proszę o dalsze propozycje

RoztropnieHael pisze:Kuba,
jak już musisz, to zaczynając od najgorszego, z tych co znam:
-cukier biały/słodziki
-cukier trzcinowy
-ksylitol
-stevia
Teoretycznie tylko stevia - bo nie jest cukrem. A praktycznie - najlepiej po prostu po mału się odzwyczajać, zmniejszając ilość. Nie sądzę, żeby łyżeczka zwykłego cukru dziennie zrobiła ci krzywdę. Bo za 5 lat pojawią się badania, które powiedzą, że ksylitol jest be, a cukier czy fruktoza jest super.
No bo to niestety Hameryka "Poprosze zestaw Big Mac z dietetyczna cola"klosiu pisze: Tym bardziej patrząc na to co można kupić w Stanach do jedzenia mam wrażenie dysonansu poznawczego. Masa "niskokalorycznych", niskotłuszczowych produktów, za to słodzonych na potęgę. Ponoć nawet mleka nie można tam kupić 1.5, czy 2%, tylko 0.5 albo beztłuszczowe, natomiast od słodkich mlek smakowych aż się roi.