożenia uczestników autokarami, co stanowi duży odsetek wpisowego na Rzeźniku), ale intuicja mi podpowiada, że są inne elementy, specyficzne dla BUGT, które te koszta generują.

BTW. Katorżnik jest droższy, a przecież mniej skomplikowany organizacyjnie :)
Obrazek
kolkus
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45.21

Nieprzeczytany post

No i teraz nie wiadomo czy w ogóle impreza się odbędzie ;/
Obrazek
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JRski pisze: to nie będzie graniówka, tylko bieg po w większości wygodnych ścieżkach, a w paru miejscach po wygodnych kamieniach.
Otóż to. A nie granią. Takie pitu- pitu, żeby ściągnąć łasych na "sukcesy" biegaczy. Zresztą, jak widzę sprawa już umiera - i słusznie.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

bieg po w większości wygodnych ścieżkach, a w paru miejscach po wygodnych kamieniach.
momentami będzie też pewnie wygodne błoto
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
holy666
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gocu pisze:
JRski pisze: to nie będzie graniówka, tylko bieg po w większości wygodnych ścieżkach, a w paru miejscach po wygodnych kamieniach.
Otóż to. A nie granią. Takie pitu- pitu, żeby ściągnąć łasych na "sukcesy" biegaczy. Zresztą, jak widzę sprawa już umiera - i słusznie.

Szanowny Panie Gocu każdy ma jakieś cele i swoje szczyty które dla niego są WIELKIM WYZWANIEM, chociażby była by to górka o h= 10 m. Prosze powiedz mi co jest dla Ciebie sukcesem na co Jesteś łasy, bo chyba biegaczem to jesteś mizernym. Cieszenie się ze coś sie komuś nie udało jest raczej nie na miejscu. Tym bardziej ze to nie twoja sprawa. :sss: Z przyjemnością posłucham argumentacji dlaczego słusznie ze impreza umiera.Tylko tak rzeczowo.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu chyba po prostu często coś boli, stąd tyle jadu w postach.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
holy666
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:gocu chyba po prostu często coś boli, stąd tyle jadu w postach.
też to zuważyłeś?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ