P@weł - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

paweł, wciąz czekam na wpis odnośnie ćwiczeń :P

to co, niedziela z rana? mnie wygodnie byłoby w lasku amrceliśnkim ale nie wiem jak wam, może być w ostateczności rusałka. nie ukrywam, że dla mnie super godzina to 7-7:30 :D
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:)no widzisz, a ja wcześniej pisałem, w rozmowie z Piechem, który chętnie by się przyłączył, że czekam..aż Ty się wypowiesz ;)..bo plany są/były takie, że będziemy na BBLu, a po nim sobie truchtniemy nad Rusałkę..Nie wiedziałem też, czy możesz po BBLu i o której możesz ewentualnie w niedzielę..W międzyczasie Agata ATGO napisała, że w niedzielę o 11tej jest pierwsze spotkanie Z Biegiem Natury na trasie GP o 11tej, na którym też można byłoby się spotkać..No i tak czekałem w wątku, co powiesz..

Mam jednak zonka :ech: :ech: , bo boli mnie lewe śródstopie i wyczekuję do jutra z decyzją, czy dotrę na BBLa...Jeśli nie robiłoby Ci różnicy, przesunąłbym to spotkanie na za tydzień lud dwa, bo bardzo chętnie bym się zobaczył i pogadał z Tobą. Jak dla mnie możemy się wtedy spotkać na Marcelinie, mam zdecydowanie bliżej, tylko błagam..nie o świcie ;) ;) o ile to będzie możliwe (wiem, że pewnie później masz swoje sprawy domowe), bo ja mam nawet problem, żeby na BBLa w sobotę zdążyć... :hej:
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja to się tak boję z Qbą sam na sam... :lalala:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lo, spoko, to innym razem :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Kusiniak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Dzk za info, przyjmuje rzut beretem ode mnie, więc może do niego spróbuję :)

Paweł, jeżeli zajrzysz do tego lekarza, to zdaj proszę relację z wizyty na forum ;)

Też jestem z Poznania i też mnie kontuzja dopadła, tyle że kolano i się zastanawiam czy udać się do specjalisty.
Pozdrawiam,
Karol
Endomondo
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem umówiony w poniedziałek popołudniem, zdam relacje na blogu :oczko:
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze: Co najważniejsze - miałem wręcz wskazanie, by biegać :)
No! I tak ma być :hej:
kiedy przewidywany pełny powrót do zdrowia mniej więcej?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam wykonywać to, co mi lekarz robił i ewentualnie, jeśli bolesność występowałaby nadal, za ok. 3 tygodnie zgłosić się znów. Powinno jednak minąć wg opinii lekarza..
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Bardzo się cieszę, że jeszcze są normalni lekarze i akurat masz do niego blisko.

Ja wczoraj byłem na NFZ i to jest opcja pożal się Boże... Zostałem zbadany w 5min licząc od momentu otworzenia drzwi do zamknięcia. Na zdjęcie nawet nie skierował, bo stwierdził, że prawie każdemu w kolanie coś strzyka :) oczywiście polecił glukozaminę i tyle.
Żadnych ćwiczeń, żadnej rehabilitacji. Bo po co...
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Posłuchaj, tu nie chodzi o opcję NFZ, a bardziej lekarza..W czwartek, jak pisałem w blogu, idę do Rehasportu..na NFZ. Oczywiście skrobnę, jak było, ale zanim poszedłem do Marszałka i tu się poradziłem, i w necie poczytałem. Nie masz od siebie gigantycznych przestrzeni, by do P-nia podjechać, a w większości wypadków warto..Zwłaszcza, jesli wcześniej rozpoznasz opinię o lekarzu, poczytasz..Brat mój w maju potrzaskał się koło Jeleniej Góry i tak go poskładali, że ma nogę krótszą, a niby logika (i opinie okoliczne) podpowiadały, że tam się znają, bo mają masowy przerób w sezonie narciarskim..Niestety nie było czasu, by poczytać o tamtejszych lekarzach..Dopiero dr Markuszewski z ortopedii w szpitalu na 28. Czerwca w Poznaniu zabrał się fachowo za naprawianie "szkód", no ale on miał wszelkie rekomendacje, nie było wizyty na ślepo..Wiesz, moja "rodzinna" powiedziała: jak bieganie Panu szkodzi, to niech Pan nie biega...A mojej mamie po 80-tce na jej schorzenia: no czego Pani oczekuje w tym wieku?? :szok: Niektórym zawód lekarza niestety ciąży...
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sławek marszałek jest doświadczonym biegaczem, w tym roku dla przykładu ustanowił rekord trasy w Biegu Rzeźnika w wersji hardcore czyli 100km po Bieszczadach.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
gr2egor2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

.....A mojej mamie po 80-tce na jej schorzenia: no czego Pani oczekuje w tym wieku?? :szok: Niektórym zawód lekarza niestety ciąży...
A tu akurat nie rozumiem ciebie.
Lekarz był po prostu szczery. Ja mam o lekarzach dobre zdanie (może nieobiektywne) bo sam jestem z rodziny lekarzy i naprawdę widzę ile to ciężkiej i często niewdziecznej roboty. Nie mówię teraz konkretnie o tobie ale pacjenci niesłusznie wymagają czasem by lekarz był jak doktor Zosia z "na dobre i na złe"... sorry za off topic
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

gr2egor2 pisze:
.....A mojej mamie po 80-tce na jej schorzenia: no czego Pani oczekuje w tym wieku?? :szok: Niektórym zawód lekarza niestety ciąży...
A tu akurat nie rozumiem ciebie.
Lekarz był po prostu szczery. Ja mam o lekarzach dobre zdanie (może nieobiektywne) bo sam jestem z rodziny lekarzy i naprawdę widzę ile to ciężkiej i często niewdziecznej roboty. Nie mówię teraz konkretnie o tobie ale pacjenci niesłusznie wymagają czasem by lekarz był jak doktor Zosia z "na dobre i na złe"... sorry za off topic
Czyli co? Uważasz że wizyta 5min u ortopedy, bez skierowania na RTG, rezonans jest OK?
Większość lekarzy w Polsce, szczególnie przy umowach na NFZ pracuje jakby za karę...
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zupełnie jakbym czytał opis swojej własnej wizyty u dr Marszałka - po prostu pełny profesjonalizm (i dlatego jego polecam) :) Cieszę się, że będziesz mógł niedługo wrócić do biegania :)

Co do stanu państwowej służby zdrowia, to szkoda nerwów... :wrr: Ale nie obwiniałbym tutaj wyłącznie lekarzy, bo system służby zdrowia jest taki że nawet najlepszych może zniechęcić. Na szczęście pozytywnych przykładów też nie brakuje :)
gr2egor2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kolego moonfall84, Mój komentarz dotyczył wypowiedzi, która zacytowałem. Nie generalizuj
Nie zaśmiecajmy forum.
ODPOWIEDZ