Sposób na wieczne odciski?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Biegam już dwa lata i ciagle mam ten sam problem. Przerobiłem kilka par butów (xodus 2, cascadia 6, kinvara 2, supernova glide 4, ride 3) i w każdych miałem problem z otarciami. Niezależnie czy but szeroki czy wąski, zawsze to samo. Podczas biegu pojawia mi się takie zrogowacenie (w oznaczony miejscu), nie klasyczny bąbel i to boli, tak jakby ktoś szczypał/ściskał skóre. Prawa stopa jest w miare ok, natomiast lewa która jest odrobine krotsza ma sie gorzej. Używam różnych skarpetek, tanich i droższych kalenji jak i lidlowskich i ciągel to samo.

Czy jest jakieś rozwiązanie? Talk? Grubsze skarpety? Szorowanie i nawilżanie stóp?

Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A zwróciłeś uwagę na przeszycia w butach?
Mam ten sam problem, biegam w adasiach glide4... i zwróciłam uwagę ze szwy mam w miejscach gdzie mam te odciski (dokładnie w tych samych miejscach co Ty :oczko: ). Ja zwalam na buty... :hej:

A pomaga mi moczenie w soli stópek, kremiki do stop i ścieram tą twardą skórę jak juz nie boli :oczko: Na jakiś tydzień spokój aż następne sie nie zrobią, dokładnie w tym samym miejscu :echech:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ