Muszę odpowiedzieć, ale nie mam zamiaru przekomarzać się
techgraph pisze:czemu tak a nie inaczej biegłem nie chce mi się tłumaczyć bo zdaje się nie warto, ci co byli i tak wiedzą ...
W żadnym poście nie prosiłem Ciebie o coś takiego, ani nie zadawałem pytania DLACZEGO ten bieg był dobry/zły? Sam dokonałeś oceny
techgraph pisze:Piszę "zawodniczka" czyli że ... nie piszę o sobie ... co zapewne widać na zdjęciu ... no chyba że taki ładny jestem
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
a co za tym idzie nie piszę o swoim czasie ... i nie tłumaczę że to ja lepiej pobiegłem niż zakładałem ... tylko szanowna małżonka ... (czytanie ze zrozumieniem etc. etc.)
Naprawdę myślisz, że nie wiem o czyim czasie piszesz? Ok.
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Nigdzie nie stwierdziłem, że czas ten jest słaby/dobry (bez względu której płeć dotyczy)! Mi to lotto, kto na jaki czas biega. Ani mi ubędzie, ani mi przybędzie. Ale wiem kto dokonał analizy:
techgraph pisze:od razu dodam że w nowej roli się nie spisałem ... do 3 miejsca w K-40 zabrakło 57sek ...
Skoro tak uzewnętrzniłeś się publicznie, to ja użyłem zwrotu "słabszy wynik", bo tak wynika z Twojego opisu. Przecież nie jestem jasnowidzem i nie mogłem wiedzieć, że to jest lepszy wynik
Od razu dodam, że zwrot "słabszy wynik", nie oznacza "słaby wynik"!! Myślę, że rozróżniasz te zwroty?
Następnie.
techgraph pisze:Co do "listy tłumaczeń" to pisząc ją miałem na myśli uzasadnianie gorszych występów, a nie lepszych niż się zakładało ...
Ale ten sam user napisał przecież tak:
techgraph pisze:od razu dodam że w nowej roli się nie spisałem ... do 3 miejsca w K-40 zabrakło 57sek ...
To w końcu sprawdziłeś się i było dobrze, czy nie sprawdziłeś i zabrakło do podium? Sorki, ale sam widzisz, że mogłem pogubić się
I na koniec
techgraph pisze:Co do "listy tłumaczeń" to pisząc ją miałem na myśli uzasadnianie gorszych występów, a nie lepszych niż się zakładało ...
A skąd ja to miałem wiedzieć skoro w pierwszym poście pisałeś, że jednak nie sprawdziłeś się i zabrakło do pudła. Teraz już wiem, że dla Ciebie oznacza to sukces
A takie tłumaczenie podoba mi się i jest dla mnie dobre, bo ja zawsze będę zakładał, że pobiegnę na np. 7:00 i zawsze będzie lepiej
Już porażki nie zaznam. Dlatego we wcześniejszym poście napisałem, że
"podoba mi się TO tłumaczenie, po biegu", ale nie napisałem przecież, że
"podoba mi się tłumaczenie TEGO biegu" lub inaczej
"podoba mi się TO tłumaczenie, po TYM biegu"... Rozróżniasz zwroty? Nigdy i nigdzie nie oczekiwałem żadnych tłumaczeń. Jeszcze raz powiem. Nie obchodzi mnie kto i jak biega, ale rzeczony zwrot i to użyty po biegu podoba mi się. I tylko tyle.
Sam i zapewne dobrowolnie umieściłeś post z własną analizą biegu swojego (jako peaca) i małżonki (jako zawodniczki)...
Za dużo w Tobie żółci. A szkoda, bo z daleka wyglądasz na sympatycznego