KIELCE - Stadion Lekkoatletyczny, ul. Boczna 15. Sobota 9:30

kozibar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Już tylko 37 wolnych miejsc pozostało by pobiec w 1 Kieleckiej Dysze! Zapraszamy !
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kozibar pisze:Już tylko 37 wolnych miejsc pozostało by pobiec w 1 Kieleckiej Dysze! Zapraszamy !
A nawet 35. Jeszcze może link do strony rejestracyjnej.

Pozdrawiam,
Sławek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
kozibar pisze:Już tylko 37 wolnych miejsc pozostało by pobiec w 1 Kieleckiej Dysze! Zapraszamy !
A nawet 35. Jeszcze może link do strony rejestracyjnej.

Pozdrawiam,
Sławek
Byc może dojdzie jeszcze moje miejsce :( Robię co mogę żeby się wykurować ale marnie to wygląda. Wczoraj próbowałem "pobiegać" , max. odcinek miał chyba 300 m... . No ale jeszcze kilka dni. Jeśli dam radę to będę . Nawet gdybym miał być ostatni.

Pozdr, Andrzej
Obrazek
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:[...]Jeśli dam radę to będę . Nawet gdybym miał być ostatni.

Pozdr, Andrzej
Andrzej, to możemy się umówić że pobiegniemy / pospacerujemy razem na końcu stawki. Mnie niedawno koledzy namówili na futbol, w który onegdaj b. lubiłem grać i nie chwaląc się grałem całkiem nieźle. Tyle, że było to ze 20 lat temu a teraz... cóż, okazało się, że teraz to już jest dla mnie sport extremalny. Efekt jest taki, że od kilku dni nie bardzo mogę rozprostować lewe kolano. Coś mi w nim przeskakuje i przy tym nieźle kłuje. No ale Pierwszą Kielecką Dychę odpuścić? Qrcze, szkoda by było. Postanowiłem, że się pojawię i tak koleżeńsko, towarzysko potruchtam gdzieś w ogonie. Tym bardziej, gdy okazało się, że na liście startowej pojawili się znajomi, z którymi nie widziałem się już szmat czasu (np. kolega z klasy z podstawówki) a z niektórymi... w ogóle się jeszcze nie widziałem.

Pozdrawiam,
so.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
....No ale Pierwszą Kielecką Dychę odpuścić? Qrcze, szkoda by było...

Sławku, dokładnie tak samo myślę. Jak to mówił Trener Wenta : " Spokojnie, dużo czasu jest " :)

Mam nadzieję, że do niedzieli będę w tak doskonałej formie, żeby chociaż dotruchtać do mety i odebrać dyplom :)

Cel : 245 miejsce jest w zasięgu. Jeszcze mnie Bartek wczoraj telefonicznie dodatkowo zmotywował...

Czyli, jeśli tylko będę mógł pobiec, na pewno spotkamy się na starcie !!! I liczę, że z Twoim kolanem będzie na tyle dobrze, że znowu pobijesz życiówkę !!!

Pozdr, A.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę dzisiaj pobiegałem żeby zobaczyć czy w ogóle jest sens wstawać w niedzielę. No i mogę powiedzieć, że jestem dobry w półdystansie. Bo sił starczyło mniej więcej na 5 km... A po pierwszej górce której normalnie bym nie zauważył , nogi miałem , jak to kiedyś pisał Bartek, jak baletnica. Czyli... nie ma szału. Ale ... jest jeszcze dużo czasu.

Poza tym, istnieje możliwość, że w poniedziałek dowiem się , że z powodów zdrowotnych nie będę mógł w tym roku zrobić już ani kilometra ( oby nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Ale jeśli tak się stanie, Kielecka Dycha byłaby dla mnie najfajniejszym zakończeniem sezonu. Dlatego zrobię wszystko by wystartować. Tym bardziej, że jakbym nie biegł to i tak pobiję życiówkę w oficjalnych zawodach ;)

No i żeby nie było aż tak dołująco ... 900 km zaliczone. Zostało 100 do realizacji planu rocznego :)

A.
Obrazek
kozibar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andrzej)) Jak Cię nie będzie to po ciebie pojadę!)) serio! Tak więc do zobaczenia na starcie OBAJ!!))
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kozibar pisze:Andrzej)) Jak Cię nie będzie to po ciebie pojadę!)) serio! Tak więc do zobaczenia na starcie OBAJ!!))
,

Bartek !!! Byłem i bardzo mi się podobało, dziękuję za wszystko i do następnego razu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sławek ! Jak kolano ? Znalazłeś czas dla doktora K. ? :) Chyba lepiej bo nabijasz kilometry ? Organizujecie już kolejny bieg ? :) Ja z uporem dążę do "pokonania "tysiąca" . A potem kolejnych :)

Pozdr, Andrzej
Obrazek
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:Sławek ! Jak kolano ? Znalazłeś czas dla doktora K. ? :) Chyba lepiej bo nabijasz kilometry ? Organizujecie już kolejny bieg ? :) Ja z uporem dążę do "pokonania "tysiąca" . A potem kolejnych :)

Pozdr, Andrzej
Cześć! Właśnie dzisiaj byłem u doktora K. Ostatnio z moim kolanem było już trochę lepiej i pewnie za jakieś 2 tyg. samo pomału wróciło by do normy ale nie chciałem tego tak zostawić i dlatego udałem się na konsultacje. Diagnoza napawa optymizmem. Dr K. stwierdził, że nie mam uszkodzonej łąkotki czy rzepki a dolegliwości spowodowane są przeciążeniem głównie wskutek zbyt ambitnego haratania ;) w nogę. Słusznie stwierdził, że najpierw powinien być rozsądny trening a dopiero później udział w turnieju piłkarskim a nie odwrotnie. "Panie doktorze, ale przecież był trening... jeden :hej:"
Przepisał mi 2 specyfiki, które mam stosować przez miesiąc, zalecił następnie suplementację diety no i powinno być ok. Jeśli chodzi o bieganie (i haratanie w gałę :hejhej: ) to nie muszę rezygnować z tego typu aktywności ale na razie muszę do tego podchodzić b. lajtowo, nie przesadzać i obserwować reakcję organizmu, zwłaszcza tego felernego kolana. Reasumując - wydaje mi się, że K. podchodzi do problemu rozsądnie i jeżeli ktoś ma iść do lekarza z tego typu przypadłością to należy wybrać lekarza sportowego, który nie będzie wybijał nam z głowy aktywności fizycznej. Dzięki zatem serdeczne za namiary :)
Jeśli chodzi o kolejne Kieleckie Dychy to pomysły są i mamy nadzieję, że uda się je wcielić w życie ale póki co odpoczywamy jeszcze po ostatniej edycji.
Trzymam kciuki za Twój pierwszy "tysiączek".

Pozdr,
so
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
... Trzymam kciuki za Twój pierwszy "tysiączek".
Cieszę się , że doktor K Ci pomógł :) Ja żeby móc dokończyć tysiąca, wybrałem inne rozwiązanie. Ponieważ mam jakies tam bakteryjne zakażenie organizmu ( bieganie po antybiotykach... ) to postanowiłem nie pokazywać się u lekarza dopóki nie zrobię tysiąca. Bo dostałbym taka porcję antybiotyków, że mógłbym zapomniec na długo o bieganiu. A tak ...może się to jakoś rozbiega :)

A.
Obrazek
Dariusz1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzień dobry wszystkim,

to mój pierwszy post na forum, chciałbym poćwiczyć bieganie.
Czy w sobotę 10 listopada na stadionie przy ul. Bocznej o 9:30 jest to aktualne?
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dariusz1 pisze:Dzień dobry wszystkim,

to mój pierwszy post na forum, chciałbym poćwiczyć bieganie.
Czy w sobotę 10 listopada na stadionie przy ul. Bocznej o 9:30 jest to aktualne?
Cześć Dariuszu,

nie biegam wprawdzie z BBL-em ( a szkoda ) ale na pewno jest aktualne. Nie wiem czy będzie ekipa w pełnym składzie bo nasze gwiazdy szykują się na niedzielny Bieg Niepodległości w Warszawie ale śmiało wpadaj na Boczną. W każdą sobotę :)

Pozdrawiam, Andrzej
Obrazek
Dariusz1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za miłe zaproszenie ale
trochę pospieszyłem się z pomysłem przyłączenia do grupy bo dzisiaj zrobiłem sobie pierwszy trening biegowy (niecałe 2km) a wyszedł mi marszobieg z naciskiem na spacer :-) Lepiej będzie dla mnie pobiegać solo.
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A propos kieleckiej Dychy ... sobotni "mini" Bieg Niepodległości w Kielcach ( 2800 m) z czasem 7 min 30 s wygrał nasz dobry znajomy, Sylwek z Ostrowca :) Tak, ten sam który zwyciężył w pierwszej Dyszce. Ma chłopak talent !!! Ciekawe czy pobiegł w Wawie ?

Pozdr, A.
Obrazek
ODPOWIEDZ