Arriba - biegać z uśmiechem. Komentarze
Moderator: infernal
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
I nic się życiówką nie pochwaliłaś, a jest czym
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Dokładnie - trafione w punkt, 7:00min/km jak w pysk strzelił
Teraz będzie już tylko lepiej. Niech Cię nie odstrasza pogoda, zresztą zawsze możesz na bieżnię/orbitreka się przesiąść zimą, a zobaczysz, jakie czasy zaczniesz wykręcać już na wiosnę
Teraz będzie już tylko lepiej. Niech Cię nie odstrasza pogoda, zresztą zawsze możesz na bieżnię/orbitreka się przesiąść zimą, a zobaczysz, jakie czasy zaczniesz wykręcać już na wiosnę
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję! :* Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona Waszym wsparciem
Śnieg mnie chyba nie odstraszy, ale jak będą jakieś duże mrozy to może faktycznie spróbuję wybrać się na siłownię. W życiu nie byłam na siłowni. Ale nie chcę robić żadnej przerwy w treningach więc wielce prawdopodobne ,że tam w końcu trafię.
W lutym wybieram się na II Bieg Walentynkowy w Dąbrowie Górniczej na 6km, a w marcu na III Bieg o Złote Gacie na 10km (choć nie ma jeszcze chyba dokładnego terminu). Ten pierwszy bieg to będzie takie wprowadzenie w świat zawodów teoretycznie bezstresowe. Teoretycznie ponieważ zapisujemy się z Marcinem do biegu par i mamy zamiar się przebrać i dobrze bawić. W praktyce to wygląda tak ,że już się zastanawiam w jakim tempie będę w stanie pobiec
Może ktoś z Was ma podobne plany?
Śnieg mnie chyba nie odstraszy, ale jak będą jakieś duże mrozy to może faktycznie spróbuję wybrać się na siłownię. W życiu nie byłam na siłowni. Ale nie chcę robić żadnej przerwy w treningach więc wielce prawdopodobne ,że tam w końcu trafię.
W lutym wybieram się na II Bieg Walentynkowy w Dąbrowie Górniczej na 6km, a w marcu na III Bieg o Złote Gacie na 10km (choć nie ma jeszcze chyba dokładnego terminu). Ten pierwszy bieg to będzie takie wprowadzenie w świat zawodów teoretycznie bezstresowe. Teoretycznie ponieważ zapisujemy się z Marcinem do biegu par i mamy zamiar się przebrać i dobrze bawić. W praktyce to wygląda tak ,że już się zastanawiam w jakim tempie będę w stanie pobiec
Może ktoś z Was ma podobne plany?
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
- AvantaR
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39m:54s
- Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
- Kontakt:
Ania - napisałem PMki, ale coś nie doszły. Pingnij mnie na avantar@gmail.com, bo chyba przez forum nie uda nam się skontaktować
A co do biegów - ja póki co planuję wystartować w biegu WOŚPowym w Gliwicach, oby wyszło
A co do biegów - ja póki co planuję wystartować w biegu WOŚPowym w Gliwicach, oby wyszło
- Zaprawiony W Bojach
Doszły, doszły - odpisałam.
Ooo słyszałam o tym biegu. Ale myślę, że dla mnie to będzie jeszcze za wcześnie na start. Będę trzymała mocno kciuki
Ooo słyszałam o tym biegu. Ale myślę, że dla mnie to będzie jeszcze za wcześnie na start. Będę trzymała mocno kciuki
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Życiówka życiówkę pogania - brawo!
Szkoda, że na Endo nie widzę profilu Twojej trasy - aż ciekaw jestem tego neverending podbiegu
Wstyd przyznać, ale na początku myślałem, że to gość od reklamy Viziru jest Twoim biegowym sąsiadem
Szkoda, że na Endo nie widzę profilu Twojej trasy - aż ciekaw jestem tego neverending podbiegu
Wstyd przyznać, ale na początku myślałem, że to gość od reklamy Viziru jest Twoim biegowym sąsiadem
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Arriba,a myślałam może o czymś takim,co by to się nie ślizgać....?
http://www.runexpert.pl/product-pol-174 ... Trail.html
http://www.runexpert.pl/product-pol-174 ... Trail.html
- Zaprawiony W Bojach
Hmm no szczerze mówiąc Martynko nie myślałam. Ale może powinnam skoro u mnie taka ślizgawka...
Inna sprawa ,że ja dopiero teraz przymierzam się do kupna odpowiedniego obuwia do biegania. Teraz biegam jeszcze w halówkach i tak sobie myślę ,że może one bardziej się ślizgają niż obuwie biegowe? Najpierw kupię buty, zobaczę jak się sprawdzą w podobnych warunkach a jeśli nadal nie będę czuła się w nich stabilnie to zastanowię się nad takimi nakładkami.
Czy Wy biegacie w takich?
Inna sprawa ,że ja dopiero teraz przymierzam się do kupna odpowiedniego obuwia do biegania. Teraz biegam jeszcze w halówkach i tak sobie myślę ,że może one bardziej się ślizgają niż obuwie biegowe? Najpierw kupię buty, zobaczę jak się sprawdzą w podobnych warunkach a jeśli nadal nie będę czuła się w nich stabilnie to zastanowię się nad takimi nakładkami.
Czy Wy biegacie w takich?
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Ja też myślę o antypoślizgówkach, dzisiejsza poranna szklanka mnie troszkę zaniepokoiła. Już wiem, że mój plan na podbiegi chyba poszedł papa.
Na zimę dobre będą buty o agresywniejszym bieżniku, ale pytanie czy w ten sposób nie musiałabyś się na wiosnę/lato zaopatrzyć w lżejsze buty = 2 pary.
Na zimę dobre będą buty o agresywniejszym bieżniku, ale pytanie czy w ten sposób nie musiałabyś się na wiosnę/lato zaopatrzyć w lżejsze buty = 2 pary.
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- Zaprawiony W Bojach
Oglądając sobie buciki natknęłam się na taką informację w opisie Adidas Response Cushion 19 W: ""Non-slip" podeszwa (nie ślizga się)"
Ile w tym jest prawdy? Tzn na czym się nie ślizga?
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/adi ... ion_19_w_1
Ile w tym jest prawdy? Tzn na czym się nie ślizga?
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/adi ... ion_19_w_1
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
Arriba,raczej bym nie wierzyła temu na słowo Prawda jest taka,że jeśli nie chcesz się w ogóle ślizgać,musisz zainwestować w crossowe buciki. Ale z drugiej strony też nie przesadzajmy, dopóki nie śmigamy III zakresu, to i ryzyko wywinięcia orła na ziemi nie jest takie wielkie Ot,trzeba uważnie stawiać stopy..
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Do non-slipów zraziła mnie przygoda z zimowymi Timberlandami. Fura kasy na nie poszła, miała byc podeszwa non-slip, a tymczasem tam, gdzie rzekomo była najbardziej nonslipowa strefa, but jeździł jak dobra łyżwa. Wróciłem potem do zwykłych wojasów z cholewką i były o niebo stabilniejsze na śniegu i lodzie.
Myślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach
Myślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
Ponawiam moje zaproszenie do Stavanger, Martyna, pokazesz mi jak smigasz po tej szklanceMartyna_K pisze:Arriba,raczej bym nie wierzyła temu na słowo Prawda jest taka,że jeśli nie chcesz się w ogóle ślizgać,musisz zainwestować w crossowe buciki. Ale z drugiej strony też nie przesadzajmy, dopóki nie śmigamy III zakresu, to i ryzyko wywinięcia orła na ziemi nie jest takie wielkie Ot,trzeba uważnie stawiać stopy..
Zgadzam sie z przedmowca i w najblizszej przyszlosci wyprobuje i zdam relacjegrim80 pisze:Myślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach
- Zaprawiony W Bojach
We wrześniu miałam braki w uzębieniu po przewrotce w górach, wolałabym tego uniknąć Wychodzi na to ,że bieganie wcale nie jest takie tanieMyślę, że jedynie kolce nas ratują zimą przed brakami w uzębieniu i gipsem na kończynach
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
Ja posłuchalam naszej trenerki z BBL... i zainwestowałam w najtansze buciki do biegania w terenie z decathlonu... Nie znam się, ale buciki sprawdzają się idealnie. Nie ślizgam się, skarpetki suche, przyczepnosc świetna, stópka nie marzną, czegoś wiecej potrzeba? Moim zdaniem nie... wiec nawet nie trzeba przepłacać Amortyzacji nie mają za wiele, ale na sniegu jest ona w ogole nie potrzebna (za całe 89zł) Polecam! Na te człapanie po śniegu naszym zabójczym tempie jak najbardziej wystarcząArriba pisze:
We wrześniu miałam braki w uzębieniu po przewrotce w górach, wolałabym tego uniknąć Wychodzi na to ,że bieganie wcale nie jest takie tanie
/Jest tylko jedno ale... cięzko je dostać, Ola mi dała znać, jak na cały sklep rzucili 3 rozmiary po 1 parze / Męskich cała półka, a damskie ledwo dostrzegłam /