GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-A na śniadanie mam twarożek

http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchn ... l#BoxLSTxt

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maciek75 pisze: Właściwie to nie wiem jak to jest, co człowiek czuje po przebiegnięciu tych 42 km.
W trakcie maratonu myślisz sobie: "nigdy więcej!!!!", a na mecie zastanawiasz się, kiedy będziesz mógł przebiec następny :hahaha:
Mnie też strasznie ciągnie do tych 42 km, bo mam coś do udowodnienia, ale na razie kilka osób mi wyperswadowało ten dystans :usmiech: Na wszystko przyjdzie jeszcze czas :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kochani,

Rozmawiałem z ALicją z Bąkowa podczas naszego powrotu z Torunia. Ustaliliśmy, że przed nowym rokiem nie uda nam się zorganizować wyjazdu do dzieciaków z domu dziecka z kilku powodów, o których nie będę się rozpisywał. Powstał jednak plan, aby wizytę przełożyć na styczeń.
Planujemy zorganizować z dziećmi podchody, a na zakończenie ognisko z kiełbaskami (może nawet na śniegu).

Będę koordynował naszą akcję i poinformuję szanowne Towarzystwo w odpowiednim czasie.
Proszę jednak o pamięć o naszym planie i jeśli to mozliwe na gromadzeniu drobiazgów (ubrań, zabawek, etc.) oraz pieniążków aby wesprzeć naszą inicjatywę. Jeśli mielibyście już coś do przekazania to proszę o informację i albo ja albo Andrzej odbierze Wasze podarunki.

PODARUJMY DZIECIAKOM KAWAŁEK NASZEGO SERCA

Obrazek
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:Ale się dysputa wywiązała.
Odpowiadając Zbyszkowi, my chcemy po prostu maraton przebiec, więc nawet jak się uda, nie będzie pytania o to co dalej, bo przede wszystkim do poprawy będzie czas. Liczymy, że ten bieg (mamy nadzieję, że bieg :hej: ) da nam jeszcze większą motywację do dalszego truchtania (swoją drogą po raz drugi szacun za czas w Toruniu).
Odpowiadając Maciejowi, zapraszam na chmielowe, albo nawet zbożowe dyskusje w piątek 14 grudnia, masz do mnie tak blisko, że tym razem mam nadzieję się nie wywiniesz. A co do startu w Łodzi, skoro my z Sebą mamy dać radę, to ty tym bardziej. Aha i udanego nabijania się ze mnie :hahaha:
Odpowiadając Sebastianowi... my akurat wszystko omówiliśmy dzisiaj podczas biegu...
Pozdrawiam.
PS. Jak ktoś ma ochotę na biegowe pogaduchy nie przy biegu, to faktycznie zapraszam 14 grudnia w moje skromne progi, a jak przyjdą chęci na zdobywanie terenu, moja chałupina to dobry punkt wypadowy. Hej.

SŁuchajcie a możeby jak się grupa większa zadeklaruje znów wybyć gdzieś na miasto? Nie żeby mi było żal Marcina (po Toruniu wogule nie mam dla niego współczucia :hahaha: ), ale byłaby to super okazja na wspólną biesiadę i życzenia świąteczne. Co wy na to?
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Icenty pisze:
amator76 pisze:Ale się dysputa wywiązała.
Odpowiadając Zbyszkowi, my chcemy po prostu maraton przebiec, więc nawet jak się uda, nie będzie pytania o to co dalej, bo przede wszystkim do poprawy będzie czas. Liczymy, że ten bieg (mamy nadzieję, że bieg :hej: ) da nam jeszcze większą motywację do dalszego truchtania (swoją drogą po raz drugi szacun za czas w Toruniu).
Odpowiadając Maciejowi, zapraszam na chmielowe, albo nawet zbożowe dyskusje w piątek 14 grudnia, masz do mnie tak blisko, że tym razem mam nadzieję się nie wywiniesz. A co do startu w Łodzi, skoro my z Sebą mamy dać radę, to ty tym bardziej. Aha i udanego nabijania się ze mnie :hahaha:
Odpowiadając Sebastianowi... my akurat wszystko omówiliśmy dzisiaj podczas biegu...
Pozdrawiam.
PS. Jak ktoś ma ochotę na biegowe pogaduchy nie przy biegu, to faktycznie zapraszam 14 grudnia w moje skromne progi, a jak przyjdą chęci na zdobywanie terenu, moja chałupina to dobry punkt wypadowy. Hej.

SŁuchajcie a możeby jak się grupa większa zadeklaruje znów wybyć gdzieś na miasto? Nie żeby mi było żal Marcina (po Toruniu wogule nie mam dla niego współczucia :hahaha: ), ale byłaby to super okazja na wspólną biesiadę i życzenia świąteczne. Co wy na to?
Ja jestem otwarty na każdą propozycję :taktak: byle by tylko można było popatrzeć na kobiety :hejhej: Myślę że 14-16 przed świętami to dobry czas na spotkanie towarzyskie.Pytanie tylko gdzie byśmy chcieli pójść i byle nie za drogo bo na prezenty mi nie starczy a jeszcze przed wpływem emeryturki czeka nas sylwester.
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Ja jestem otwarty na każdą propozycję :taktak: byle by tylko można było popatrzeć na kobiety :hejhej: Myślę że 14-16 przed świętami to dobry czas na spotkanie towarzyskie.Pytanie tylko gdzie byśmy chcieli pójść i byle nie za drogo bo na prezenty mi nie starczy a jeszcze przed wpływem emeryturki czeka nas sylwester.
Może gdzieś na pizze byśmy się wybrali, :hejhej: bo już długo nie jadłem nic nie zdrowego a zbliżają się święta czyli trzeba przygotowywać organizm do jedzenia niecodziennych rzeczy. :bum:
Obrazek
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Mistrzostwa Amatorów w Biegach Przełajowych to impreza, która na terenie naszego kraju, zostanie rozegrana 24 marca 2013 roku w Bydgoszczy.Poniżej zamieszczam link do regulaminu i rejestracji.Jeżeli o mnie chodzi to nie jestem jeszcze przekonany co do startu.Przeraża mnie cena 100 zł za koszulkę i medal i bieg tylko na 6 km oraz limit uczestników 900 biegaczy.

http://wxc2013.bydgoszcz.pl/?p=138

Obrazek
Cena pakietu startowego dość spora. Od 2 do 15 marca opłata wzrasta do 150zł. Może to być fajna impreza no i dł. trasy jest dla mnie odpowiednia. Trasa ma wieść po drodze asfaltowej, więc organizatorzy proszą o nie zabieranie butów z kolcami.

REGULAMIN
Biegów przełajowych
MISTRZOSTW AMATORÓW
24 marca 2013
I. Organizator

1. Organizatorem imprezy „MISTRZOSTW AMATORÓW”, zwanej dalej „Biegiem” jest Miasto Bydgoszcz oraz Kujawsko-Pomorski Związek Lekkiej Atletyki, z siedzibą w Bydgoszczy,85-613 przy ul. Gdańskiej 163
2. Partnerem Biegu jest Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego

II. Cele
1. Promocja Mistrzostw Świata w Biegach Przełajowych 2013
2. Upowszechnianie biegania jako najprostszej formy ruchu.
3. Promocja aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia wśród mieszkańców Polski.
4. Promocja Miasta Bydgoszczy jako przyjaznego dla biegaczy oraz stolica polskiej lekkiej atletyki.

III. Termin i miejsce
1. Bieg odbędzie się 24 marca 2013 r.(niedziela) w Bydgoszczy. Start polana przed Karczmą Kujawską (ul. Konna 2) w Leśnym Parku Kultury i Wypoczynku
2. Miejsce, godzina startu oraz szczegółowa trasa Biegu będzie dostępna na stronie internetowej Organizatora 7 dni przed datą Biegu. Długość trasy: 6 km
3. Numery startowe przydzielane są zgodnie z kolejnością zgłoszeń

IV. Program imprezy
Szczegółowy program imprezy zostanie podany 7 dni przed imprezą na stronie www.bydgoszcznastart.pl

V. Zasady uczestnictwa
W zawodach prawo startu mają wszyscy chętni, którzy spełnią wymagania:
1. Bieg „Mistrzostwa Amatorów” na dystansie 6 km.
a) warunkiem uczestnictwa w biegu jest ukończenie 18 roku życia, prawidłowa rejestracja na stronie www.bydgoszcznastart.pl – oraz podpisanie oświadczenia przy odbiorze numeru startowego. Przekazanie Formularza Rejestracyjnego odbywa się w formie elektronicznej na stronie www.bydgoszcznastart.pl.- Rejestracja internetowa odbywa się do 15 marca do godziny 16:00.
b) uczestnik musi wyrazić zgodę na poddanie się wymaganiom zawartym w niniejszym regulaminie, w tym wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.).
c) opłata rejestracyjna za udział w biegu „Mistrzostwach Amatorów” na dystansie 6 km. wynosi 100 PLN (słownie: sto złotych) od ukazania się regulaminu na stronie internetowej do 1 marca. Od 2 marca do 15 marca opłata rejestracyjna wynosi 150 PLN (słownie: sto pięćdziesiat złotych). Opłatę rejestracyjną należy dokonać po wcześniejszej rejestracji internetowej i otrzymaniu numeru id wraz z numerem konta, który zostanie przyznany po rejestracji. Osoby, które dokonały wpłaty zostaną dopuszczone do biegu jeżeli zmieściły się w limicie osób startujących oraz umieszczone na stronie internetowej www.bydgoszcznastart.pl.
d) odbiór Pakietów Startowych. Po złożeniu Formularza Rejestracyjnego oraz uiszczeniu Opłaty rejestracyjnej Uczestnik otrzyma Pakiet Startowy, w skład którego wchodzą: numer startowy ze zwrotnym chipem, koszulka z logo mistrzostwa świata, worek z logo imprezy oraz pamiątkowy medal na mecie. Informacja o miejscu i dacie wydawania pakietów zostanie umieszczona na stronie www.bydgoszcznastart.pl
e) W trakcie trwania biegu każdy uczestnik jest zobowiązany do założenia numeru startowego oraz chipu.
f) Organizator wprowadza limit osób startujących w biegu otwartym na dystansie 6 km. W biegu może wystartować maksymalnie 900 osób.
g) Ubezpieczenie. Bieg ubezpiecza organizator. Organizator nie zapewnia jednak ubezpieczenia na życie, zdrowotnego lub od odpowiedzialności cywilnej z tytułu choroby, wypadku, odniesienia obrażeń, poniesienia śmierci lub poniesienia jakichkolwiek strat bądź szkód, jakie mogą wystąpić w związku z obecnością i/lub uczestnictwem w biegu.
h) Zaleca się aby zawodnicy startujący w biegu nie startowali w „kolcach sportowych”, gdyż trasa będzie przebiegać ścieżkami asfaltowymi.

VI. Klasyfikacje i nagrody
1. W biegu Otwartym „ Mistrzostwa Amatorów” prowadzone będą klasyfikacje:
KLASYFIKACJA:
Klasyfikacja w kategoriach wiekowych z podziałem na płeć (Podział kategorii wiekowych zostanie umieszczony na stronie imprezy)
NAGRODY:
Nagrody dla zdobywców miejsc 1-6 w klasyfikacji GENERALNEJ kobiet i mężczyzn

VI. Polityka prywatności
1. Dane osobowe Uczestników dokonujących rejestracji przetwarzane są zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.). Uczestnikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz do ich poprawiania i usuwania.
2. Organizator informuje, że nie sprzedaje i nie udostępnia osobom i podmiotom trzecim danych osobowych podawanych podczas procesu rejestracji.
3. Organizator zastrzega sobie prawo do wysyłania Uczestnikom Bieg informacji handlowych i marketingowych od partnerów i sponsorów Biegu.
4. Organizator zastrzega sobie prawo do wysyłania zarejestrowanym Uczestnikom w dowolnym czasie wiadomości e-mail dotyczących Biegu i funkcjonowania strony www.biegajznami.eu (przypomnienia, komunikaty systemowe, powiadomienia techniczne, ważne ogłoszenia). Dane osobowe Uczestnika będą wykorzystywane w celu informowania Uczestnika o przyszłych imprezach Organizatora, a także do wewnętrznych potrzeb administracyjnych i analitycznych.
5. Organizator zapewnia, że dane związane z procesem płatności, tj. numery i dane kart kredytowych oraz kody dostępu do internetowych kont bankowych nie są zapisywane przez Organizatora. Celem zabezpieczenia poufnych danych transakcje dokonywane przez zewnętrzny system płatności internetowej platności.pl są szyfrowane.
6. Zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa zbiór danych osobowych i jego przetwarzanie zgłoszone są do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
7. Na wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Polityki Prywatności oraz zasad korzystania ze strony internetowej www.biegajznami.eu odpowiada Organizator. Dane kontaktowe udostępnione są w dziale kontakt na stronie internetowej www.biegajznami.eu

VII. Postanowienia Końcowe
1. Jeżeli którekolwiek z postanowień Regulaminu uznane zostanie, w całości lub częściowo, za nieważne lub niemożliwe do wyegzekwowania, to wszelkie inne postanowienia (w całości bądź częściowo) zachowają ważność i wykonalność.
2. Wiążąca i ostateczna interpretacja Regulaminu należy do Organizatora.
3. W sprawach nieujętych Regulaminem rozstrzyga Organizator.
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Impreza faktycznie może być fajna ale dla zawodowców w mistrzostwach świata.Jeżeli chodzi o amatorów jak dla mnie to niewypał trasa krótsza o 6 km i do tego poprowadzona po ścieżkach asfaltowych.Biegalem już niejednokrotnie przełaje ale asfalt to co najwyzej kilometr był.Najbardziej jednak odstrasza mnie cena bo kosztem amatorów chcą zarobić na tych mistrzostwach.
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za zaproszenie Marcin, niestety wczoraj dowiedziałem się że pracuję jutro w sobotę, a dzisiaj z kolei że szykuje się praca w kolejny weekend. Muszę przyznać, że nieźle mnie to ruszyło ale tak to jest jak się pracuje w prywatnej firmie. Tak już jest 13 lat jak pracuję w tej firmie, że nie mogę nic zaplanować, zawsze coś wypadnie. Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze jakiś termin na spotkanie, w moim przypadku najlepiej sprawdzają się spontaniczne imprezy.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za to ja chętnie wybrałbym sie do Marcina na małe scrabble,piwko i kobiety :hej:
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

maciek75 pisze:Dzięki za zaproszenie Marcin, niestety wczoraj dowiedziałem się że pracuję jutro w sobotę, a dzisiaj z kolei że szykuje się praca w kolejny weekend. Muszę przyznać, że nieźle mnie to ruszyło ale tak to jest jak się pracuje w prywatnej firmie. Tak już jest 13 lat jak pracuję w tej firmie, że nie mogę nic zaplanować, zawsze coś wypadnie. Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze jakiś termin na spotkanie, w moim przypadku najlepiej sprawdzają się spontaniczne imprezy.
Może coś się jeszcze zmieni, a jak nie to przynajmniej będzie okazja do następnego spotkania. :taktak:
maratończyk pisze:Za to ja chętnie wybrałbym sie do Marcina na małe scrabble,piwko i kobiety :hej:
Tak się składa, że dwie z tych rzeczy zapewniam na bank :hej: , jedynie trzecią pozostawiam Tobie :hahaha: .
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich :taktak: .Jak zawsze w sobotę nie będę się rozpisywał bo za chwilę widzimy się przed plażą miejską na wspólnym treningu :bum: .Tylko nie zwracajcie uwagi na zimno bo wbrew pozorom bieg w lekki mrozik to samo zdrowie dzięki czystrzemu powietrzu :hej: .Mam nadzieję że uda mi się odpalić samochód i dojadę na czas bez gonienia was tak jak robi to zazwyczaj Rafał :hejhej: .

Tatuś nie daje cukierka

Siedzi facet w fotelu i je cukierki. Obok biega 3-letni synek i krzyczy:
- Tatuś nie daje cukierka! Tatuś nie daje cukierka!
Tatuś melancholijnie:
- "Nie daje" to mamusia, a tatuś się nie dzieli..
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Jajecznica - poranne źródło białka dla biegaczy

http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... xSport2img
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Relacja z dzisiejszego treningu musi być więc piszę :taktak: .Przed plażą wstawili się Hania,Alicja,Piotr,Dawid,Damian,Andrzej z pieskiem,Rafał,Arek,Janusz no i oczywiście Ja :hej: Więc pomimo lekkiego mroziku wstawiła się niezła ekipa :uuusmiech: .Bieg standardowo na naszej 8 km trasie do Lotniska.Na 2 km porządna rozgrzewka z rozciaganiem a póżniej zrobilismy interwały 6x100 m i truchcikiem powrót z małą przerwą na przeciągnięcie przyczepy :hahaha: w ramach cwiczeń.Na sam koniec dobiegł do nas jeszcze Marian,ktory wali kilometry ze he,he bo dobiegł z Lotniska i powrót tez bez auta.Mówił że był w środę na hali wraz z Jarkiem-młodym oraz prowadzącym Dawidem i podobno nieźle dostali w kość :bum: .I o to chodzi.Po bieganiu trzech twardzieli wskoczyło do jeziorka (Janusz,Rafał i Arek ) Dawid i ja nie bo po południu jedziemy się kąpać do Kwidzyna a właściwie na wyżerkę i kobiety a nie powinno zabraknąć niczego bo siostra upiekła mi 2 blach ciasta( sernik i piernik ) więc kto nie jedzie niech żałuje. :sss: .Podczas treningu duże zainteresowanie wzbudził pomysł imprezy u Marcina w piątek 14.Swoją obecność zapowiedział już Dawid,Rafał,Piotr,Janusz i oczywiście Ja tak więc Marcin daj znać czy to aktualne i puszcze info w eter tak ze wyjdzie domówka wszechczasów :orany: .Później napiszę jak było w Kwidzyniu ale zapewniam juz że były kobiety,wino i śpiew. :hejhej:
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jutro niedziela więc o 09.00 spotkanie przed plażą miejską i jak kto woli trasa 8 km z biegaczami-morsami albo dłuższe wybieganie w kierunku biedronki z pozostałymi biegaczami. O 10.00 morsowanie i jestem ciekaw czy wstawi się twardziel Sebastian :bum: czy będzie miękki jak Marcin :hahaha:i sobie jeszcze odpuści. :sss:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ