Merrell Trail Glove
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
I tak chyba zrobię.
Miałem kupować Puma Faas 250 Trail ale chyba zrobię tak, że kupię Trail Glove'y i Kaptereny 50, zapłacę za dwie pary tyle co za Pumy a będę sobie mógł spokojnie częśc treningu robić w minimalach a część w tradycyjnym bucie. Orientujesz się może czy mieli w Luboniu rozmiarówkę merrell'a 43-44? Chciałbym przed kupnem gdzieś je przymierzyć. Ponoć w Go Sporcie jeszcze można je dorwać.
Miałem kupować Puma Faas 250 Trail ale chyba zrobię tak, że kupię Trail Glove'y i Kaptereny 50, zapłacę za dwie pary tyle co za Pumy a będę sobie mógł spokojnie częśc treningu robić w minimalach a część w tradycyjnym bucie. Orientujesz się może czy mieli w Luboniu rozmiarówkę merrell'a 43-44? Chciałbym przed kupnem gdzieś je przymierzyć. Ponoć w Go Sporcie jeszcze można je dorwać.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
jak ja byłem to mieli.
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Biega ktoś może w Merrell Bare Access na allegro do dorwania za ok 200 zł ? http://www.merrell.com/US/en-US/Product ... mensions=0
Czy Trail Glove nadaje się do biegania po asfalcie ? Pytam bo biegam po trasach mieszanych często z przewagą asfaltu. Oglądałem na zdjęciach i wydaje mi się, że podeszwa nie jest bardzo agresywna.
Czy Trail Glove nadaje się do biegania po asfalcie ? Pytam bo biegam po trasach mieszanych często z przewagą asfaltu. Oglądałem na zdjęciach i wydaje mi się, że podeszwa nie jest bardzo agresywna.
- CryHavoC
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
W Bare Access biegam już jakiś czas i w sumie do biegania po asfalcie, tudzież polnych/parkowych ścieżkach nadają się znakomicie. Na błotko tudzież trudniejszy teren maja trochę zbyt "łysy" bieżnik, ale wtedy wchodzą Trail Glove. Nie wiem jak TG zachowają się w trudniejszym terenie, w górach chociażby, bo nie miałem okazji popróbować, natomiast na nasze nizinne warunki wystarczają takie jakie są... 

-
- Zaprawiony W Bojach
nadaje się w sensie bieznik nie przeszkadza, ale na asfalcie o wiele szybciej się stępi.
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
W błotko ani w ciężki teren nie zamierzam wchodzić, może tylko podczas biegu po plaży w Jarosławcu. Czy możesz mi powiedzieć jak ze zużyciem bieżnika do przebieguCryHavoC pisze:W Bare Access biegam już jakiś czas i w sumie do biegania po asfalcie, tudzież polnych/parkowych ścieżkach nadają się znakomicie. Na błotko tudzież trudniejszy teren maja trochę zbyt "łysy" bieżnik, ale wtedy wchodzą Trail Glove. Nie wiem jak TG zachowają się w trudniejszym terenie, w górach chociażby, bo nie miałem okazji popróbować, natomiast na nasze nizinne warunki wystarczają takie jakie są...
- Saszun
- Rozgrzewający Się
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Kurcze spojrzałem sobie na rozmiarówkę MTG i jest jakaś pokraczna, z tego co widze, to w 43 się nie zmieszczę a i z 44 będzie problem (chociaż zawsze w tych rozmiarach się mieszczę - długość wkładki 28), zatem podobnie jak u Ciebie będzie zonk jesli chodzi o kupno MTG w fajnej cenie. nie pozostanie nic innego jak zrobić sobie Gwiazdora w przyszłym roku 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- CryHavoC
- Dyskutant
Co do zuzycia bieżnika, mam mieszane uczucia. Z jednej strony widac juz slady uzytkowania, z drugiej strony dosc mocno je eksploatowalem- i to głównie na asfalcie. Ogolnie nie jest najgorzej w stosunku np do moich starych Mizuno Wave Tempest
-
- Zaprawiony W Bojach
Po ok. 400 km (tak ok. 70% asfalt) prawie nie ma śladów zużycia na podeszwie, a ważę niemało (około 90 kg). Wyklepania pianki nie jestem w stanie ocenić.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy pamięŧasz może jakie mniej więcej były ceny tych modeli? Zwłaszcza Merrell Trail Glove...banan19 pisze:Merrell Trail Glove w Luboniu 43 mają najmniejszy, Bare Access i Road Glove od 42. Na malcie nic ciekawego prócz ceraty MT00.
- pepek
- Stary Wyga
Trail Glove nie są raczej stworzone do biegania po asfalcie, ale w sumie da się w nich biegać. Po ok. 200 km, z czego 90% to asfalt i kostka na podeszwie nie widać oznak zużycia. TG mają podeszwę Vibram a to jest jedna z mocniejszych i trwalszych podeszew. Raczej byłbym skłonny stwierdzić, że prędzej rozpadnie się delikatna siateczka niż zedrze podeszwa.kruczek79 pisze: Czy Trail Glove nadaje się do biegania po asfalcie ? Pytam bo biegam po trasach mieszanych często z przewagą asfaltu. Oglądałem na zdjęciach i wydaje mi się, że podeszwa nie jest bardzo agresywna.