22.10.2012
Poniedziałek
Pływanie z grupą TVT
Rozgrzewka:2x(100m kraul,50m kick board,100m kraul,50m pullbouy)
1 Set:4x(50m kraul,50m l.ręka,50m prawa ręka,50m kraul)
2 Set:4x(100m kraul,50m catch)
3 Set:3x[4x25m kraul+25m(5x stroke front crawl+5 stroke back crawl)]
4 Set:12x25m kraul(p.5sec po każdych 25m)
Razem 01:00:00 2300m(chyba,bo nie wiem czy wszystko zrobiłem)
-------------------------------------------------------------------------------------------
23.10.2012
Bieg Spokojny
BS-8km 00:42:58(5'22''/km)
-------------------------------------------------------
Zacznę od uzupełnienia kilku rzeczy z połówki.Chodzi o sprzęt,bo to dosyć istotne.Na nogach miałem,a jakże Mizuno Rider 15,którę na tą chwilę wydają się być idealne dla mnie.Dupy dałem za to paskiem HR

.Chciałem biec z,ale dzień wcześniej wrzuciłem pasek do prania,a że mój nowy pasek,to model przy którym odpina się część z baterią,to oczywiście rano przed wyjazdem w torbie znalazł się pasek(czysty

),tyle,że bez baterii.Szkoda,bo warto by było wiedzieć jak to wyglądało z poziomu serducha.Ostatnia rzecz wymagająca uzupełnienia,to wynik Tadzia w debiucie,któremu co nieco pomagałem w przygotowaniach do tych zawodów.Wynik jaki osiągnął to:
1:45:52(5'01''/km),co jest świetnym rezultatem jak na taki staż(9 miesięcy).
Teraz terazniejszość.Wczoraj aby szybko wrócić na odpowiednie tory,śmignąłem na basen potrenować z grupą TVT.Było jeszcze gorzej/ciężej niż za pierwszym razem.Strasznie cienki jestem w tych ćwiczeniach,wkładam w nie dwa razy więcej siły.Taki drwal ze mnie jest na tej pływalni.
Dzisiejsze bieganie,to niestety kontynuacja wczorajszej męczarni na basenie.Strasznie ciężko mi się oddychało.Niby mięśnie świeże,ale oddech szybki płytki,rzekłbym rybi.Myślałem o 10km,ale ostatecznie było mniej bo i po co się haratać.Nie wiem,może to coś w rodzaju aklimatyzacji.

Duża zmiana temperatury,wilgotność itd.Strasznie się w nocy pociłem...

.