Newfeel zamiast Minimusów

marbej
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Jako, że butów spod linka w pierwszym poście nie ma już w Decathlonie, to czy możecie potwierdzić, że chodzi o te:
http://www.decathlon.com.pl/PL/many-208354586/

Jest to model Newfeel Many w dziale "chodzenie".
Ostatnio zmieniony 03 paź 2012, 15:05 przez marbej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Marcin
Obrazek
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niniejszym potwierdzam :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marbej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:niniejszym potwierdzam :)
Super! Bardzo dziękuję :) Muszę się spieszyć puki jeszcze są.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2012, 15:05 przez marbej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Marcin
Obrazek
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy to te. Teraz na jesieni w Decu dali nowe Many - znacznie grubsze i na grubszej, mniej elastycznej podeszwie, taka wersja jesienna. Te już nie są tak fajne.
Ale w Decathlonach poznańskich jest jeszcze bardzo dużo wersji letnich, we wszystkich kolorach tęczy ;).
Łatwo je poznać - są z bardzo cienkiej siateczki i podeszwa też cienka i giętka, te jesienne które są chyba pod linkiem są znacznie grubsze.
The faster you are, the slower life goes by.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

te grubsze przynajmniej z tego co widzialam sa chyba nieco drozsze ;)
marbej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak, to są te, które podlinkowałem. Kupiłem czerwone, ale o tym za chwilę.

Potwierdzam, jest wersja jesienno-zimowa w cenie 64PLN (grosze pomijam dla równego rachunku).

Zaczynam uczyć się techniki Pose, tzn po lekturze książki dr. Romanova i zapoznaniu się z jego filmem dziś było trzeci raz jak próbowałem biegać na śródstopiu udając, że biegam Pose ;)
Do tej pory biegałem w Asicsach 2160. Na bieganie na śródstopiu moim zdaniem mają za wysoko podniesioną piętę, te Asicsy.
Dziś kupiłem tą letnią wersję Newfeel Many oraz wkładki do nich.
Powiem tak: dawno tak nie żałowałem! Tego, że muszę już kończyć trening :) No normalnie rewelacja!!! :D
Nie wiem jak to jest biegać np. w Inov-8 F-Lite 220, które chciałem kupić za 499PLN, ale w tych Newfeel Many biegło mi się rewelacyjnie!!! Nie wiem jak będzie na śniegu i lodzie, ale asfalt, płyty chodnikowe, itp. gładkie, pełne patyków lub spadłych żołędzie podłoże nie było dla mnie żadną przeszkodą! Cudownie było czuć to po czym się biega. I to uczucie w ogóle biegana ze śródstopia z napędem grawitacyjnym! Odlot!!! Nie chcę już biegać z pięty. Czekam jeszcze na zakończenie mojego debiutu w maratonie w Poznaniu, jeszcze w Asicsach i zaczynam na dobre naukę techniki Pose. Ostatnie zawody jakie będę miał w Asicsach biegnąc z pięty to będzie połówka w Kościanie 04 listopada 2012. Potem czym prędzej przechodzę na technikę Pose i bieganie ze śródstopia.
Śmiem twierdzić, że buty te ułatwiają bieganie na śródstopiu z powodu właśnie tego, że pięta nie jest tak wysoko jak w moich Asicsach. Wspaniale było czuć jak pracuje moja naturalna amortyzacja w postaci stawów. Brak słów na opisanie tych wszystkich cudownych wrażeń!!!

Chciałem podziękować Koledze pulchniakowi za podanie informacji o butach Newfeel Many! Przebiegłem w nich dzisiaj 6km i żadnych obtarć, czy czegoś podobnego. Wygoda 100%.
Półbuty jakie na co dzień noszę to nr 42. Asicsy mam 45. Te kupiłem 44, leżą jak ulał tak aby z przodu miały jeszcze luz z niecały 1cm.

Dla mnie mają tylko jedną "wadę". Cholernie mi się nie podobają ich przody patrząc na nie z góry. Są takie za bardzo czubowate.

Na prawdę jeśli ktoś chce spróbować biegania naturalnego i myśli o kupnie obuwia minimalistycznego, szczerze polecam na pierwszy raz buty Newfeel Many!!! Jeśli nam się nie spodoba bieganie naturalne nie będzie bólu z rozstaniem się z obuwiem minimalistycznym za niecałe 30PLN :) Jeśli nam się spodoba, buty są wystarczające, przynajmniej na suchą i nie zimową pogodę :)

Na zimę jednak poszukam czegoś innego, z grubszą cholewką i innym bieżnikiem.

Raz jeszcze dziękuję za info o tych butach!
Ostatnio zmieniony 03 paź 2012, 15:04 przez marbej, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Marcin
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:)

yeah!

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marbej pisze: Dziś kupiłem tą letnią wersję Newfeel Many oraz wkładki do nich.

Jakie wkładki kupiłeś? Czy to były te: http://www.decathlon.com.pl/PL/one-208354092/?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
marbej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Jakie wkładki kupiłeś? Czy to były te: http://www.decathlon.com.pl/PL/one-208354092/?
Wydaje mi się, że te :) Nie pamiętam czy mają takie wstawki kolorowe spod spodu. Ale są to na pewno wkładki Newfeel One.
W domu wieczorem sprawdzę i powiem Ci dokładnie jakie kupiłem.
Pozdrawiam,
Marcin
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak dla mnie te wkladki sa zbyt sztywne. po co kupowac but ktory jest elastyczny skoro wpakuje w niego cos tak malo gietkiego? poza tym ... wkladki z amortyzacja? :hahaha:
marbej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wkładki

Tak to są dokładnie te wkładki.

--
Pozdrawiam,
Marcin
Pozdrawiam,
Marcin
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok. Dzięki :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:jak dla mnie te wkladki sa zbyt sztywne. po co kupowac but ktory jest elastyczny skoro wpakuje w niego cos tak malo gietkiego? poza tym ... wkladki z amortyzacja? :hahaha:
Po to żeby but który wygląda jakby miał kosztować 30 PLN sprzedać 2x drożej
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja w newfeelach chodzę, oczywiście bez wkładek. ta wkładka to porażka.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

tydzień temu ogladałam w decathlonie przecenione minimsy, ale niestety zostały same krasnoludkowe (36 i 37 :P), przeszłam przez przypadek przez męską alejkę z butami "do wszystkiego" i zaatakowały mnie własnie te newfeele w kolorze "jamajka" czyli odbraskowy zielony z żoltym :))
Akurat 38 rozmiar, to co miałam nie brać za 29 zł :))

Rzeczywiscie mają jakies dziwne wypustki gumowe od środka, co powoduje że ja wkładkę jednak dokupiłam. Te polecane wkładki są mega wygodne - wytestowałam na łażeniu po mieście (ale fakycznie but wtedy kosztuje 2x tyle :P) Zgodne z radami z formum będę stopniowo je wprowadzać na króciutkie dystanse - dałam się nabrać temu całemu gadaniu ze bieganie naturalne odciaża stawy kolanowe, czas wdrożyć gadanie w czyn :)))

Fajnie, że można spróbować biegania naturalnego nie wydając od razu na starcie 5 stów na buty, w których rozpoczyna się biegać po kilka km i nie wiadomo, czy przydadzą sie na dłużej/ czy będą odpowiednie itp.

pozdr!
Anja
ODPOWIEDZ