Komentarz do artykułu Elitarne skarpety czyli 2XU Elite Compression Socks

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Myslicie ze jest powiazanie z katastrofa pod Smolenskiem?
Jaką katastrofą, przecież to był zamach. :spoko:
Widać, że długo cię w Kraju nie było.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
sKINOL
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:56
Życiówka w maratonie: 3:00:59

Nieprzeczytany post

Wiecie co?Chyba zbaczamy z tematu ale teraz wszystko zaczyna mi sie ukladac w logiczna calosc.Te wszystkie mgly i bomby...Chyba macierewicz nie byl dostatecznie (i nadal nie jest) zregenerowany i cos go lydy swedzialy.
Zeby nie bylo.Latam w podkolanowkach prawie caly czas.Po ostatniej dyszce w podkolanowkach lydki bolaly dwa dni.Dalej w nich biegam :hahaha: Z takich okolobiegowych doswiadczen z kompresja: zawsze ubieram na dlugie loty(ponad 12h) niekoniecznie w klasie business i jest OK.A w goracym klimacje fajnie chlodza nogi po polaniu woda,nie wchlaniajac jej za bardzo.
Modeno
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dopóki nie liznąłem informacji z dziedziny fizjologii człowieka i biomechaniki ruchu nie bardzo rozumiałem czym jest kompresja i do czego ma być to potrzebne. Dziś wiem, że jest to potrzebne i zasadne. Sam biegam w skarpetach kompresyjnych Moose i Compressport i jestem bardzo zadowolony. Nie pomaga mi w osiągach ale mięśnie łydek szybciej się regenerują. Nie wiem dlaczego jest taki opór co niektórych przed noszeniem tych "podkolanówek" wskazując przy tym na zniewieścienie. Przecież kobiety noszą od kilkudziesięciu lat spodnie i rajstopy a historycznie były to części garderoby szyte wyłącznie dla mężczyzn.
Osobiście biegam tylko i wyłącznie w białych skarpetach, czarnych nie odważę się założyć, zreszta spodnie i koszulka jest zwykle w ciemnych kolorach więc choćby dla kontrastu białe bo przecież na stypę nie biegnę.:)

Wadą tych skarpet są zaporowe ceny.Czy na pewno są tyle warte? Uważam,że powyżej 130 zł za parę to już snobizm. A ja własnie snobem zostałem kupując za 169 zł Compressport. :) Ale tylko jedną parę :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ