Asiula - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No tak... a kto mówi o zajeżdżaniu? Co ja mam cała zime "sie zajrzeżdżać" tempem 6:30?! Nie zrobię tego, bo się zanudzę i mi sie odechce...
Mi chodzi tylko o urozmaicenie pętelek, nic więcej :hej: Żadne katowanie... Katowanie by było jakbym biegła tak jak Marcin wspomniał, dlatego tego nie zrobiłam...

Jeszcze raz powtórze... run for fun, a to co robię i zrobiłam wczoraj własnie to dało i to jest dla mnie najważniejsze :hej:

PS. A szybsze akcenty i tak będę mieć co miesiąc podczas grand prix :hej:
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 10:21 przez Asiula, łącznie zmieniany 2 razy.
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
New Balance but biegowy
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jackma pisze:
mppietia pisze:W tej części sezonu to niema żadnego znaczenia :oczko:
Ma i to duże, nic nie poprawi a tylko może się zajechać. Zima to nie czas na poprawę prędkości, musimy zbudować porządną bazę, żeby wiosną wejść na wyższy poziom.
Miałem bardziej na myśli że niema znaczenia czy to 4-setki czy 1200, bo to i tak nic nie da :oczko:

Z drugiej strony myślę, że jak są warunki, to jakiś jeden akcent w tygodniu, nie za szybki, nie zaszkodzi, sam mówiłeś że jak są warunki to stosujesz wszystkie formy treningowe? Czy źle Cię zrozumiałem? :usmiech:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

3 miesiąc się kręcimy wokół 5:00 /km, ciekawe dlaczego?

A jak robić cos szybszego to własnie na razie chyba lepiej krócej, czyli np 400m .....

Po zawodach marudzenie ze nie ma wyniku, plan na poprawę, postanowienia ( miał być Bartoszak z tego co pamietam ) , a potem trening dalej bez zmian...i jak nie wychodzi to krycie się za run for fun...... wóz albo przewóz Asia

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:3 miesiąc się kręcimy wokół 5:00 /km, ciekawe dlaczego?
Dlatego, że jestem chora? ... i muszę najpierw pewne sprawy w organizmie uregulować? :oczko:
Mamy ciut inne podejście do biegania, nie wszystko na raz, nie wszystko od razu, nie wszystko na siłę... :oczko:

Mam inne priorytety, a poprawa wyników... to tylko przy okazji :oczko: Ja nie muszę odrazu z 50' wskakiwać na 45'... :oczko: Ja nie grałam w piłe całe życie..., zrozumiałam, żeby coś osiągnąc po 10 latach nic nie robienia - potrzeba czasu...
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 10:25 przez Asiula, łącznie zmieniany 1 raz.
Endo

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:
mar_jas pisze:3 miesiąc się kręcimy wokół 5:00 /km, ciekawe dlaczego?
Dlatego, że jestem chora? ... i muszę najpierw pewne sprawy w organizmie uregulować? :oczko:
Mamy ciut inne podejście do biegania, nie wszystko na raz, nie wszystko od razu, nie wszystko na siłę... :oczko:

Mam inne priorytety, a poprawa wyników... to tylko przy okazji i nadejdą na wiosnę :oczko:
Ja to wszystko rozumiem, ale chyba zacznę Cię nagrywać po zawodach.. :hejhej:

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
Ja to wszystko rozumiem, ale chyba zacznę Cię nagrywać po zawodach.. :hejhej:
Nie... nagraj mnie 1 dzień po zawodach, kiedy zaczynam rozumiem czemu wyszło tak jak wyszło..., a wtedy już jestem bardzo zadowolona z wyniku :hej: "Na świeżo" to ja dużo głopot gadam, albo nie gadam wcale :hahaha:

PS.

Jacek mi zarzuca, że się zajeżdżam, a Marcin, że nie trenuje i się opierdzielam :hahaha: :hahaha: :hahaha: Fajnie z wami :hej:
Endo

Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiu - Twój prywatny (:D) trener ma rację. Te problemy z 5 min/km to wg mnie nie kwestia choroby. Gdyby tak było to przecież nie robiłabyś nastu kilometrów z 5:10 czy 5:20/km. Daj organizmowi troszkę wytchnienia. Biegaj ciut wolniej - te 6 min/km czy 6:10, a co najwyżej raz na tydzień z minimalnie wyższą predkością (5:30-5:40), ewentualnie jesli chcesz jeszcze szybciej to nie 10 km - a 1-2 szybsze kilometry w końcówce biegu. Zobaczysz to naprawdę da efekt :)

Ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Na trneingach 6min/km (a czasem i wolniej) - a biegnąc na czas udało się zejść do 4:30
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:Asiu - Twój prywatny (:D) trener ma rację. Te problemy z 5 min/km to wg mnie nie kwestia choroby. Gdyby tak było to przecież nie robiłabyś nastu kilometrów z 5:10 czy 5:20/km. Daj organizmowi troszkę wytchnienia. Biegaj ciut wolniej - te 6 min/km czy 6:10, a co najwyżej raz na tydzień z minimalnie wyższą predkością (5:30-5:40), ewentualnie jesli chcesz jeszcze szybciej to nie 10 km - a 1-2 szybsze kilometry w końcówce biegu. Zobaczysz to naprawdę da efekt :)

Ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Na trneingach 6min/km (a czasem i wolniej) - a biegnąc na czas udało się zejść do 4:30
Ale mój prywatny trener każe mi biegać szybciej :hahaha:
Ja narazie nic innego nie bede robic, tylko biegać jak chce i jak mi się będzie chciało... Dopóki się nie unormuję nie zaczynam żadnego planu, żadnego treningu :hej: Postanowiłam :bleble: A tarczyca jednak ma wplyw na mój brak postępu - usłyszałam to od lekarza i jej wierzę, z reszta sama wiem jak się czuję :oczko:
A z tymi predkościami... 5:30 robie z czystą przyjemnościa, dlatego tak biegam... A teraz biegam tak coraz częściej, bo jak się widzi za sobą albo przed sobą grupkę malo przyjaznych facetów to oczywistą rzeczą jest przyspieszenie :hahaha:

Podsumuwując co postanowiłam:
1. Będę biegać dla przyjemności raz wolniej, raz szybciej; raz krócej raz dłużej - jak mi samo wyjdzie... Dla przyjemności :oczko:
2. Podbiegi krótkie i dynamiczne...
3. 5km szybkie będzie 1 raz w miesiącu podczas grand prix i tyle :hej: :oczko:

Byle do wiosny :oczko:
Endo

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z posady już dawno zrezygnowałem ... z głową sie nie wygra :oczko:

Asia biega dla przyjemności nie dla wyników, więc trener niepotrzebny.....tylko po zawodach będe ser do uszu pakował żeby nie słuchac marudzenia :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:z posady już dawno zrezygnowałem ... z głową sie nie wygra :oczko:

Asia biega dla przyjemności nie dla wyników, więc trener niepotrzebny.....tylko po zawodach będe ser do uszu pakował żeby nie słuchac marudzenia :hahaha:
Dla Ciebie number 1 są wyniki, nie dla każdego to takie istotne. Najlepsza nigdy nie będę, nigdy nie będę żyła z biegania więc po co mi to?
Tylko dla przyjemności! A Wyniki też są przyjemnościa i będę się cieszyć jak mi coś wyjdzie, albo płakać jak mi nie wyjdzie (bo cele też będę mieć i do nich będę dążyć, ale nie za wszelką cene!)... Ale przede wszystkim robię to BO LUBIĘ :oczko: Myślę, że większość ludzi własnie dlatego biega...

Wiem, że cięzko Ci to zrozumieć :hahaha: :oczko:
Endo

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostrzegam......od dzisiaj wszystko nagrywam co będziesz gadać o bieganiu.....bo wg mnie sama sobie przeczysz, a nie mam na to dowodów....jeszcze :hej:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Ostrzegam......od dzisiaj wszystko nagrywam co będziesz gadać o bieganiu.....bo wg mnie sama sobie przeczysz, a nie mam na to dowodów....jeszcze :hej:

ok :oczko: Słyszysz to co chcesz słyszeć :hahaha: :bum: :bleble:
... Ale już nie usłyszysz :hahaha: :trup:
Endo

Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Ostrzegam......od dzisiaj wszystko nagrywam co będziesz gadać o bieganiu.....bo wg mnie sama sobie przeczysz, a nie mam na to dowodów....jeszcze :hej:

Mar_jas, ku pamięci ;)

Obrazek
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

słusznie .... zapamiętać...zapamiętać..zapamiętać :taktak:

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:

Mar_jas, ku pamięci ;)

Obrazek

:hahaha: :hahaha: :hahaha: ku przestrodze! :hahaha: :hej:
Endo

ODPOWIEDZ