Komentarz do artykułu Columbia Ravenous Lite – test lekkiej terenówki

Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety nie mialem czasu pogadac z przedstawicielem o butach.

Columbia lubuje sie w nowinkach technicznych i na wiosne wychodza z najnowsza wersja odziezy chlodzacej Omni Freeze Zero.
Dostalem rekawki na ramiona.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wracając do Ravenous Lite, jak oceniacie przyczepność gumy bieżnika do kamieni/skały? Na zdjęciu wygląda to obiecująco.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Jak się obiektywnie przyjrzeć bieżnikowi tych Columbii to równie a może nawet bardziej agresywny bieżnik mają Nike Pegausus :ojoj: :hahaha:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Paweł Antoni Pakuła
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:36:09
Życiówka w maratonie: 2:59:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Wracając do Ravenous Lite, jak oceniacie przyczepność gumy bieżnika do kamieni/skały? Na zdjęciu wygląda to obiecująco.
W tym co napisał zoltar7 coś jest; rzeczywiście bieżnik nie wygląda agresywnie i jest dosyć płytki. Na pewno nie aż tak jednak, jak w szosówkach :nienie:

Powiem Ci, że niewiele biegałem po gołych skałach. Na Transjurze i Chudym Wawrzyńcu się czasem zdarzały wolałem jednak na nie nie stąpać. Nie ze względu na potencjalny poślizg: po prostu ziemia obok była dużo bardziej miękka :taktak: Wtedy jednak gdy stawałem nie miałem żadnych poślizgów i żadnej wywrotki (na Transjurze wywróciłem się raz - potykając o kamień. Na chudzielcu też raz - pośliznąłem na mokrym błocie lub liściach podczas zbiegu w lesie).
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki,
Właśnie o to chodzi. Mniejsze znaczenie ma dla mnie kształt bieżnika, liczy się przede wszystkim przyczepność gumy, z której jest wykonany.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

właśnie o to chodzi, na śliskim ale twardym podłożu nie trzeba wielkich zębów, ale ogólnego trzymania danej mieszanki.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
filipsz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Wracając do Ravenous Lite, jak oceniacie przyczepność gumy bieżnika do kamieni/skały? Na zdjęciu wygląda to obiecująco.
Wczoraj w nich zrobiłem Bieg Teplickimi Skałami ( "Buffo Cross" ) W zasadzie są tam same piaskowce (większe, mniejsze, schody kamienne; w skałkach mokre i śliskie ) Dosyć ostre podejście/zbieg kocimi łbami. Startowałem w nich w tym terenie z duszą na ramieniu, (wcześniej biegałem tylko w pancernych butach trailowych ) ale sprawidzły się pięknie.
Ten bieżnik na fotach wygląda moze i niepozornie, ale daje radę. Było ostatnio trochę opadów i w lesie na umiarkowanym błocku tudzież miękkiej podmokłej trawie szły jak rasowe terenówki.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Filipisz. Mam i ja :-)
Właściwie to kupiłem je na wędrowanie po górach, bo chwilowo przełajów nie biegam. Będę musiał jednak zabrać halówki na trudniejsze "wspinaczkowe" odcinki, szkoda było by poprzecierać siateczkę.
heniekk pisze:Mógłby ktoś podać długość wkładki dla któregoś z rozmiarów. Chciałbym skonfrontować z oficjalnymi danymi.
28 cm dla rozmiaru 44. I masa 186g bez wkładki :taktak: Kupiłem dopasowane "na styk", żeby móc regulować wielkość wkładkami. Teraz już widzę, że raczej z wkładek zrezygnuję.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ktoś pisał o cenie 199zł, gdzie taką można uświadczyć?
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odnośnie rozmiarówki i dostępności w Intersporcie, na chwilę obecną, największy dostępny rozmiar to 29cm
filipsz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

herson pisze:Ktoś pisał o cenie 199zł, gdzie taką można uświadczyć?
197 w sklepzakopane.pl
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za 199 w Intersporcie w Warszawie w Złotych Tarasach. Jeżeli chcesz to moge to jutro potwierdzić
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Krakowie w Intersportach są w tym tygodniu po 179,99.
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to to jest zarabista cena za te butki !!!
na krótkie/srednie biegi górskie/terenowe to są idealne startóweczki do bicia rekordów :bum:
wiem z własnego doświadczenia :ble:
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cena i dostępność w intersporcie faktycznie jak podajecie, tylko największy rozmiar to 29cm, a ja potrzbuję 29,5 :smutek:
W innych gdzie znalazłem, same mało męskie rozmiary
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ