w czym teraz biegacie ;)
-
- Stary Wyga
Witam wszystkich, pytanie tak jak w temacie, nie wiem co mam teraz ubierać do biegania, jak jest mróz to wiadomo jak się ubrać, a teraz? Jak idę biegać jest około 10, lub nieco ponad 10 stopni, zakładam długie spodnie kalenji, do tego taką koszulkę:
http://store.nike.com/us/en_us/?l=shop, ... gid-507919
nie wiem czy to jeszcze pora na koszulkę z długim rękawem, czy już na bluzę?
nie wiem czy to jeszcze pora na koszulkę z długim rękawem, czy już na bluzę?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
ale w czym problem? po co nas o to pytasz?
biegaj w tym w czym Ci wygodnie.
jeden będzie już biegał w leginsach inny w spodenkach, jeden w koszulce inny w bluzie etc.
jeden będzie już biegał w leginsach inny w spodenkach, jeden w koszulce inny w bluzie etc.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Stary Wyga
Z Wikipedii: "Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej."Piechu pisze:ale w czym problem? po co nas o to pytasz?
pytam aby dowiedzieć się, wymienić spostrzeżenia odnośnie ulubionych przez innych użytkowników ubrań na taką pogodę jaką mamy aktualnie... "po co nas o to pytasz?"... dobre

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
i na to była moja odpowiedźtomekstm pisze:nie wiem co mam teraz ubierać do biegania
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
doczytałem do końca, gdzie napisałeś to:
i w moim poście również była zawarta odpowiedź na to pytanietomekstm pisze: nie wiem czy to jeszcze pora na koszulkę z długim rękawem, czy już na bluzę?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
jestem zainteresowany sensowną wymianą zdań na sensowne tematy 

-
- Stary Wyga
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
dobra, to zgodnie z tematem. wczoraj wieczorem (temperatura poniżej 10 zdaje się) biegałem w czymś takim - bez łyżwy - i w krótkich spodenkach. chłodno było mi tylko na początku. czyli ok.tomekstm pisze:Jak idę biegać jest około 10, lub nieco ponad 10 stopni, zakładam długie spodnie kalenji, do tego taką koszulkę:
gdyby temperatura spadła do ok. 0, a byłoby sucho, założyłbym na to koszulkę z krótkim rękawem. mam kilka zbyt szerokich, na takie okazje w sam raz. i długie spodnie.
poniżej zera na pojedynczą koszulkę powędrowałaby wiatrówka.
poniżej -10 miałbym pewnie 2 koszulki i wiatrówkę i zacząłbym myśleć o dodatkowej warstwie na nogach
tak biegam ja, ale za ChRL nie powiem ci jak powinieneś biegać ty
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
ja mam doświadczenia takie, że deszczem się nie należy przejmować, nieważne jaka odzież i tak w końcu jest mokra, na szczęście ciało wydziela tyle ciepła, że w mokrych ciuchach póki biegniesz zimno nie będzie. zimno może być jeśli będzie mocno wiało, dlatego na jesień warto mieć cienką wiatrówkę albo bluzę z jakimś wichajstrem chroniącym przed wiatrem. ja biegam jeszcze w krótkim dole, bo mi w nogi ciepło, a na górze już dwa długie rękawy (dzisiaj o 8 rano w pozku ok. 0 stopni).
szczególnie teraz pogoda potrafi się dynamicznie zmieniać, wystarczy, że przyjdą chmury i ruszy wiatr robi się chłodno, dlatego w kieszenie mam rękawiczki i buffa. obiektywnie rzecz biorąc, rękawiczki nie zmieniają dużo natomiast dają wiele jeżeli chodzi o ODCZUCIE komfortu termicznego.
zawsze też lepiej dwie cienkie warstwy niż jedna gruba to grzeje nagrzane powietrze między warstwami.
czy mój post jest wystarczająco wyczerpujący? bo mnie wyczerpał...
szczególnie teraz pogoda potrafi się dynamicznie zmieniać, wystarczy, że przyjdą chmury i ruszy wiatr robi się chłodno, dlatego w kieszenie mam rękawiczki i buffa. obiektywnie rzecz biorąc, rękawiczki nie zmieniają dużo natomiast dają wiele jeżeli chodzi o ODCZUCIE komfortu termicznego.
zawsze też lepiej dwie cienkie warstwy niż jedna gruba to grzeje nagrzane powietrze między warstwami.
czy mój post jest wystarczająco wyczerpujący? bo mnie wyczerpał...

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 56min
U mnie wygląda to tak:
+ na górę
-przy 15-17 stopni koszulka termo+podkoszulek też termoaktywny podobno
-przy 10-15 koszulka termo+polar
-przy 0-10 wiatrówka, koszulka termo, t-shirt i/lub polar (zależy od temperatury odczuwalnej)
-przy -10-0 kurtka typu softshell, koszulka termo + bluza/polar lub podkoszulek (zależy od temperatury odczuwalnej)
+na dół
-właściwie od 15-17 stopni długie spodnie - problemy ze stawem, który po przewianiu boli
- przy 0-10 dochodzi dół o bielizny termo
- -10-0 dochodzą ochraniacze na kolana w windstoperem
Pewnie, gdyby nie ten staw to ubieranie dołu wyglądałoby zgoła inaczej, dlatego też jestem za tym, że nie ma czegoś takiego jak gotowa recepta, każdy musi się ubierać w zależności od własnych potrzeb
+ na górę
-przy 15-17 stopni koszulka termo+podkoszulek też termoaktywny podobno

-przy 10-15 koszulka termo+polar
-przy 0-10 wiatrówka, koszulka termo, t-shirt i/lub polar (zależy od temperatury odczuwalnej)
-przy -10-0 kurtka typu softshell, koszulka termo + bluza/polar lub podkoszulek (zależy od temperatury odczuwalnej)
+na dół
-właściwie od 15-17 stopni długie spodnie - problemy ze stawem, który po przewianiu boli
- przy 0-10 dochodzi dół o bielizny termo
- -10-0 dochodzą ochraniacze na kolana w windstoperem
Pewnie, gdyby nie ten staw to ubieranie dołu wyglądałoby zgoła inaczej, dlatego też jestem za tym, że nie ma czegoś takiego jak gotowa recepta, każdy musi się ubierać w zależności od własnych potrzeb
-
- Stary Wyga
oczywiście, że nie ma gotowej recpty na ubiór, natomiast chciałem wiedzieć jak Wy się ubieracie, wybieram się niedługo na zakupy do decathlonu i chcę wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę
wiem napewno że muszę kupić bluzę, teraz mam same koszulki (krótki, oraz długi rękaw) i do tego najzwyklejszą kurtkę kalenji, stąd konieczność zakupu bluzy na jesień/zimę jest raczej uzasadniona 

-
- Zaprawiony W Bojach
iza, ale jesteś zmarzluchem, ja nie mogę... :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:14
- Życiówka w maratonie: 3:28:34
Faktycznie Iza to zmarzluch. Od 15 wzwyż biegam w krótkich spodenkach i rękawku, 10-15 krótkie spodenki i bluza z rękawem, 0-10 krótkie spodenki, bluza z rękawem, lekka kurtka, poniżej 0 nie chce mi się wychodzić