Arriba - biegać z uśmiechem. Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I nic się życiówką nie pochwaliłaś, a jest czym :usmiech:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Dokładnie - trafione w punkt, 7:00min/km jak w pysk strzelił :)
Teraz będzie już tylko lepiej. Niech Cię nie odstrasza pogoda, zresztą zawsze możesz na bieżnię/orbitreka się przesiąść zimą, a zobaczysz, jakie czasy zaczniesz wykręcać już na wiosnę :)
Awatar użytkownika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję! :* Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona Waszym wsparciem :usmiech:

Śnieg mnie chyba nie odstraszy, ale jak będą jakieś duże mrozy to może faktycznie spróbuję wybrać się na siłownię. W życiu nie byłam na siłowni. Ale nie chcę robić żadnej przerwy w treningach więc wielce prawdopodobne ,że tam w końcu trafię.

W lutym wybieram się na II Bieg Walentynkowy w Dąbrowie Górniczej na 6km, a w marcu na III Bieg o Złote Gacie na 10km (choć nie ma jeszcze chyba dokładnego terminu). Ten pierwszy bieg to będzie takie wprowadzenie w świat zawodów teoretycznie bezstresowe. Teoretycznie ponieważ zapisujemy się z Marcinem do biegu par i mamy zamiar się przebrać i dobrze bawić. W praktyce to wygląda tak ,że już się zastanawiam w jakim tempie będę w stanie pobiec :hej:

Może ktoś z Was ma podobne plany?
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo

"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Awatar użytkownika
AvantaR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39m:54s
Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ania - napisałem PMki, ale coś nie doszły. Pingnij mnie na avantar@gmail.com, bo chyba przez forum nie uda nam się skontaktować ;)

A co do biegów - ja póki co planuję wystartować w biegu WOŚPowym w Gliwicach, oby wyszło :)
Awatar użytkownika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Doszły, doszły - odpisałam.

Ooo słyszałam o tym biegu. Ale myślę, że dla mnie to będzie jeszcze za wcześnie na start. Będę trzymała mocno kciuki :)
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo

"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Życiówka życiówkę pogania - brawo! :)
Szkoda, że na Endo nie widzę profilu Twojej trasy - aż ciekaw jestem tego neverending podbiegu :)
Wstyd przyznać, ale na początku myślałem, że to gość od reklamy Viziru jest Twoim biegowym sąsiadem :jatylko:
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arriba,a myślałam może o czymś takim,co by to się nie ślizgać....? :)
http://www.runexpert.pl/product-pol-174 ... Trail.html
Awatar użytkownika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmm no szczerze mówiąc Martynko nie myślałam. Ale może powinnam skoro u mnie taka ślizgawka...
Inna sprawa ,że ja dopiero teraz przymierzam się do kupna odpowiedniego obuwia do biegania. Teraz biegam jeszcze w halówkach i tak sobie myślę ,że może one bardziej się ślizgają niż obuwie biegowe? Najpierw kupię buty, zobaczę jak się sprawdzą w podobnych warunkach a jeśli nadal nie będę czuła się w nich stabilnie to zastanowię się nad takimi nakładkami.
Czy Wy biegacie w takich?
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo

-John Bingham
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też myślę o antypoślizgówkach, dzisiejsza poranna szklanka mnie troszkę zaniepokoiła. Już wiem, że mój plan na podbiegi chyba poszedł papa.
Na zimę dobre będą buty o agresywniejszym bieżniku, ale pytanie czy w ten sposób nie musiałabyś się na wiosnę/lato zaopatrzyć w lżejsze buty = 2 pary.
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oglądając sobie buciki natknęłam się na taką informację w opisie Adidas Response Cushion 19 W: ""Non-slip" podeszwa (nie ślizga się)"

Ile w tym jest prawdy? Tzn na czym się nie ślizga?

http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/adi ... ion_19_w_1
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo

-John Bingham
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arriba,raczej bym nie wierzyła temu na słowo ;) Prawda jest taka,że jeśli nie chcesz się w ogóle ślizgać,musisz zainwestować w crossowe buciki. Ale z drugiej strony też nie przesadzajmy, dopóki nie śmigamy III zakresu, to i ryzyko wywinięcia orła na ziemi nie jest takie wielkie ;) Ot,trzeba uważnie stawiać stopy..
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do non-slipów zraziła mnie przygoda z zimowymi Timberlandami. Fura kasy na nie poszła, miała byc podeszwa non-slip, a tymczasem tam, gdzie rzekomo była najbardziej nonslipowa strefa, but jeździł jak dobra łyżwa. Wróciłem potem do zwykłych wojasów z cholewką i były o niebo stabilniejsze na śniegu i lodzie.

Myślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach ;)
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Martyna_K pisze:Arriba,raczej bym nie wierzyła temu na słowo ;) Prawda jest taka,że jeśli nie chcesz się w ogóle ślizgać,musisz zainwestować w crossowe buciki. Ale z drugiej strony też nie przesadzajmy, dopóki nie śmigamy III zakresu, to i ryzyko wywinięcia orła na ziemi nie jest takie wielkie ;) Ot,trzeba uważnie stawiać stopy..
Ponawiam moje zaproszenie do Stavanger, Martyna, pokazesz mi jak smigasz po tej szklance :bum:
grim80 pisze:Myślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach ;)
Zgadzam sie z przedmowca i w najblizszej przyszlosci wyprobuje i zdam relacje ;)
Awatar użytkownika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach
We wrześniu miałam braki w uzębieniu po przewrotce w górach, wolałabym tego uniknąć :oczko: Wychodzi na to ,że bieganie wcale nie jest takie tanie :zero:
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo

-John Bingham
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Arriba pisze:
We wrześniu miałam braki w uzębieniu po przewrotce w górach, wolałabym tego uniknąć :oczko: Wychodzi na to ,że bieganie wcale nie jest takie tanie :zero:
Ja posłuchalam naszej trenerki z BBL... i zainwestowałam w najtansze buciki do biegania w terenie z decathlonu... Nie znam się, ale buciki sprawdzają się idealnie. Nie ślizgam się, skarpetki suche, przyczepnosc świetna, stópka nie marzną, czegoś wiecej potrzeba? Moim zdaniem nie... wiec nawet nie trzeba przepłacać :oczko: Amortyzacji nie mają za wiele, ale na sniegu jest ona w ogole nie potrzebna :taktak: (za całe 89zł) Polecam! Na te człapanie po śniegu naszym zabójczym tempie jak najbardziej wystarczą :taktak:

/Jest tylko jedno ale... cięzko je dostać, Ola mi dała znać, jak na cały sklep rzucili 3 rozmiary po 1 parze :hej: / Męskich cała półka, a damskie ledwo dostrzegłam :oczko: /
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
ODPOWIEDZ