Wapel - rozwaliłeś mnie tym systemem obliczania punktów, dobre, hehe - czyżbyś skończył matematykę stosowaną na polibudzie?
![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
ale faktycznie Twój algorytm ma szansę rzeczywiście być obiektywny
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
.
Musimy uważać, aby w następnej edycji takiego konkursu nie wymyślono na nasze własne życzenie jakiegoś super obiektywnego algorytmu i skończy się jak w skokach narciarskich... chcieli dobrze, jest sprawiedliwie, ale ten który skoczy najdalej, pobije rekord skoczni wcale nie musi wygrać - dla mnie przestało to być ciekawe, ot takie moje spostrzeżenie
Łukaszu, Z Twoich propozycji najbardziej przemawia do mnie liczba startów/liczba członków clubu, ale wtedy wystarczy by w jakimś mieście była jedna zgłoszona osoba z bardzo dużą ilością startów (jakiś maniak biegowy) i po zawodach ;P
Zainspirowany Twoimi pomysłami dorzuciłbym jeszcze jeden: liczba startów / średnia liczba osób uczestniczących w sobotnich zajęciach (trenerzy i tak wysyłają informację o liczbie uczestników). Tu byłoby już ciężko o manipulacje (zakładam uczciwość trenerów), i już wielkość miasta nie ma znaczenia, tylko zaangażowanie uczestniczących osób w zajęciach BBL
izobro 17 listopada brzmi bardzo dobrze
jestem za