Bez psiwora ?! Psi wór musi być

Jak to na różnych forach bywa jest dużo niepotrzebnie bitej piany przed faktem dokonanym, w tymArek Bielsko pisze:cała ta dyskusja pokazuje, że kwalifikacja powinna być jeszcze trudniejsza niż początkowo myślałem, ponieważ głupoty jakie niektóry wypisują świadczą o tym, że na trasie będzie sporo "zdziwienia" oraz niepotrzebnego cierpienia...
skoro jest to najtrudniejszy polski ultra, to kwalifikacją powinien być także górski bieg ultra...
to ograniczy akcje TOPR-u, który i tak musi latać w większości przypadków za głupotami
Arku (bardzo się liczę z Twoim zdaniem i każdy Twój zdroworozsądkowy wpis studzący gorące nogi biegaczy jest dla mnie bardzo ważnyArek Bielsko pisze:cała ta dyskusja pokazuje, że kwalifikacja powinna być jeszcze trudniejsza niż początkowo myślałem, ponieważ głupoty jakie niektóry wypisują świadczą o tym, że na trasie będzie sporo "zdziwienia" oraz niepotrzebnego cierpienia...
skoro jest to najtrudniejszy polski ultra, to kwalifikacją powinien być także górski bieg ultra...
No właśnie chodzi o wyeliminowanie takich ludzi jak Ty.Przemek pisze:
To uniemożliwiłoby start takim jak jak, którzy Rzeźnika ignorują ze względu na bieganie w parach, a Chudy Wawrzyniec miał dopiero jedną edycję przy czym pogoda nie zachęcała mnie do kontynuowania biegu na dłuższym dystansie. W Krynicy zaś pobiegłem jedynie 33 a następniego dnia Koral Maraton (nie wiedząc o planach z tegorocznym BUGT, planowałem wygrać samochód w KM).
Dziś dystans blisko 80 km na BUGT mnie przeraża, ale jednocześnie stanowi fantastyczną motywację do treningu.
no własnie... a to był tylko ciepły deszczyk, tylko w Beskidach i tylko łatwe +3500m/80kmPrzemek pisze:Chudy Wawrzyniec miał dopiero jedną edycję przy czym pogoda nie zachęcała mnie do kontynuowania biegu na dłuższym dystansie
myślisz, że przypadkowe czy nierozsądne osoby są biedne, a rozsądni i doświadczeni ultrasi są bogaci???Przemek pisze: Moim zdaniem wpisowe powinno wynosić około 400 złotych i udział osób przypadkowych zostałby ograniczony do minimum
i właśnie po to są ustalane limity czasowefantom pisze:Nie chodzi o to zeby eliminowac ludzi, ktorzy maja slabe wyniki w gorskich ultra. Chodzi o to zeby odsiac ludzi, ktorzy w ogole nie maja pojecia o gorskich ultra.
Ale ty piszesz juz o realizacji biegu, wszyscy tu pisza raczej o zapisach na bieg czyli ze sam fakt startu powinien byc poprzedzony selekcja ludzi, ktorzy naprzyklad zalozyli sie z przyslowiowym szwagrem, ze przebiegna ten bieg.bmejsi pisze:i właśnie po to są ustalane limity czasowefantom pisze:Nie chodzi o to zeby eliminowac ludzi, ktorzy maja slabe wyniki w gorskich ultra. Chodzi o to zeby odsiac ludzi, ktorzy w ogole nie maja pojecia o gorskich ultra.