w czym teraz biegacie ;)

tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, pytanie tak jak w temacie, nie wiem co mam teraz ubierać do biegania, jak jest mróz to wiadomo jak się ubrać, a teraz? Jak idę biegać jest około 10, lub nieco ponad 10 stopni, zakładam długie spodnie kalenji, do tego taką koszulkę:
http://store.nike.com/us/en_us/?l=shop, ... gid-507919
nie wiem czy to jeszcze pora na koszulkę z długim rękawem, czy już na bluzę?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ale w czym problem? po co nas o to pytasz?
biegaj w tym w czym Ci wygodnie.
jeden będzie już biegał w leginsach inny w spodenkach, jeden w koszulce inny w bluzie etc.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ale w czym problem? po co nas o to pytasz?
biegaj w tym w czym Ci wygodnie.
jeden będzie już biegał w leginsach inny w spodenkach, jeden w koszulce inny w bluzie etc.
Z Wikipedii: "Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej."
pytam aby dowiedzieć się, wymienić spostrzeżenia odnośnie ulubionych przez innych użytkowników ubrań na taką pogodę jaką mamy aktualnie... "po co nas o to pytasz?"... dobre ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomekstm pisze:nie wiem co mam teraz ubierać do biegania
i na to była moja odpowiedź
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a nie lepiej doczytać do końca? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

doczytałem do końca, gdzie napisałeś to:
tomekstm pisze: nie wiem czy to jeszcze pora na koszulkę z długim rękawem, czy już na bluzę?
i w moim poście również była zawarta odpowiedź na to pytanie
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dobrze, nie zaśmiecajmy już wątku bo i tak raczej nie jesteś zainteresowany sensowną wymianą zdań.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jestem zainteresowany sensowną wymianą zdań na sensowne tematy :)
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

więc może powiedz jakie masz doświadczenie jeśli chodzi o ubrania (czy przemakają, czy przepuszczają wiatr, czy stanowią dobrą izolację cieplną) biegając w chłodne wietrzne i czasem deszczowe październikowe i listopadowe popołudnia/wieczory?
Obrazek
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

tomekstm pisze:Jak idę biegać jest około 10, lub nieco ponad 10 stopni, zakładam długie spodnie kalenji, do tego taką koszulkę:
http://store.nike.com/us/en_us/?l=shop, ... gid-507919
dobra, to zgodnie z tematem. wczoraj wieczorem (temperatura poniżej 10 zdaje się) biegałem w czymś takim - bez łyżwy - i w krótkich spodenkach. chłodno było mi tylko na początku. czyli ok.
gdyby temperatura spadła do ok. 0, a byłoby sucho, założyłbym na to koszulkę z krótkim rękawem. mam kilka zbyt szerokich, na takie okazje w sam raz. i długie spodnie.
poniżej zera na pojedynczą koszulkę powędrowałaby wiatrówka.
poniżej -10 miałbym pewnie 2 koszulki i wiatrówkę i zacząłbym myśleć o dodatkowej warstwie na nogach

tak biegam ja, ale za ChRL nie powiem ci jak powinieneś biegać ty
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja mam doświadczenia takie, że deszczem się nie należy przejmować, nieważne jaka odzież i tak w końcu jest mokra, na szczęście ciało wydziela tyle ciepła, że w mokrych ciuchach póki biegniesz zimno nie będzie. zimno może być jeśli będzie mocno wiało, dlatego na jesień warto mieć cienką wiatrówkę albo bluzę z jakimś wichajstrem chroniącym przed wiatrem. ja biegam jeszcze w krótkim dole, bo mi w nogi ciepło, a na górze już dwa długie rękawy (dzisiaj o 8 rano w pozku ok. 0 stopni).

szczególnie teraz pogoda potrafi się dynamicznie zmieniać, wystarczy, że przyjdą chmury i ruszy wiatr robi się chłodno, dlatego w kieszenie mam rękawiczki i buffa. obiektywnie rzecz biorąc, rękawiczki nie zmieniają dużo natomiast dają wiele jeżeli chodzi o ODCZUCIE komfortu termicznego.

zawsze też lepiej dwie cienkie warstwy niż jedna gruba to grzeje nagrzane powietrze między warstwami.

czy mój post jest wystarczająco wyczerpujący? bo mnie wyczerpał... ;)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

U mnie wygląda to tak:
+ na górę
-przy 15-17 stopni koszulka termo+podkoszulek też termoaktywny podobno :hahaha:
-przy 10-15 koszulka termo+polar
-przy 0-10 wiatrówka, koszulka termo, t-shirt i/lub polar (zależy od temperatury odczuwalnej)
-przy -10-0 kurtka typu softshell, koszulka termo + bluza/polar lub podkoszulek (zależy od temperatury odczuwalnej)

+na dół
-właściwie od 15-17 stopni długie spodnie - problemy ze stawem, który po przewianiu boli
- przy 0-10 dochodzi dół o bielizny termo
- -10-0 dochodzą ochraniacze na kolana w windstoperem

Pewnie, gdyby nie ten staw to ubieranie dołu wyglądałoby zgoła inaczej, dlatego też jestem za tym, że nie ma czegoś takiego jak gotowa recepta, każdy musi się ubierać w zależności od własnych potrzeb
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

oczywiście, że nie ma gotowej recpty na ubiór, natomiast chciałem wiedzieć jak Wy się ubieracie, wybieram się niedługo na zakupy do decathlonu i chcę wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę :) wiem napewno że muszę kupić bluzę, teraz mam same koszulki (krótki, oraz długi rękaw) i do tego najzwyklejszą kurtkę kalenji, stąd konieczność zakupu bluzy na jesień/zimę jest raczej uzasadniona :)
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

iza, ale jesteś zmarzluchem, ja nie mogę... :D
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Faktycznie Iza to zmarzluch. Od 15 wzwyż biegam w krótkich spodenkach i rękawku, 10-15 krótkie spodenki i bluza z rękawem, 0-10 krótkie spodenki, bluza z rękawem, lekka kurtka, poniżej 0 nie chce mi się wychodzić :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ