GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak Andrzej,miałem na myśli H.Cobena.Zapamiętam propozycje odnośnie książek,jednak na razie czytanie idzie mi bardzo,bardzo wolno i jestem troszeczkę do tyłu,a książki kupuję szybciej niż je czytam więc kilka pozycji pozostało do zaliczenia ;-)
G.Mastertona uwielbiam i mam 8 jego pozycji z "Manitou" na czele :-)
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

No tak i od czego tu zacząć i na kogo zwalić moją nieobecność na dzisiejszym treningu halowym. Otóż zacznę od tego, że mimo wszystko nie odpuściłem dzisiejszego biegania wspólnie z Akademią Biegania. Wyszedłem z domu oczywiście pieszo troszeczkę ciut za późno i po drodze spotkałem Sebastiana, z którym się zagadałem. Spojrzałem na zegarek i stwierdziłem, iż spóźniłbym się na Olimpię, co najmniej półgodziny. Sebastian powiedział mi, że umówił się już sms-owo na bieganie na 18.00 Z Marcinem i Maćkiem koło przejazdu. Nie pozostało mi nic innego jak również tam się wstawić, co też uczyniłem. Na miejscu kolejne zdziwienie, bo prócz wyżej wymienionych przybiegła również Małgosia, Hania i Piotrek. Na początku było troszeczkę wyjaśniania skąd ja się tu wziąłem i skąd oni tu się wzięli. Teraz wiem, że niektórym nie pasuje dojazd do na olimpie, niektórzy wolą biegać mimo wszystko na świeżym powietrzu dopóki jest ładna pogoda a inni mają pracę i mniej czasu na przygotowanie się do środowego biegania, dlatego bliżej im do przejazdu kolejowego niż do miasta. Oczywiście ja to wszystko rozumiem i szanuję każdego wybór jak również nikogo nie potępiam. Faktycznie ja również wolę biegać po lasach jak jest pogoda jednak, jeżeli będę miał alternatywę pomiędzy biegać przy niesprzyjających warunkach czy zrezygnować z treningu to wybiorę pójście na halę. To tak pokrótce, jeżeli chodzi o moje usprawiedliwienie i biegaczy, z którymi dziś biegałem. Teraz chciałbym podziękować za wspólne bieganie a wyszło nam ponad 10 km, bo biegliśmy średnicówką aż do parku – nawrotka koło mechanika i powrót. Oczywiście nie obeszło się bez śmiechów i ciekawych dyskusji, z których dwie były szczególnie ciekawe. Pierwsza dotyczyła dyskusji pomiędzy dziewczynami odnośnie aborcji, inwitro i świadomych wyborów a drugi dotyczył czasów komunizmu i zakładaniu teczek przez SB. Sami teraz widzicie jak ciekawe są u nas treningi, które nie tylko wymuszają pracę mięśni, ale również pobudzają naszą świadomość do myślenia a wszystko to dzięki dotlenieniu naszego mózgu podczas uprawiania sportu. Teraz proszę o krótką relację i spostrzeżenia z treningu, jaki odbył się na hali od osób, które się tam pojawili.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Na treningu w hali dziś pojawiło się sporo osób co można zauważyć na niżej zamieszczonym obrazku.
Zrobiliśmy kilka kółek, trochę ćwiczeń rozciągających przy drabinkach, a następnie przejścia jedną nogą nad płotkami.
Przejścia pod płotkami oraz nad. Na końcu zagraliśmy w koszykówkę. Nie obyło się bez rozmów i śmiechów.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 08:47 przez Da_Vido, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dejw pisze:Tak Andrzej,miałem na myśli H.Cobena.Zapamiętam propozycje odnośnie książek,jednak na razie czytanie idzie mi bardzo,bardzo wolno i jestem troszeczkę do tyłu,a książki kupuję szybciej niż je czytam więc kilka pozycji pozostało do zaliczenia ;-)
G.Mastertona uwielbiam i mam 8 jego pozycji z "Manitou" na czele :-)
U mnie też "Manitou" jest na początku listy :hej: i taż mam tak że szybciej kupuje niż czytam. To chyba normalne w dzisiejszych czasach.
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Andrzej przez przypadek udało Ci się zdemaskować naszą undergroundową grupę Akademii Biegania :hahaha: . Swoją drogą to był bardzo fajny trening, tempo bardzo spokojne i całkiem ciekawa trasa, trochę trudno było w run-logu wyrysować ale udało się i u mnie wyszło 10,5 km.
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja wybrałbym się i na halę i na wspólny bieg na świeżym powietrzu...gdyby było mnie dwóch,a nawet trzech... ;-)
Myślę,że w sobotę uda mi się z Wami wspólnie potruchtać i poplotkować ;-)
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, gdzie najbliżej można zakupić obuwie biegowe.Chodzi mi o sklep, gdzie sprzedawca nie spłoszy się po tym jak zapytam o obuwie biegowe dla stopy z pronacją.Ostatnio taki przypadek miałem w sportowym w Galerii Grudziądzkiej.
Chwile przedtem usłyszałem,, w czym pomóc...."
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja takiego sklepu nie znam...
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czyli Trójmiasto...Bydgoszcz chyba nie?
Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na hali była niezła frekwencja :usmiech: Na pewno ponad 10 osób :usmiech:
Planuje ktoś może jutro rozbieganie koło godziny 19? Ja się wybieram na mniej więcej 10 km :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

No jakby zsumować obie środowe grupy treningowe, to frekwencja jest w ogóle rewelacyjna. Oby tak dalej. Wtedy jesień i zima miną bardzo szybko, choć na na naprawdę ostrej pracy, oczywiście przy sporej dawce śmiechu.
Co do czwartku, to ja z Sebą truchtamy od 19.15 ze Strzemięcina, na rondzie koło Reala będziemy ok. 19.30, tak więc zapraszamy wszystkich do wspólnego biegu. Pozdrawiam.
PS. Andrzej zaspał, po południu hahaha...
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zielicho pisze:Witam, gdzie najbliżej można zakupić obuwie biegowe.Chodzi mi o sklep, gdzie sprzedawca nie spłoszy się po tym jak zapytam o obuwie biegowe dla stopy z pronacją.Ostatnio taki przypadek miałem w sportowym w Galerii Grudziądzkiej.
Chwile przedtem usłyszałem,, w czym pomóc...."
Faktycznie w Grudziądzu nie ma w żadnym sklepie fachowców ,którzy by się znali dobrze na butach do biegania.W Kuźni jest duży wybór dobrych butów jednak jakbyś chciał kupowac jak ja to robię to najpierw wybierz sobie model poprzez informacje znalezione na internecie lub z gazet biegowych gdzie każdy model jest fachowo opisany i przetestowany i dopiero mozesz iść zamówić.Jak znajdę chwile czasu to mogę poszukać jednak najpierw trzeba zadać kilka podstawowych pytań:
1 ile chcesz przeznaczyć na zakup
2.jaka jest twoja waga
3.gdzie będziesz najczęściej biegać( ścieżki leśne,asfalt )
4.ile kilometrów robisz w tygodniu na treningu
5.czy chcesz je używać na starty w zawodach czy tu i na treningu
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Cieszy mnie to że tyle osób zaczyna wspólnie z nami biegać.Widzę na scieżkach również nowe osoby.Powoli Grudziądz zaczyna doceniać bieganie a nie tylko piłkę i żużel. Powinno być według mnie troszeczkę więcej zawodów dla nas biegaczy w naszym mieście i do tego będę dążył.Mamy już biegi malinowskiego, bieg trzech plaż ale już myślę nad biegiem noworocznym oraz w przyszłości wzorem innych miast zawody w ramach ligi biegowej czyli co kwartał na przełamie roku 2012-2013.Jednak na to wszystko potrzeba sponsorów bo czas by się znalazł i chętne osoby do realizacji też.Dlatego jeśli ktoś z was forumowiczów zna osoby ,które cenią sobie trud biegaczy a chciałby nas wspomóc to dawajcie mi znać a ja będę się z nimi kontaktował i przedstawiał naszą sprawę.

- Płaci pani mandat!...
- Płaci pani mandat! – mówi dwóch policjantow, zatrzymując samochód, jadący z nadmierną prędkością.
- A czy nie mogłabym zapłacić w naturze?
- Co to znaczy: “w naturze”?
- No, wiecie, musiałabym zdjąć majtki i wam dać…
Policjant odwraca się do kolegi i pyta:
- Potrzebne ci są majtki?
- Nie!
- Mnie też nie.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Ryż z twarożkiem bananowo-kokosowym...i innymi dodatkami łatwe w przygotowaniu i pyszne danie dla biegacza po treningu
http://potreningu.pl/artykuly/1298/ryz- ... -kokosowym
http://potreningu.pl/artykuly/1297/ryz- ... -migdalami
http://potreningu.pl/artykuly/1295/ryz- ... -kokosowym
http://potreningu.pl/artykuly/1294/ryz- ... -i-owocami
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A więc kolego Maratończyku.
Wydać mogę do 300zł . Ok 90 kg wagi( z lekką nadwyżką).Tygodniowo ponad 30 km, do grudnia musi być ponad 40.Buty najlepiej jakby posłużyły i do treningu i do startu ( 2grudnia św Mikołaje ).Z racji tego,że biegam o 6stej rano, to śmigam po ścieżkach rowerowych czyli nawierzchnia twarda, od Netto w strone Mniszka a potem Biały Bór itd.
Szukam sklepu, gdzie na bieżni koleś sprawdzi stopień pronacji i doradzi jakieś lacze.
Teraz mam Nike Alaris i nie był to chyba najlepszy wybór.Chętnie spróbowałbym coś z adidasa.
Zazdroszczę Wam tych przebieżek po lesie ale w porze mojego biegania zatrzymałbym się pewnie na pierwszym drzewie.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ