Dyskutowaliśmy w innym temacie z Qbą i Strasb o tym i trudno tu znaleźć jedyną słuszną metodą. Dużo zależy od osobistych preferencji ale też od nachylenia, podłoża, trudności szlaku. Masz zbiec jak najszybciej na dół i się nie połamać

Mam taka gorke na trasie tej petli. Ma chyba z 300-400 m. Potem sa dwie mniejsze ok 100-150m. Jest co robic aby podbiec ta dluzsza miare rownym tempem.rockduck pisze:Najlepiej w takich warunkach przygotowywac sie do ultra. Potem czlowiek nie jest zaskoczony ze ma bloto do polowy lydki![]()
Jeszcze sobie znajdz gorke do szybkich akcentow i bedzie cud miod
samouczek, zajawka, reklama czy co? nie bardzo rozumiem, co tu nazywasz materiałem?Qba Krause pisze:najlepszy materiał dotyczący zbiegów jaki znam:
http://www.youtube.com/watch?v=jRl0PjiPnyM
moim zdaniem 100km to dystans na który trzeba przewidzieć wszystko, tylko nie dane tempo, tym bardziej w debiucieedek103 pisze:Witam!
Mam pytanie do doświatczonych....czy sa jakies kalkulatory biegowy dla ulrta.? jesli np tempo maratonskie wynosi 5:00/km jakie tempo mozna przyjąć na 100km?
dzieki za odpowiedz:):):):)
pozdrawiam
edek103 pisze:Witam!
Mam pytanie do doświatczonych....czy sa jakies kalkulatory biegowy dla ulrta.? jesli np tempo maratonskie wynosi 5:00/km jakie tempo mozna przyjąć na 100km?
dzieki za odpowiedz:):):):)
pozdrawiam