Darekbe - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Darek, nie ma co wybrzydzać. Serio. Ja przez te 3miechy stażu mogę równie dobrze nie dostać NIC pieniędzy. Tak skur****y wykorzystują młodą, dojną krowę bez doświadczenia. To jest wyścig szczurów, trzeba od czegoś zacząć. Ale ja to wytrzymam... I to tylko po to, a żeby po 3miechac móc sobie to wpisać w CV i mieć większe szanse na lepszą pracę w przyszlości. Mam błogą nadzieję, że po 8h/dziennie x5 w tyg będę miał chociaż 400-600zł. Przynajmniej żaden grubas po XXlatach siedzenia na dupie w biurze nie każe mi robić kawy i ludzie tam nie traktują mnie w porządku, w przeciwnym wypadku mógłbym mieć rzeczywiście problem :usmiech: A jak nie wyjdzie... To będzie trzeba jednak podjąć męską decyzję i wyjechać.
Ja nie latam w chmurach i rozumiem że młodego patrzą wykorzystać, zarobić na nim, każdy pracodawca tak myśli.
Jednak akurat w tej sytuacji nie miał bym czasu na treningi i w ogóle jakiekolwiek życie (12 h dziennie/5 zł/h) :bum:
Doskonale ciebie rozumiem i mnie też to delikatnie mówiąc wkurza, ale no trzeba przejść przez to wszystko. Szukam dalej i może coś trafię. Wiesz moje szczęście polega na tym że w tej chwili nie muszę siebie samego utrzymywać, gdyby było inaczej oj, ciężko to widzę.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Darek, i jak się biegało we mgle? Czołówkę przeciwmgielną założyłeś? ;)
Ja czekam na jutrzejszy bieg - drugi dzień laby biegowej, aż mnie nosi, ale poczytałem rady mądrzejszych i bardziej doświadczonych biegaczy i wiem, że to może jutro tylko zaprocentować. Jednak biegowe zboczenie już u siebie obserwuję - stojąc np. w pracy w kuchni, nieświadomie robię podskoki na samych stawach kolanowych, albo staję na palcach, na jednej nodze :hahaha:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawi mnie Twoja forma.Na krótkich odcinkach jesteś niewiarygodnie szybki(nawet Gife tak 200-tek nie śmiga :hej: )
Oby na wytrzymałość się to przełożyło.Będziesz przed Sylwestrowym robił jakiś test na 3 albo 5 kaemów?
U mnie Sylwek wyjazdowy,więc nie pobiegnę..coż pozostanie życiówki na treningach robić :bum:
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Darek, i jak się biegało we mgle? Czołówkę przeciwmgielną założyłeś? ;)
Ja czekam na jutrzejszy bieg - drugi dzień laby biegowej, aż mnie nosi, ale poczytałem rady mądrzejszych i bardziej doświadczonych biegaczy i wiem, że to może jutro tylko zaprocentować. Jednak biegowe zboczenie już u siebie obserwuję - stojąc np. w pracy w kuchni, nieświadomie robię podskoki na samych stawach kolanowych, albo staję na palcach, na jednej nodze :hahaha:
Powiedzmy że odkrywałem swoją pętle cały czas na nowo :bum:
Jak nosi to dobrze, znaczy że siły są do dalszej pracy. Startujesz gdzieś ? gdzie biegasz w Krakowie ??
Krzychu M pisze:Ciekawi mnie Twoja forma.Na krótkich odcinkach jesteś niewiarygodnie szybki(nawet Gife tak 200-tek nie śmiga :hej: )
Oby na wytrzymałość się to przełożyło.Będziesz przed Sylwestrowym robił jakiś test na 3 albo 5 kaemów?
U mnie Sylwek wyjazdowy,więc nie pobiegnę..coż pozostanie życiówki na treningach robić :bum:
Pewnie dla wielu zbyt szybko robię te 200-stki, jednak odczucia po treningu są dobre, nie czuję się wypruty po treningu, mam nogi w miarę świeże. Zresztą nie sądze żeby 200-stki aż tak mogły tyrać. Szczerze mówiąc biore rozbrat z maratonem, na jak długo nie mam pojęcia. Teraz chcę skupić się przede wszystkim na bieganiu pod dychę i połówki. Test będę chciał zrobić na 5-tke.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darekbe022 pisze:
grim80 pisze:Darek, i jak się biegało we mgle? Czołówkę przeciwmgielną założyłeś? ;)
Powiedzmy że odkrywałem swoją pętle cały czas na nowo :bum:
Jak nosi to dobrze, znaczy że siły są do dalszej pracy. Startujesz gdzieś ? gdzie biegasz w Krakowie ??
Albo w okolicach Górki Narodowej, gdzie mieszkam, albo po bulwarach od strony Zabłocia - gdzie pracuję.
A startować zamierzam w cyklu GP Krakowa w górskich i w Sylwestrowej Dyszce.
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja chętnie bym dzisiaj wystąpił w tym GP, jednak uczelnia i sprawy wyższe mnie zatrzymały.
8 grudnia na pewno wystąpię, więc będzie możliwość poznania się. W sylwestrową dychę również mierzę, więc mimo takiego okresu już się człowiek wkręca na obroty.
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ale dajesz czadu :)! Przejrzyj sobie pare stron do tyłu swoje komentarze a znajdziesz tam gdzies moj wpis ze jak w takim tempie bedziesz robił postepy to smiało za niedługo bedziesz mogł sie ścigac z Gifem i Maurycym :hej: i co? i juz dwusetki robisz szybciej :bum: ! Brawo! sezon 2013 jest Twoj bez dwóch zdań!
PS. Biegniesz sylwka na maxa?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:ale dajesz czadu :)! Przejrzyj sobie pare stron do tyłu swoje komentarze a znajdziesz tam gdzies moj wpis ze jak w takim tempie bedziesz robił postepy to smiało za niedługo bedziesz mogł sie ścigac z Gifem i Maurycym :hej: i co? i juz dwusetki robisz szybciej :bum: ! Brawo! sezon 2013 jest Twoj bez dwóch zdań!
Jak już mówiłem wcześniej,Darek ma "dar" szybkości i powinien się na razie skupiać na piątkach,dyszkach i czasem połówkach.
Na maraton przyjdzie czas,gdy do prędkości dołoży wytrzymałość.Ale i tak myśle,że raczej zostanie w przyszłości królem dychy niż maratonu.
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:ale dajesz czadu :)! Przejrzyj sobie pare stron do tyłu swoje komentarze a znajdziesz tam gdzies moj wpis ze jak w takim tempie bedziesz robił postepy to smiało za niedługo bedziesz mogł sie ścigac z Gifem i Maurycym :hej: i co? i juz dwusetki robisz szybciej :bum: ! Brawo! sezon 2013 jest Twoj bez dwóch zdań!
Wojtek dzięki, zawsze wspierasz dobrym słowem :oczko:
Ja nawet nie mam prawa porównywać się do Gifa i Maurycego, szarak zemnie.
Prawda jest taka że mnie jeszcze na prawdę sporo brakuje wiedzy, doświadczenia i kilometrów w nogach żeby to bieganie miało "ręce i nogi". Nie powiem, miło czyta się takie komentarze w swoim kierunku, jednak żeby porównywać się do nich to hohohoho brakuje brakuje. A młodzi w moim wieku, którzy trenują długie biegi ? dopiero zapierdzielają na bieżniach i ulicy.... :bum:.
Krzychu M pisze:
Jak już mówiłem wcześniej,Darek ma "dar" szybkości i powinien się na razie skupiać na piątkach,dyszkach i czasem połówkach.
Na maraton przyjdzie czas,gdy do prędkości dołoży wytrzymałość.Ale i tak myśle,że raczej zostanie w przyszłości królem dychy niż maratonu.
To jest bardziej chęć do ciężkiej pracy. Jest to sport indywidualny, uświadomiłem sobie że wszystko zależy tylko i wyłącznie ode mnie. Nikt nic za mnie nie zrobi, więc dbam o swoją formę jak najlepiej potrafię i to wszystko.
Pisałem chyba nawet o tym, maratony idą w odstawę teraz skupiam się przede wszystkim na dyszce i połówce. Lubię biegać szybko i ścigać się na tych krótszych dystansach, tam idzie się w trupa totalnie :bum:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po 200-tkach myślałem,że jakieś 35 minut wykręcisz na sylwestra.A po tysiączkach to tak w okolicy 38 minut się kręcisz.Chyba,że były one z dużym zapasem biegane.Oby zdrowie było.Kiedy test na tą 5-ke?
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Po 200-tkach myślałem,że jakieś 35 minut wykręcisz na sylwestra.A po tysiączkach to tak w okolicy 38 minut się kręcisz.Chyba,że były one z dużym zapasem biegane.Oby zdrowie było.Kiedy test na tą 5-ke?
Oj zdecydowanie mnie przeceniasz Krzysiek :bum: :bum:
Ja zdecydowanie podchodzę teraz do wszystkiego na spokojnie.
Tempa robię z lekkim zapasem, co by czuć się świeży po treningu. Aktualnie zdaje to egzamin, nie czuję się zmęczony i spokojnie wykonuję wszystkie jednostki w planie.
Test planuję zrobić w grudniu, 2- tygodnie przed startem. A sam bieg, dam z siebie wszystko.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Darek, te 10x100m Skip A to wg planu?

Moim zdaniem za dużo tego... Już lepiej to zróżnicować na inne skipy i wieloskoki.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Darek, te 10x100m Skip A to wg planu?

Moim zdaniem za dużo tego... Już lepiej to zróżnicować na inne skipy i wieloskoki.
A dlaczego sądzisz że za dużo ?? :ojoj:

Powiem szczerze, jeżeli dana jednostka nie przeszkadza mi w poprawnym wykonywaniu trening dzień pózniej, oznacza to dla mnie że dobrałem wszystko odpowiednio. Również monitoruję czy nie pojawiają się różnego rodzaju przeciążenia, naciągnięcia itp. Jeżeli wszystko wygląda ok, problemu nie ma. Może faktycznie tego dużo jest, ale dzięki temu że staram się ciężko pracować zyskuję pewność siebie, a to chyba też ważne ?? Takie to moje podejście jest..... :oczko:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robisz dużo, a będziesz musiał więcej :hej: Starczy Ci czasu i zapału? :bum:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darek - maść na odciski, dwa dni leżenia, żeby stopa odpoczęła i będzie dobrze ;)
ODPOWIEDZ