a przed Poznaniem to jestem optymistą, jestem bardziej typem wytrzymałościowa, niż szybkościowca...
Ciawarez, to nie był start docelowy - nie było luzowania, w tyg wyszło prawie 120km
poza tym w sb zaczynam jeszcze obóz w Szklarskiej

Moderator: infernal
Długie, tlenowe treningi mogą pomóc w zbliżeniu się do wyższej prędkości na coraz dłuższych dystansach. Robiąc jedynie spokojne biegi w pagórkowatym terenie przez ok 2 tyg. zauważam, że znacznie szybciej i lżej biegam później krótki odcinki. To są moje spostrzeżenia nabyte przez 3 lata biegania. Przebiec 10 km w 32 min to dość szybko, a przebiec 1km w 3:12 to dość słabo (przynajmniej tak to wygląda z boku). Może dla 800 metrowców taki trening zabija szybkość, nam raczej tonie grozi.Maurice pisze: czy trening maratoński rzeczywiście zabija szybkość?
To prawda. Sam jestem tego przykłademMaurice pisze:stanąć na podium nie jest wybitnie ciężko, trzeba tylko wiedzieć gdzie startować
a że jedne podium drugiemu nierówne...
Polecam:Co mi to właściwie daje, że w kolejnych startach być może będę urywał kolejne minuty? Czy dla amatora ma to jakieś znaczenie czy ma życiówkę na poziomie 3:01, 2:40 czy 2:30? To przecież cały czas lata świetlne za czołówką. W imię czego tak się męczyć? Czy przyjemniejszym nie jest bieganie rekreacyjne? I tak, i nie Ot,tak se dywaguję
eksperymentowanie na swoim organizmie? ile wytrzyma? boję się przekroczyć tą cienką linię, za którą kiedyś wyląduję w namiocie tlenowymCiawaraz pisze: (...) aby sprawdzic ile jestes w stanie z siebie wycisnąć (...) a moze triatlon ?
mądrze gadaszmaciejbrs pisze: Długie, tlenowe treningi mogą pomóc w zbliżeniu się do wyższej prędkości na coraz dłuższych dystansach. Robiąc jedynie spokojne biegi w pagórkowatym terenie przez ok 2 tyg. zauważam, że znacznie szybciej i lżej biegam później krótki odcinki. To są moje spostrzeżenia nabyte przez 3 lata biegania. Przebiec 10 km w 32 min to dość szybko, a przebiec 1km w 3:12 to dość słabo (przynajmniej tak to wygląda z boku). Może dla 800 metrowców taki trening zabija szybkość, nam raczej tonie grozi.
pocieszające jest to co piszesz, jesteśmy równolatkami tak więc mogę to chyba przekładać i na siebiekulawy pies pisze: no ale 0,4s ubyło. nie wiem jak trening maratoński, ale ultra jednak zabija szybkość.![]()
dzięki, ale nie moje klimatyJurek Kuptel pisze: Polecam:
http://pmno.pl/
dzięki, ale nie moje klimaty[/quote]Jurek Kuptel pisze: Polecam:
http://pmno.pl/
Maurice, ale co Ty rozumiesz przez "szybkość" ?Maurice pisze: czy trening maratoński rzeczywiście zabija szybkość?