gdzie w zimie biegać w Krakowie
tam gdzie w lecie :D chyba, że chodzi Ci o ew. śnieg, który może sprawić, że ścieżki będą nieprzebieżne
ja osobiście biegam po bulwarach - mam do nich blisko, są oswietlone, minus - asfalt
park awf - biegałem tam jak dzień był dłuższy (nie orientuję się dokładnie ale chyba nie ma oświetlenia), większość alejek też asfaltowych
lasek Wolski - super miejsce, zwłaszcza do robienia krosów z oczywistych względów, do tego czyste powietrze - nic tylko biegać

z racji odległości (10km) wybieram się tam tylko raz w tygodniu w soboty na dłuższe wybiegania (rozgrzewka na rowerze, bieganie i potem schłodzenie w drugą stronę)
jak chce Ci się jechać dalej to również polecam Puszczę, mam niedaleko z mojego domu rodzinnego i dawniej często po niej biegałem - dużo fajnych ścieżek (w tym kilka asfaltowych - dobre miejsce do jazdy na rolkach), minus taki że raczej płasko
czy w Krakowie trzeba biegać w masce ze względu na zanieczyszczenie powietrza
jak masz to biegaj, jak nie masz - polecam aplikację smog krk na telefon, można na bieżąco monitorować stężenie pyłu w powietrzu i jak będzie wysokie to po prostu nie wychodzić
ja ostatnio zainwestowałem w rzmask (nie wiem czy są jakieś inne sensowe maski na rynku), jeżdżę w niej na rowerze na uczelnię i sprawdza się super, jednak do biegania bym jej nie polecił jakoś szczególnie - chłonie wilgoć i zatyka nos przez co ciężko się oddycha, dodatkowo filtr nasiąka potem i nieprzyjemnie pachnie
jak ktoś się uprze to da radę w niej biegać - ja jestem po 4 wybieganiach 1-1,5h i raz jest znośnie, a raz beznadziejnie (pewnie zależy to od wilgotności powietrza)