8/09/2012
XXVII OGÓLNOPOLSKI NOCNY BIEG BACHUSA - 34:04
http://www.super-sport.com.pl/wyniki/20 ... _OpenM.pdf
33:47 netto chyba zawyżone a 34:04 brutto realne (33:59 Garmin)
1 3:23/km
2 3:29/km
3 3:24/km
4 3:28/km
5 3:25/km
6 3:29/km
7 3:26/km
8 3:26/km
9 3:26/km
9,98 m 3:08/km
Puchar i dyplom za 3 msc open. Medal, dyplom i blender Boscha za 2 msc M20. Medal za ukończenie biegu.
Trasa pagórkowata, jak wiadomo, ale widać, że na zbiegach nadrabiałem tempem i odpoczynkiem. Ustaliłem przed zawodami, że każdy km biegne poniżej 3:30 i tego się trzymałem. Niestety bieg był słabo zabezpieczony przed turystami na trasie. Ogrom wiary wprost pod nogi wchodziła, sporo slalomu między wolniejszymi, ale szukałem takich luk (nawet między parami) by trasa prosta była. Znalazł się nawet radiowóz, który utknął za zawodnikami i trzeba było go wyprzedzić. Jakieś autko sobie z parkingu wyjechało i turlało, ale jak mnie driver we wstecznym zobaczył to od razu rurę do przodu zrobił, zostawiając za sobą chmurę dymu (super uczucie

). Dużo kostki, niestety powojennej, co zmuszało do ucieczki na chodnik. W trakcie biegu rywale biegli pod moją taktykę chyba bo na ostatnim kółku dogoniłem 2 msc, tracąc trochę sił i 500m się za nim holowałem, po czym zaatakowałem, wyprzedziłem, ale za wcześnie finisz zacząłem (1 km) i mnie na 200 m przed metą gość wyprzedził

Po biegu czekanie (zbyt długo) na dekorację. Planowałem iść po winko jakieś bo w końcu Winobranie w mieście było, ale kit, czekaliśmy z mamą jak kołki z myślą, że zaro się zacznie

Zrobiłem zdj wyników i lekko niewyraźne jest, ale cyferki widać:
2,5 KM 9'
5 KM 17'
7,5 KM 25'41"
10 KM 33'54" b 33'47" n
Przed zawodami zabawa na podium :D
Startowałem z najstarszym zawodnikiem zawodów. 81 lat i nr 1 na koszulce.

Tu gratuluję 2 miejsca i walki.
Podium Opnen M:
Tadam