a ja tak lubię ziemniaki ...LadyE pisze:Dadzia pisze: pierw surowka, pozniej mieso. kartofle odstawiamy jako niepotrzebny zapelniacz zoladka.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 33954.html
a ja tak lubię ziemniaki ...LadyE pisze:Dadzia pisze: pierw surowka, pozniej mieso. kartofle odstawiamy jako niepotrzebny zapelniacz zoladka.
a ja nie. ziemniak jest jak najbardziej OK - i te z piekarnika, i te z ogniska, i te w mundurkach. nie dajmy się zwariować.LadyE pisze:ziemniaki maja wysoki indeks glikemiczny :P
wole je zastapic czyms innym
kto każe jeść codziennie ziemniaki? ale nawet jeżeli ktoś jadłby codziennie ziemniaki, to nie ma w tym absolutnie nic złego, pod warunkiem, że dieta będzie uzupełniona o te składniki, których ziemniaki nie dostarczają.LadyE pisze:dla mnie to zwykle warzywojednego dnia moge zjesc np pol talerza marchwi, drugiego buraczkow, trzeciego brokulow itd itd ale zeby codziennie serwowac danie oparte w duzej mierze na jednym warzywie? bez przesady...
duzo zdrowsze sa kasze
u mnie ma bardzo dobry. równie dobry ma kalafior, brukselka, cukinia i wiele innych warzyw.fantom pisze:Ziemniak ma bardzo zly PR zupelnie niepotrzebnie.
popatrz popatrz, to tak jak ludźSantiago pisze:świnia brudzi, je wszystko, chodzi wszędzie, po prostu świntuszy [za życia]