Merrell Trail Glove

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I tak chyba zrobię.
Miałem kupować Puma Faas 250 Trail ale chyba zrobię tak, że kupię Trail Glove'y i Kaptereny 50, zapłacę za dwie pary tyle co za Pumy a będę sobie mógł spokojnie częśc treningu robić w minimalach a część w tradycyjnym bucie. Orientujesz się może czy mieli w Luboniu rozmiarówkę merrell'a 43-44? Chciałbym przed kupnem gdzieś je przymierzyć. Ponoć w Go Sporcie jeszcze można je dorwać.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak ja byłem to mieli.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Biega ktoś może w Merrell Bare Access na allegro do dorwania za ok 200 zł ? http://www.merrell.com/US/en-US/Product ... mensions=0
Czy Trail Glove nadaje się do biegania po asfalcie ? Pytam bo biegam po trasach mieszanych często z przewagą asfaltu. Oglądałem na zdjęciach i wydaje mi się, że podeszwa nie jest bardzo agresywna.
Awatar użytkownika
CryHavoC
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W Bare Access biegam już jakiś czas i w sumie do biegania po asfalcie, tudzież polnych/parkowych ścieżkach nadają się znakomicie. Na błotko tudzież trudniejszy teren maja trochę zbyt "łysy" bieżnik, ale wtedy wchodzą Trail Glove. Nie wiem jak TG zachowają się w trudniejszym terenie, w górach chociażby, bo nie miałem okazji popróbować, natomiast na nasze nizinne warunki wystarczają takie jakie są... :taktak:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nadaje się w sensie bieznik nie przeszkadza, ale na asfalcie o wiele szybciej się stępi.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

CryHavoC pisze:W Bare Access biegam już jakiś czas i w sumie do biegania po asfalcie, tudzież polnych/parkowych ścieżkach nadają się znakomicie. Na błotko tudzież trudniejszy teren maja trochę zbyt "łysy" bieżnik, ale wtedy wchodzą Trail Glove. Nie wiem jak TG zachowają się w trudniejszym terenie, w górach chociażby, bo nie miałem okazji popróbować, natomiast na nasze nizinne warunki wystarczają takie jakie są... :taktak:
W błotko ani w ciężki teren nie zamierzam wchodzić, może tylko podczas biegu po plaży w Jarosławcu. Czy możesz mi powiedzieć jak ze zużyciem bieżnika do przebiegu
Awatar użytkownika
Saszun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Orientujesz się może czy mieli w Luboniu rozmiarówkę merrell'a 43-44? Chciałbym przed kupnem gdzieś je przymierzyć. Ponoć w Go Sporcie jeszcze można je dorwać.
W Luboniu chyba mieli 43. Na Malcie w Go Sport nie było tych butów. Są tylko NB MT00 i to w dwóch kolorach za 199zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kurcze spojrzałem sobie na rozmiarówkę MTG i jest jakaś pokraczna, z tego co widze, to w 43 się nie zmieszczę a i z 44 będzie problem (chociaż zawsze w tych rozmiarach się mieszczę - długość wkładki 28), zatem podobnie jak u Ciebie będzie zonk jesli chodzi o kupno MTG w fajnej cenie. nie pozostanie nic innego jak zrobić sobie Gwiazdora w przyszłym roku ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
banan19
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Merrell Trail Glove w Luboniu 43 mają najmniejszy, Bare Access i Road Glove od 42. Na malcie nic ciekawego prócz ceraty MT00.
Awatar użytkownika
CryHavoC
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Co do zuzycia bieżnika, mam mieszane uczucia. Z jednej strony widac juz slady uzytkowania, z drugiej strony dosc mocno je eksploatowalem- i to głównie na asfalcie. Ogolnie nie jest najgorzej w stosunku np do moich starych Mizuno Wave Tempest
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po ok. 400 km (tak ok. 70% asfalt) prawie nie ma śladów zużycia na podeszwie, a ważę niemało (około 90 kg). Wyklepania pianki nie jestem w stanie ocenić.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

banan19 pisze:Merrell Trail Glove w Luboniu 43 mają najmniejszy, Bare Access i Road Glove od 42. Na malcie nic ciekawego prócz ceraty MT00.
Czy pamięŧasz może jakie mniej więcej były ceny tych modeli? Zwłaszcza Merrell Trail Glove...
Awatar użytkownika
Saszun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba 239pln
Obrazek
banan19
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bare Access 209 zł na bank bo zwróciłem uwagę, a Road Glove i Trail Glove nie pamiętam ale napewno drożej niż np na allegro(TrailGlove na allegro jakieś 140-150zł).
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kruczek79 pisze: Czy Trail Glove nadaje się do biegania po asfalcie ? Pytam bo biegam po trasach mieszanych często z przewagą asfaltu. Oglądałem na zdjęciach i wydaje mi się, że podeszwa nie jest bardzo agresywna.
Trail Glove nie są raczej stworzone do biegania po asfalcie, ale w sumie da się w nich biegać. Po ok. 200 km, z czego 90% to asfalt i kostka na podeszwie nie widać oznak zużycia. TG mają podeszwę Vibram a to jest jedna z mocniejszych i trwalszych podeszew. Raczej byłbym skłonny stwierdzić, że prędzej rozpadnie się delikatna siateczka niż zedrze podeszwa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ