rubin - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A jak tak sobie Ciebie Rubin poczytuję i sobie uświadamiam,jaka to świetna sprawa tak ,,czuć'' swój organizm podczas biegu.... :taktak: :taktak:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej Monika !
fajnie się czyta, z tym liczeniem przewyższeń dobrze kombinujesz, ale szczerze mówiąc, na cholerę Ci to ?
jak będziesz grzeczną dziewczynką, to Święty Mikołaj pewnie Cię wysłucha :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo sumiennie trenujesz, a umiejętność odpuszczenia kiedy trzeba, to też ważna sprawa. A jeśli co do liczenia podbiegów i zbiegów: zwykle sumujesz razem wszystkie podbiegi i osobno dodajesz wszyskie zbiegi - dostajesz w ten sposób dwie liczby, które nie do końca wiem jak się zwyczajowo po polsku nazywa. :oczko: Po żabojadzku to jest denivele positive i negative (D+ i D-). Np. trasa z 3 podbiegami po 15m i 2 zbiegami po 10m ma D+ 45m, D-20m.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hm..patrzę na zdjęcia z Twych tras biegowych, szczególnie pierwsze mnie zaintrygowało, nie uważasz że wygodniej by było biegać po płaskim niż skakać przez te kołki ? :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj, kołki to ja bokiem mijam :hej: a zdjęcia są jeszcze z lata. Teraz jest jeszcze piękniej (jesień, kolory). W lasku - bo lasem trudno to nazwać - miasto zorganizowało nam fajne ścieżki zdrowia, właśnie z takimi belkami, drabinkami i różnymi innymi przyrządami :uuusmiech:

A za oknem mam to:
pl1.jpg
pl5.jpg
pl4.jpg

Zdjęcia nie mojego autorstwa, mnie tam nie ma (ściągnęłam z gazety.pl). Nie mam żadnej wymówki od ćwiczeń siłowych :hej: można o każdej porze dnia i nocy i to za friko :hej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdjęcia genialne - najbardziej ujęły mnie za serce, legginsy tej pani, wzruszyłem się do łez ;)
ps
kołki bokiem mijasz, to jakaś aluzja ? hihi :hej: :hejhej: :hej:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie czepiaj się :hej: innych nie miałam. A Pani sama sobie winna - trza było nie pozować do gazety.
Swoją drogą - niezły literat z Ciebie :spoczko: przeczytałam bloga i aż mam kompleksy żeby coś w komentarzach napisać :hejhej: :bum: .
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:Nie czepiaj się :hej: innych nie miałam. A Pani sama sobie winna - trza było nie pozować do gazety.
Swoją drogą - niezły literat z Ciebie :spoczko: przeczytałam bloga i aż mam kompleksy żeby coś w komentarzach napisać :hejhej: :bum: .
aha, akurat, z literata to ja raczej tylko literatki kojarzę :)
pisz pisz, nie żałuj sobie :)
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne tereny biegowe masz;)
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha: :hahaha: :hahaha: i w końcu ja się podpięłam komuś pod bloga, już sprzątam po sobie :hahaha:

Piękne masz tereny do biegania. Natura górą :hej: poza tym nie nudno, są różne obciążenia, myślę, że takie bieganie zaprocentuje świetną bazą na wiosnę.
rubin pisze:
PS. 3. Kochany Święty Mikołaju :hej: :hej: Bardzo Ciebie proszę o bluzę do biegania i koszulkę z długim rękawem, bo mam tylko po jednej sztuce, a już nie mam siły prać ich codziennie.
A ja jeszcze o gacie ciepłe i czapkę. Amen :taktak:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piekny trening w pieknych okolicznosciach przyrody.

co do bolu goleni: nie lekcewaz tego, bo ja lekcewazylam i nabawilam sie shin splints, ktorego jeszcze do konca wyleczyc nie moge.

A jesli chodzi o podbiegi/zbiegi, to zbiegi sa najgorsze, ja to czuje we wszystkich stawach jak mi az trzeszcza, takze sie z gorki za abrdzo nie rozpeczaj :oczko: i jak mi napisala Strasb, to zabojstwo dla tych slabych przyczepow przy piszczelach. Sprawdzone empirycznie, niestety. Takze jesli przebiezki, to pod gorke biegniemy, a z gorki odpoczynek. Dobajka z reszta tez mi tak radzila, wiec ja przekazuje wiedze dalej :oczko: Wiem, ze by sie chcialo inaczej, ale tak jest bezpieczniej dla naszych (jeszcze dosci slabych) aparatow ruchu
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Ładne tereny ...nic tylko biegać, biegać, biegać ;) ..... szkoda tylko, ze przynajmniej na moim przykładzie bieganie w terenie jest teraz możliwe tylko w weekendy.
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Ładne tereny ...nic tylko biegać, biegać, biegać ;) ..... szkoda tylko, ze przynajmniej na moim przykładzie bieganie w terenie jest teraz możliwe tylko w weekendy.
U mnie też. W tygodniu pozostają asfaltowe alejki. Na szczęście mieszkam bezpośrednio przy tzw. promenadzie spacerowej - więc z dala od samochodów - ale asfalt pozostaje asfaltem :oczko:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:
acer pisze:Ładne tereny ...nic tylko biegać, biegać, biegać ;) ..... szkoda tylko, ze przynajmniej na moim przykładzie bieganie w terenie jest teraz możliwe tylko w weekendy.
U mnie też. W tygodniu pozostają asfaltowe alejki. Na szczęście mieszkam bezpośrednio przy tzw. promenadzie spacerowej - więc z dala od samochodów - ale asfalt pozostaje asfaltem :oczko:
a ja jak widzę las i pola to mi się na wymioty zbiera, jak pomyślę, że znów do lasu.
tak to jest, jak się mieszka kilometr d lasu i głownie tam się biegało, jeździło.
także teraz bardzo chętnie, ćwiczę asfalt, co nie znaczy, że mam coś do lasu, skąd, wystarczy na moje foty spojrzeć :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

We Francji w parku pod domem też miałam taką siłownię na powietrzu. A w Szwajcarii to częściej są ścieżki zdrowia - 2-3 kilometrowe kółeczko z około 15 stacjami ćwiczeń.
ODPOWIEDZ