Charles czy Władimir ?scouser pisze:Ja ostatnio przeczytałem chyba wszystko co się dało Bukowskiego
Co czytacie, gdy nie biegacie :)
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
- Życiówka w maratonie: brak
Charles, tego drugiego nie miałem okazji czytać.rosomak pisze:Charles czy Władimir ?scouser pisze:Ja ostatnio przeczytałem chyba wszystko co się dało Bukowskiego
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Zauważyłam ciekawą rzecz... od czasu kiedy biegam mój mózg pracuje lepiej, wydajniej...Pewnie to dotlenienie. Czytam teraz książkę, która od roku stała na półce, a ja omijałam ją szerokim łukiem: Poker z Pitagorasem Marcusa du Sautoy. Książka jest o matematyce, za którą nie przepadałam. Czytam i... rozumiem, a co więcej, fascynuje mnie to, o czym czytam (np. liczby pierwsze).
- det_gittes
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:14
Kilka tygodni temu przeczytałem "Długodystansowca" Jeana Echenoza o Emilu Zátopku, świetna książka, natomiast dziś podczas porannego biegu skończyłem 25-godzinny audiobook "Kronika ptaka nakręcacza" Murakamiego, teraz się zastanawiam, czego zacząć słuchać w dalszej kolejności.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
Vernon Sullivan " I wykonczymy wszystkich obrzydliwcow" czyli tak naprawde Boris Vian pod pseudonimem,jak ktos lubi Topora to jest to pozycja obowiazkowa polecam rowniez "Jesien w Pekinie"(-strasznie ciezko dostac),"Oblok Magellana" S.Lem genialna ksiazka rowniez goroco polecam.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Lem tak, Vian - nie.
Ostatnio mp3 przy wybieganiach
Artur Domosławski "Kapuściński non fiction" - kawał dobrej roboty, świetna analiza postaw i wyborów moralnych pokolenia powojennego przez pryzmat życia wybitnego autora - ciekawe i do przemyślenia,
Krzysztof Varga - "Trociny" - kultowy pisarz mojego pokolenia znów atakuje, wszystko w krzywym zwierciadle tylko czy tak naprawdę w krzywym. Varga śmieszy i ośmiesza - wszystko i wszystkich
Ostatnio mp3 przy wybieganiach
Artur Domosławski "Kapuściński non fiction" - kawał dobrej roboty, świetna analiza postaw i wyborów moralnych pokolenia powojennego przez pryzmat życia wybitnego autora - ciekawe i do przemyślenia,
Krzysztof Varga - "Trociny" - kultowy pisarz mojego pokolenia znów atakuje, wszystko w krzywym zwierciadle tylko czy tak naprawdę w krzywym. Varga śmieszy i ośmiesza - wszystko i wszystkich
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Taka forma pisania mnie po prostu nudzi, nie budzi kompletnie mojego zainteresowania i zmusza do odłożenia książki. Podobnie miałem z Toporem - niby zachwyca ale do mnie nie przemawia, nie śmieszy i nie bawi. Tak to już jest - nie ma chyba pisarza, którego "łyka każdy". Nie twierdzę, że zły, kiepski czy inne takie, po prostu to nie moje bajki.bartek.p pisze:Mozesz napisac dlaczego Vian nie?
A Varga po biegaczach jedzie również - ale chyba głównie po tych, którzy w czasie biegania mają w uszach charakterystyczne, białe słuchawki, przynajmniej na razie tyle wyłapałem w temacie.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
"Piany zludzen" jeszcze nie udalo mi sie dostac ale po lekturze "Napluje na wasze groby" czy "Pozeracz serc"(widzialem tez pod nieco innym tytulem) wlosy sie jeza.Wojtek W pisze:Vian tak, szczególnie Piana Złudzeń, teraz czytam Alice Miller Dramat Udanego Dziecka, (jak mam czas, czyli powoli)
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale głownie swój konformizm. Wyśmiewając moherów, ojca dyrektora, czy sektę smoleńską, jest banalny i przewidywalny aż do bólu.mihumor pisze: Varga śmieszy i ośmiesza - wszystko i wszystkich
Chciałby uchodzić za buntownika i nonkonformistę a bazując na tak zgranych tematach wychodzi zwykły mainstreamowy oportunizm.
Dla mnie passe.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz