GRUDZIĄDZ BIEGA
- Da_Vido
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Można kilka psiaków załatwić.maratończyk pisze:Najbardziej podoba mi się metoda poprawy szybkości z filmikuDa_Vido pisze:Podpowiedź jak biegać szybciej.
http://www.tipy.pl/artykul_2080,jak-szy ... iegac.html
http://www.youtube.com/watch?v=MedAPR4u ... re=related![]()
trzeba będzie ją chyba i u nas zastosować.

Takie treningi możemy stosować, tylko nie za często by zbyt wielu biegaczy się nie wykruszyło.

- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35min
- Życiówka w maratonie: 2h45min
Wiatm ponownie wszystkich sympatyków Akademi Biegania.Właśnie otrzymałem informacje odnośnie naszego sobotniego występu w Galeri-Alfa
Subject: Scenariusz Eventu "Zdrowo z Alfą" 13.10
Przesyłam godziny wyjść i poprzedzające je sety. Prosimy o przybycie pół godziny przed wyjściem na scenę.
12.30 – 12.50 Turniej sprawnego seniora – przedstawienie drużyn, dwie pierwsze konkurencje
12.50 – 13.05 Pokaz instruktora nornic walking, który wykona próbny trening + konkurs dla publiczności (MORiW)
14.40 – 14.50 Pokaz mody sportowej I wyjście
14.50 – 15.05 Akademia biegania + cross fit (Sylwia Reichel) MORiW
W związku z powyższym mam nadzieję że wstawicie się w licznym składzie w naszych firmowych koszulkach żeby pokazać grudziądzanom że bieganie w naszym mieście staje się coraz bardziej zorganizowane.Kilka osób z naszej Akademi zaprezentuje króciutki trening CrossFitowy poprowadzony przez Sylwię jako nowoczesny system treningowy łączący najskuteczniejsze ćwiczenia z takich dyscyplin jak: gimnastyka, lekka atletyka , podnoszenie ciężarów.Pozostali pokręcą się po Alfie i będą rozdawać ulotki odnoszące się do pozytywów biegania i reklamujące AB. Mam nadzieję że mnie nie zawiedziecie i wstawicie się licznie na festyn o godzinie 14.20-14.30.
Subject: Scenariusz Eventu "Zdrowo z Alfą" 13.10
Przesyłam godziny wyjść i poprzedzające je sety. Prosimy o przybycie pół godziny przed wyjściem na scenę.
12.30 – 12.50 Turniej sprawnego seniora – przedstawienie drużyn, dwie pierwsze konkurencje
12.50 – 13.05 Pokaz instruktora nornic walking, który wykona próbny trening + konkurs dla publiczności (MORiW)
14.40 – 14.50 Pokaz mody sportowej I wyjście
14.50 – 15.05 Akademia biegania + cross fit (Sylwia Reichel) MORiW
W związku z powyższym mam nadzieję że wstawicie się w licznym składzie w naszych firmowych koszulkach żeby pokazać grudziądzanom że bieganie w naszym mieście staje się coraz bardziej zorganizowane.Kilka osób z naszej Akademi zaprezentuje króciutki trening CrossFitowy poprowadzony przez Sylwię jako nowoczesny system treningowy łączący najskuteczniejsze ćwiczenia z takich dyscyplin jak: gimnastyka, lekka atletyka , podnoszenie ciężarów.Pozostali pokręcą się po Alfie i będą rozdawać ulotki odnoszące się do pozytywów biegania i reklamujące AB. Mam nadzieję że mnie nie zawiedziecie i wstawicie się licznie na festyn o godzinie 14.20-14.30.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g
s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Ja dziś mam interwały, więc wypadamamator76 pisze:Cześć wszystkim, czy są dziś chętni do wieczornego wspólnego truchtu po 19, dystans 10-15 km?

Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
- amator76
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
Ja będę biegał w niedzielę wieczorem, ale gdzieś od 19.15 i z tego co wiem Sebastian też. Możemy się zgadać. Tym razem pojawię się na pewno hehe, chyba że planowany dystans i tempo mnie przerosną już przed startem...Adrian26 pisze:Ja dziś mam interwały, więc wypadamamator76 pisze:Cześć wszystkim, czy są dziś chętni do wieczornego wspólnego truchtu po 19, dystans 10-15 km?Za to w niedziele szukam ludzi do dlugiego wybiegania. Z rana nie będe mógl, dopiero gdzieś tak koło 18-19
Jest ktoś chętny
?
- Radek.
- Rozgrzewający Się
Witam,
pytanie mam do was wszystkich, czy nie będzie przeszkadzać wam, jak bym w sobotę przyjechał na trening i ponagrywał jakieś ujęcia do filmiku promującego Akademie oraz ogólnie bieganie w Grudziądzu, ujęcia z samego treningu, do tego może jakieś wypowiedzi kilku osób itp.? No, ale to też zależy od pogody, czy będzie odpowiednia do nagrywania. Za to potem już na pewno się pojawie w Alfie na tym pokazie.
Pozdrawiam
pytanie mam do was wszystkich, czy nie będzie przeszkadzać wam, jak bym w sobotę przyjechał na trening i ponagrywał jakieś ujęcia do filmiku promującego Akademie oraz ogólnie bieganie w Grudziądzu, ujęcia z samego treningu, do tego może jakieś wypowiedzi kilku osób itp.? No, ale to też zależy od pogody, czy będzie odpowiednia do nagrywania. Za to potem już na pewno się pojawie w Alfie na tym pokazie.
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ok, 19:15 jak dla mnie może byćamator76 pisze:Ja będę biegał w niedzielę wieczorem, ale gdzieś od 19.15 i z tego co wiem Sebastian też. Możemy się zgadać. Tym razem pojawię się na pewno hehe, chyba że planowany dystans i tempo mnie przerosną już przed startem...

Tempo zabójcze, proponuje tak jak zwykle gdzieś koło 5:45/km

W sobotę nie dam rady się pojawić, bo mam zjazd i zajęcia od 9:30 do prawie 18

Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie że nie bedzie nam przeszkadzać.Ostatni filmik jaki nakręciłeś z biegu Malinowskiego wszysykim się podobał to przypuszczam że kolejne będą jeszcze lepsze.Radek. pisze:Witam,
Pozdrawiam
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Cześć wszystkim
.Coraz chłodniej za oknem
, dzisiaj z rana na Strzemięcinie jak spojrzałem przez okno to kierowcy skrobali szyby w swoich autach
jednak wolę zimno niż jesienne deszcze.

s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Z cyklu trening biegacza-Przegląd produktów słodzących - wybierz słodycz dla siebie!
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/56,101 ... z_dla.html
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/56,101 ... z_dla.html
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
No to mamy już piątek i w końcu upragniony dla niektórych weekend w który będzie można sobie pożądnie potrenować i pospać. Przypominam jednak że nie ma lekko i jutro widzimy się o 09.00 przed plażą miejską w Rudniku na wspólnym treningu biegowym.Jako że nasz występ w Alfie jest dopiero w godzinach 14.30-15.05 to z rana będziemy mieli jeszcze czas po bieganiu na przeprowadzenie rozgrzewki oczywiście w stylu crossfit zakończonej kapielą w jeziorku.Pamiętajcie że kąpiący powinni się już odpowiednio przygotować poprzez zabranie odzieży na przebranie i jak mówił Irek warto już pomyśleć o czapeczce na głowę i rękawiczkach.Dobra też będzie cherbatka w termosie.No to do soboty.I oczywiście zapraszamy do nas wszystkie chętne osoby chcące pobiegać wspólnie z nami . W szczególności zapraszamy kobiety bo jak ostatnio zauważyłem na środowym treningu po zapadnięciu zmierzchu parę ich mineliśmy a wiem że było by więcej chętnych biegających dziewczyn jednak obawiając się o swoje bezpieczeństwo po zmroku unikają samotnych treningów.Dlatego z nami bezpieczniej tym bardziej że mamy wśród nas twardzieli,którzy zasłonią was własną piersią.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2012, 08:42 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
s
- Icenty
- Stary Wyga
No to mamy team na niedzielę.Adrian26 pisze:Ok, 19:15 jak dla mnie może byćamator76 pisze:Ja będę biegał w niedzielę wieczorem, ale gdzieś od 19.15 i z tego co wiem Sebastian też. Możemy się zgadać. Tym razem pojawię się na pewno hehe, chyba że planowany dystans i tempo mnie przerosną już przed startem...![]()
Tempo zabójcze, proponuje tak jak zwykle gdzieś koło 5:45/km![]()
@Marcin: pamiętaj nie mniej niż 15km :uuusmiech:
- amator76
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
Wiem, wiem, w niedzielę nie ma ściemy...Icenty pisze:No to mamy team na niedzielę.Adrian26 pisze:Ok, 19:15 jak dla mnie może byćamator76 pisze:Ja będę biegał w niedzielę wieczorem, ale gdzieś od 19.15 i z tego co wiem Sebastian też. Możemy się zgadać. Tym razem pojawię się na pewno hehe, chyba że planowany dystans i tempo mnie przerosną już przed startem...![]()
Tempo zabójcze, proponuje tak jak zwykle gdzieś koło 5:45/km![]()
@Marcin: pamiętaj nie mniej niż 15km :uuusmiech:
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Alfa Centrum Grudziądz
zapraszamy na imprezę: "Zdrowo z Alfą"
• Pokaz Ratowników Medycznych - Historia zawodu Ratownika Medycznego – warsztat pt. Zadławienie, postępowanie w zawale mięśnia sercowego
• Pokaz instruktora nordic walking, próbny trening
• Porady dietetyka – rodzaje diet
• Pokaz instruktora tańca (Geotermia Grudziądz)
• Pokaz Ratowników Medycznych „Wypadek masowy”
Piłkarskie przedszkole – prezentacja formacji Olimpii Grudziądz
• Pokaz wizażu sportowego
• Prezentacje kosmetyków do pielęgnacji
• Turniej sprawnego seniora
• Akademia biegania + cross fit -MORiW
• Pokaz Ratowników Medycznych „Omdlenie, atak padaczki”
• Pokaz formacji dziecięcej Judo (Olimpia Grudziądz)
• Zumba pokaz – Szkoła Tańca Esens
• Pokaz mody sportowej
• Olimpia – lekkoatletyka + Arleta Meloch wicemistrzyni w biegu na 1500 m na paraolimpiadzie w Londynie
• Pokaz Ratowników Medycznych „Opatrzenie rany krwawiącej, postępowanie w gorączce” + „Umiejętność wezwania pogotowia ratunkowego” + Dietetyk – porady nt. diety sportowej
• Porady stomatologiczne „Jak dbać o jamę ustną”
• Wspólny taniec Zumba
zapraszamy na imprezę: "Zdrowo z Alfą"
• Pokaz Ratowników Medycznych - Historia zawodu Ratownika Medycznego – warsztat pt. Zadławienie, postępowanie w zawale mięśnia sercowego
• Pokaz instruktora nordic walking, próbny trening
• Porady dietetyka – rodzaje diet
• Pokaz instruktora tańca (Geotermia Grudziądz)
• Pokaz Ratowników Medycznych „Wypadek masowy”
Piłkarskie przedszkole – prezentacja formacji Olimpii Grudziądz
• Pokaz wizażu sportowego
• Prezentacje kosmetyków do pielęgnacji
• Turniej sprawnego seniora
• Akademia biegania + cross fit -MORiW
• Pokaz Ratowników Medycznych „Omdlenie, atak padaczki”
• Pokaz formacji dziecięcej Judo (Olimpia Grudziądz)
• Zumba pokaz – Szkoła Tańca Esens
• Pokaz mody sportowej
• Olimpia – lekkoatletyka + Arleta Meloch wicemistrzyni w biegu na 1500 m na paraolimpiadzie w Londynie
• Pokaz Ratowników Medycznych „Opatrzenie rany krwawiącej, postępowanie w gorączce” + „Umiejętność wezwania pogotowia ratunkowego” + Dietetyk – porady nt. diety sportowej
• Porady stomatologiczne „Jak dbać o jamę ustną”
• Wspólny taniec Zumba
s
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W niedziele robimy 20 km, "nie ma bata"