Grzesiek - vox populi
Moderator: infernal
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: brak
Bo po płaskich bulwarach to zupełnie inne bieganie. Chyba w ogóle wolę biegać na asfalcie, stopy mi się lepiej układają, łatwiej "upilnować" techniki biegu
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Naszła mnie refleksja, ile daje trening. I po prostu bieganie. W październiku nie zabierałem się jeszcze konkretnie za to. 21.X pobiegłem na zawodach 8km w 47:56 - uznałem to za sukces wielki, bo tempo 6min/km.
Po dokładnie miesiącu wcale nie jakiegoś katorżniczego treningu, robię treningowo 10km w 53 minuty.
Można zadać sobie pytanie - How far can I go? - i to jest chyba najbardziej motywujące w całym tym bieganiu
Po dokładnie miesiącu wcale nie jakiegoś katorżniczego treningu, robię treningowo 10km w 53 minuty.
Można zadać sobie pytanie - How far can I go? - i to jest chyba najbardziej motywujące w całym tym bieganiu
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Odnośnie dzisiejszego biegania - to uważam, że lżejszy dzień też Ci się przyda Regeneracja też jest ważna, ale pewnie dobrze o tym wiesz.
P.S. Zobacz jak bez elektroniki człowiek się potrafi zgubić hehe
P.S. Zobacz jak bez elektroniki człowiek się potrafi zgubić hehe
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Nastawiłem się na te przebieżki i zgłupiałem, jak raptem nikt mi nie mówił: teraz szybko - teraz wolno
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Robert, a jak jest z tym STL (SportsTrackLive)? Zrobiłem sobie dziś 2km spaceru już po bieganiu i włączyłem i RunKeepera, i STL. I na tym drugim zapisał się trening,ale wysłać go już nie mogłem, a jak chciałem w aplikacji zalogować się an konto ze strony, to wyskakiwały informacje o koncie PRO. Rozumiem, że bez płacenia nie da się nijak wrzucać treningów z STL?
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Bodajże upload jest zablokowany w wersji podstawowej i to może być przyczyną.grim80 pisze:Robert, a jak jest z tym STL (SportsTrackLive)? Zrobiłem sobie dziś 2km spaceru już po bieganiu i włączyłem i RunKeepera, i STL. I na tym drugim zapisał się trening,ale wysłać go już nie mogłem, a jak chciałem w aplikacji zalogować się an konto ze strony, to wyskakiwały informacje o koncie PRO. Rozumiem, że bez płacenia nie da się nijak wrzucać treningów z STL?
Ja wydałem te 7,99 bodajże - przedłużyli promocję do 26 listopada.
Nie korzystałem z RunKeepra, także nie mam porównania do STL. Jednak swoimi opcjami STL bije aplikację endo i to mocno.
Wiadomo kwestia przyzwyczajenia, bo na początku się mocno w tym STL gubiłem
Kupiłem endo za 19zł jakoś, aby mieć interwały, których nawet nie idzie ustawić na dystans!! tylko na czas...
Sądziłem że dodadzą w końcu te strefy tętna - nie dodali. Teraz jeszcze wymagają wersji premium www. Przeginają - nie dam im więcej zarobić.
Konkurencja wygrała.
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
a w STLu jak ustawiasz interwały? Bo znalazłem w aplikacji coś takiego, tyle, że albo można było robić przedziały tylko czasowe albo tylko dystansowe. Fajna możliwość ustawienia zakresu tempa - w RK free masz po prostu slow/steady/fast, które podaje Ci audio trener. Za to możesz rozpisać trening np. tak:
1:30 steady
0.2km fast
1:30 slow
0.15km fast
x 10
W STL chyba się tak nie da (ale głowy nie dam, nie bawiłem się tak długo tą apką) - albo wszystko wg czasu, albo wg dystansu...
0.2km fast
0.15km fast
x 10
W STL chyba się tak nie da (ale głowy nie dam, nie bawiłem się tak długo tą apką) - albo wszystko wg czasu, albo wg dystansu...
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Też jeszcze tego nie robiłem - po prostu szkoda mi było wczoraj czasu, była już godzina 21 a ja chciałem pobiegaćgrim80 pisze:a w STLu jak ustawiasz interwały? Bo znalazłem w aplikacji coś takiego, tyle, że albo można było robić przedziały tylko czasowe albo tylko dystansowe. Fajna możliwość ustawienia zakresu tempa - w RK free masz po prostu slow/steady/fast, które podaje Ci audio trener. Za to możesz rozpisać trening np. tak:
0.2km fast
0.15km fast
x 10
Sprawdzę na spokojnie jak to wygląda w pro i napiszę ok?
EDIT:
tak na szybko - masz rację, lecz idzie ustawić sobie odstęp minimalny co 0,10 km, więc taka przebieżka 100 metrowa na zadanym tempie jest chyba wystarczająca
Także RunKeeper pod tym względem jest bardziej elastyczny.
-
- Zaprawiony W Bojach
jeżeli jest zadane tempo to nie jest przebieżka. przebieżka z definicji nie ma określonego tempa ani tętna
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Tak, to uważam za największą przewagę RK nad darmową konkurencją. Ustawiasz dowolny czas i dowolny dystans dla składowych treningu. Możesz np. 140 metrów walnąć, a potem minutę i 17 sekund truchtu, czemu by niemoonfall84 pisze:tak na szybko - masz rację, lecz idzie ustawić sobie odstęp minimalny co 0,10 km, więc taka przebieżka 100 metrowa na zadanym tempie jest chyba wystarczająca
Także RunKeeper pod tym względem jest bardziej elastyczny.
No i audio komunikaty fajne, bodajże dystansowe można co 0,25, 0,5, 0,75, 1 lub 1,5km.
Ale STL naprawdę wymiata z tymi przedziałami tempa, ciekawe, jak to wygląda w praktyce - daj znać, czy jak biegniesz za wolno, lub za szybko, to miła pani każe Ci zwolnić/przyśpieszyć?
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Dam znać jak tylko wyjde ma taki trening
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Bieganie na kaca najlepsze
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze nie próbowałem, ale z pewnością lepsze to niż zasiedzenie na kanapie
Grzesiu sprawdzałem te komunikaty w STL - jak zadasz sobie przedział tempa, przedział tętna to aplikacja Cię informuje, że masz biec szybciej/wolniej. Że tak powiem jest bardzo upierdliwa, aby wykonać dany plan.
Jak się nie dostosujesz to muzyki nie posłuchasz hehe
Grzesiu sprawdzałem te komunikaty w STL - jak zadasz sobie przedział tempa, przedział tętna to aplikacja Cię informuje, że masz biec szybciej/wolniej. Że tak powiem jest bardzo upierdliwa, aby wykonać dany plan.
Jak się nie dostosujesz to muzyki nie posłuchasz hehe
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
A ja w weekend z przyczyn obiektywnych wróciłem do Nokii E52.
I to chyba na dobre wróciłem - mniejsza, wygodniejsza od Moto z androidem. No i szybciutko się obsługuje, w andro dużo rzeczy mnie irytowało.
W związku z tym jako trackery pozostają mi Sports Tracker lub Endo - innych porządnych apek w Ovi Store nie ma
Jeszcze się waham, ale chyba to najlepsza decyzja - ja tam zawsze uważałem, że telefon ma być do dzwonienia, a nie tysiąca innych rzeczy... Jak kiedyś uskładam, to jakiegoś garmina czy cuś zakupię
Na kacu nie biegło się tak źle. Nie zmęczyłem się wcale, ale to pewnie przede wszystkim zasługa żółwiego tempa Wyszedłem jednak za późno, w stosunku do planu i musiałem po 6km wrócić, bo obiecałem małżonce obiad
I to chyba na dobre wróciłem - mniejsza, wygodniejsza od Moto z androidem. No i szybciutko się obsługuje, w andro dużo rzeczy mnie irytowało.
W związku z tym jako trackery pozostają mi Sports Tracker lub Endo - innych porządnych apek w Ovi Store nie ma
Jeszcze się waham, ale chyba to najlepsza decyzja - ja tam zawsze uważałem, że telefon ma być do dzwonienia, a nie tysiąca innych rzeczy... Jak kiedyś uskładam, to jakiegoś garmina czy cuś zakupię
Na kacu nie biegło się tak źle. Nie zmęczyłem się wcale, ale to pewnie przede wszystkim zasługa żółwiego tempa Wyszedłem jednak za późno, w stosunku do planu i musiałem po 6km wrócić, bo obiecałem małżonce obiad
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Robert - upierdliwe, ale chyba skuteczne, jeśli chcesz trzymać się konkretnego tempa?