GRUDZIĄDZ BIEGA

damian_91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, przeglądałem dziś stronę AB no i nie ma aktualizacji. Za ten stan rzeczy nie winię Andrzeja, bo nie otrzymał uprawnień do moderacji. Ale już kilka inicjatyw podjęliśmy i można by było ponaglić Admina, żeby dał Andrzejowi uprawnienia. A czy ktoś może z was prowadzi kronikę i wpisuje nasze akcje, daty, artykuły o AB, zawody z udziałem biegaczy AB itp.?

Pozdrawiam
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Uwaga,Uwaga do startu w X Półmaratonie św.Mikołajów zostało już tylko 8 dni.W związku z powyższym kilka porad od organizatora

http://www.biegmikolajow.pl/index.php?o ... 8&catid=37

Obrazek

W związku z powyższym na jutrzejszym treningu powinniśmy ustalić jak bedziemy jechać.Mam dwie propozycje:
1 pierwsza to że jedziemy własnymi samochodami i ci co mogą kogoś zabrać to zabierają.Oczywiście skaładka na paliwo dla kierowcy musi być.Jeżeli kierowcy zgodzili by się to można by składkowe-paliwowe przeznaczyć na jakiś szczytny cel i tu oczywiście jak zawsze mam propozycję do wyboru i omówieniu podczas treningu.
2 druga propozycja to że znalazłem busa z kierowcą za 350 zł i ładujemy się razem do Torunia.bus przeznaczony na 19 osób-kierowca wiec istnieje mozliwość zabrania kibiców z sobą ,którzy pstrykali by nam fotki.Po podzieleniu to na biegaczy koszty niewielkie bo przy 10-35 zł a przy 15-23 zł.
Przemyślcie to i dajcie mi znać jutro lub na forum bo trzeba by ewentualnie pojazd zarezerwować.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

damian_91 pisze:Witam, przeglądałem dziś stronę AB no i nie ma aktualizacji. Za ten stan rzeczy nie winię Andrzeja, bo nie otrzymał uprawnień do moderacji. Ale już kilka inicjatyw podjęliśmy i można by było ponaglić Admina, żeby dał Andrzejowi uprawnienia. A czy ktoś może z was prowadzi kronikę i wpisuje nasze akcje, daty, artykuły o AB, zawody z udziałem biegaczy AB itp.?

Pozdrawiam
Zgadzam się.Co z tymi uprawnieniami?
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie na jutrzejszym treningu nie będzie ale do Torunia jak najbardziej się wybieram. Niestety na chwilę obecną nie jestem wstanie określić się jak tam dotrę bo w poniedziałek moja córka znowu będzie w toruńskim szpitalu. Coś więcej będę wiedział w połowie przyszłego tygodnia.

O sobotnich ustaleniach pogadamy w niedzielę.
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Ładujemy się do busa, ładujemy się do busa, ładujemy się do busa... :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem za busem.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.Jak to w sobotę nie będę się rozpisywał bo za chwilę się widzimy na treningu- chyba bo widzę że pogoda nie najlepsza i sam sie obawiam wyjścia.Może przed 9 będzie lepiej.Dla tych co nie będą oczywiście relację zdam po powrocie.Jeżeli się nie mylę to na pewno nie będzie Marcina bo z mojego grafika wynika ze Beata podrzuca mu dzisiaj dzieci ale to dobrze bo następny weekend bedzie mógł poszaleć z nami w tym na wyjeździe toruńskim.Ja osobiscie też byłbym za busem jednak żeby się to nam opłacało musi się nas zebrać z 10 biegaczy.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zcyklu dieta biegacza-Pyszna rozgrzewka

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/56, ... zewka.html

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Relacja z dzisiejszego treningu tak jak obiecałem :taktak: .Pomimo że dzisiejszy trening zapowiadał się w deszczu :wrrwrr: to i tak wiedziałem że paru twardzieli przybiegnie na plażę :bum: .Niezawiodłem się i w zamian załatwiłem tam na "górze" żeby nie padało i udało się bo było bez deszczu :bleble: . Dzisiejsi śmiałkowie i zapaleni biegacze to oczywiście Ja przystojniak Andtrzej :hejhej: , Dawid,Irek,Janusz,Zbyszek,Piotrek,Rafał ( który już standardowo dogonił nas na 2 km tłumacząc się jakimś tam remontem na szosie toruńskiej ),nowy kolega ,którego imienia w tej chwili nie pamiętam :niewiem: ( jak ktoś zna to dać mi znać abym sobie zakodował w pamięci ,którą jak na razie mam niezłą) oraz nasz rodzynek Hania ,którą podziwiam za to jak konsekwentnie podchodzi do naszego i wogóle biegania :taktak: Trasa jak zawsze standardowa 8 km na Lotnisko :orany: .Oczywiście było śmiesznie i wesoło :hahaha: a to za sprawa Irka ,który zapomniał zabrać swoich nowych butów przez co biegł równo z nami jednak zaszpanował i biegł w nowych rajtkach.I co? pech chciał że wpadł w poślizg na korzeniu ( oczywiście nie moim bo ja mam swój korzeń przywiązany sznurówką do kostki :hejhej: ) i pobródził się nieco.Na szczęście obeszło sie tylko na śmiechu a nie kontuzji :hahaha:.Po bieganku zrobiliśmy rozgrzewkę przed kąpielą :orany: 50xprzysiad-bieg-40 x pompki-bieg-30 x wskoki.No i standardowo jak co sobotę siup do wody dla zdrowotności :szok: . Po takiej kapieli nie dość że jajka umyte to i pożądnie dokrwione i gotowe do działania :hej: ( to tak dla zainteresowanych dziewczyn żeby wiedziały że niezłe z nas ogiery :hejhej: ).Brawa dla Dawida i naszego nowego kolegi ,którzy również z nami się wykąpali ( widać zazdrościli nam powodzenia u płci przeciwnej).Na plaży ni z tąd ni zowąd pojawił się Sebastian z synem ,który przyszedł nakarmić kaczki ( rownież i on jest skłonny przystąpić do naszych wodnych igraszek.).Po kapieli wypiliśmy sobie wspólnie herbatke w barze i przedyskutowaliśmy parę spraw odnośnie naszego wyjazdu do Torunia.Wstępnie ustaliliśmy że pojedziemy wynajętym Busem ( chętni to Ja,Irek,Dawid,Janusz,Sebastian,Rafał i z tego co wiem Marcin bo będzie można sobie spokojnie wypić piwko ) . Jeszcze będą ustalane szczegóły o czym poinformuje was na forum. :taktak: Jutro niedziela więc standardowo dla niektórych dłuższe wybieganko oraz dla morsujących również o 09.00 jakieś 8 km na rozgrzewke przed kąpielą.Zapraszam wszystkich chętnych do wspólnej zabawy - Andrzej
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To się nazywa trening.Obawiam że i ja miałbym problem z zaliczeniem tego treningu nie mówiąc już o naszej młodzieży.

https://www.youtube.com/watch?v=uO_jfEk ... watch-vrec
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla tego jest tam napisane "most guys can't do" (większość facetów tego nie potrafi zrobić). :bum:
Tak na poważnie to byś te ćwiczenia wykonał. Osobiście to szkoda mi jej, bo wygląda, że jest niska, a dźwigając takie ciężary już zbytnio nie urośnie.
Kilka innych siłaczek:
http://thechive.com/2012/06/22/women-th ... 30-photos/
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Dzisiaj niedziela więc z niektorymi na pewno się zobaczę z pozostałymi pewnie dopiero na środowym treningu.Jakoś teraz tydzień mi szybciej mija jak wiem że już na nastepny weekend bedę miał możliwość ponownie pobiegać i wykąpać się ze znajomymi a przy okazji pośmiać się,podyskutować itp.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pulsometr czy GPS, czyli tętno czy tempo - wady i zalety

http://www.bieganie.pl/?cat=15&id=4495&show=1

Obrazek