Grzesiek - vox populi

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bo po płaskich bulwarach to zupełnie inne bieganie. Chyba w ogóle wolę biegać na asfalcie, stopy mi się lepiej układają, łatwiej "upilnować" techniki biegu :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Naszła mnie refleksja, ile daje trening. I po prostu bieganie. W październiku nie zabierałem się jeszcze konkretnie za to. 21.X pobiegłem na zawodach 8km w 47:56 - uznałem to za sukces wielki, bo tempo 6min/km.
Po dokładnie miesiącu wcale nie jakiegoś katorżniczego treningu, robię treningowo 10km w 53 minuty.
Można zadać sobie pytanie - How far can I go? - i to jest chyba najbardziej motywujące w całym tym bieganiu :)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Odnośnie dzisiejszego biegania - to uważam, że lżejszy dzień też Ci się przyda :) Regeneracja też jest ważna, ale pewnie dobrze o tym wiesz.
P.S. Zobacz jak bez elektroniki człowiek się potrafi zgubić hehe
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nastawiłem się na te przebieżki i zgłupiałem, jak raptem nikt mi nie mówił: teraz szybko - teraz wolno :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert, a jak jest z tym STL (SportsTrackLive)? Zrobiłem sobie dziś 2km spaceru już po bieganiu i włączyłem i RunKeepera, i STL. I na tym drugim zapisał się trening,ale wysłać go już nie mogłem, a jak chciałem w aplikacji zalogować się an konto ze strony, to wyskakiwały informacje o koncie PRO. Rozumiem, że bez płacenia nie da się nijak wrzucać treningów z STL?
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Robert, a jak jest z tym STL (SportsTrackLive)? Zrobiłem sobie dziś 2km spaceru już po bieganiu i włączyłem i RunKeepera, i STL. I na tym drugim zapisał się trening,ale wysłać go już nie mogłem, a jak chciałem w aplikacji zalogować się an konto ze strony, to wyskakiwały informacje o koncie PRO. Rozumiem, że bez płacenia nie da się nijak wrzucać treningów z STL?
Bodajże upload jest zablokowany w wersji podstawowej i to może być przyczyną.
Ja wydałem te 7,99 bodajże - przedłużyli promocję do 26 listopada.
Nie korzystałem z RunKeepra, także nie mam porównania do STL. Jednak swoimi opcjami STL bije aplikację endo i to mocno.
Wiadomo kwestia przyzwyczajenia, bo na początku się mocno w tym STL gubiłem :)

Kupiłem endo za 19zł jakoś, aby mieć interwały, których nawet nie idzie ustawić na dystans!! tylko na czas...
Sądziłem że dodadzą w końcu te strefy tętna - nie dodali. Teraz jeszcze wymagają wersji premium www. Przeginają - nie dam im więcej zarobić.
Konkurencja wygrała.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a w STLu jak ustawiasz interwały? Bo znalazłem w aplikacji coś takiego, tyle, że albo można było robić przedziały tylko czasowe albo tylko dystansowe. Fajna możliwość ustawienia zakresu tempa - w RK free masz po prostu slow/steady/fast, które podaje Ci audio trener. Za to możesz rozpisać trening np. tak:
1:30 steady
0.2km fast
1:30 slow
0.15km fast
x 10
W STL chyba się tak nie da (ale głowy nie dam, nie bawiłem się tak długo tą apką) - albo wszystko wg czasu, albo wg dystansu...
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:a w STLu jak ustawiasz interwały? Bo znalazłem w aplikacji coś takiego, tyle, że albo można było robić przedziały tylko czasowe albo tylko dystansowe. Fajna możliwość ustawienia zakresu tempa - w RK free masz po prostu slow/steady/fast, które podaje Ci audio trener. Za to możesz rozpisać trening np. tak:
1:30 steady
0.2km fast
1:30 slow
0.15km fast
x 10
W STL chyba się tak nie da (ale głowy nie dam, nie bawiłem się tak długo tą apką) - albo wszystko wg czasu, albo wg dystansu...
Też jeszcze tego nie robiłem - po prostu szkoda mi było wczoraj czasu, była już godzina 21 a ja chciałem pobiegać :)
Sprawdzę na spokojnie jak to wygląda w pro i napiszę ok?

EDIT:

tak na szybko - masz rację, lecz idzie ustawić sobie odstęp minimalny co 0,10 km, więc taka przebieżka 100 metrowa na zadanym tempie jest chyba wystarczająca :)
Także RunKeeper pod tym względem jest bardziej elastyczny.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeżeli jest zadane tempo to nie jest przebieżka. przebieżka z definicji nie ma określonego tempa ani tętna :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:tak na szybko - masz rację, lecz idzie ustawić sobie odstęp minimalny co 0,10 km, więc taka przebieżka 100 metrowa na zadanym tempie jest chyba wystarczająca :)
Także RunKeeper pod tym względem jest bardziej elastyczny.
Tak, to uważam za największą przewagę RK nad darmową konkurencją. Ustawiasz dowolny czas i dowolny dystans dla składowych treningu. Możesz np. 140 metrów walnąć, a potem minutę i 17 sekund truchtu, czemu by nie ;)
No i audio komunikaty fajne, bodajże dystansowe można co 0,25, 0,5, 0,75, 1 lub 1,5km.
Ale STL naprawdę wymiata z tymi przedziałami tempa, ciekawe, jak to wygląda w praktyce - daj znać, czy jak biegniesz za wolno, lub za szybko, to miła pani każe Ci zwolnić/przyśpieszyć? :)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dam znać jak tylko wyjde ma taki trening :-)
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bieganie na kaca najlepsze :hej:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze nie próbowałem, ale z pewnością lepsze to niż zasiedzenie na kanapie :)
Grzesiu sprawdzałem te komunikaty w STL - jak zadasz sobie przedział tempa, przedział tętna to aplikacja Cię informuje, że masz biec szybciej/wolniej. Że tak powiem jest bardzo upierdliwa, aby wykonać dany plan.

Jak się nie dostosujesz to muzyki nie posłuchasz :) hehe
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja w weekend z przyczyn obiektywnych wróciłem do Nokii E52.
I to chyba na dobre wróciłem - mniejsza, wygodniejsza od Moto z androidem. No i szybciutko się obsługuje, w andro dużo rzeczy mnie irytowało.
W związku z tym jako trackery pozostają mi Sports Tracker lub Endo - innych porządnych apek w Ovi Store nie ma :(
Jeszcze się waham, ale chyba to najlepsza decyzja - ja tam zawsze uważałem, że telefon ma być do dzwonienia, a nie tysiąca innych rzeczy... Jak kiedyś uskładam, to jakiegoś garmina czy cuś zakupię :)

Na kacu nie biegło się tak źle. Nie zmęczyłem się wcale, ale to pewnie przede wszystkim zasługa żółwiego tempa :) Wyszedłem jednak za późno, w stosunku do planu i musiałem po 6km wrócić, bo obiecałem małżonce obiad :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert - upierdliwe, ale chyba skuteczne, jeśli chcesz trzymać się konkretnego tempa? :)
ODPOWIEDZ