![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
ioannahh - komentarze
Moderator: infernal
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
szosowych akurat nie mieli, wyszły im parę dni wcześniej ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Gratuluję roweru... jest piękny nawet bez tych dwóch pedałów...
...a tera to już chyba nadejszła pora nad kraulem popracować
Wariat a jakie jeszcze pedały mogłyby być w tym sklepie (inne niż do roweru)?![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
![:ojoj:](./images/smilies/ojoj.gif)
...a tera to już chyba nadejszła pora nad kraulem popracować
![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
Wariatkm pisze:Jakoś słaby sklep jak nie mają pedałów do roweru !!!
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Wariat a jakie jeszcze pedały mogłyby być w tym sklepie (inne niż do roweru)?
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
zoltar, pływam właściwie codziennie... co prawda mój kraul przypomina chyba bardziej tonącego potwora z Loch Ness, ale jest coraz szybszy, a jednoczesnie coraz spokojniejszy! ![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Nie jestem specjalistą od nauki kraula bo właśnie się go uczę... to znaczy poniekąd się nauczyłem, ale myślę, że jest nad czym jeszcze pracować.
Ale z moich doświadczeń i nabytej w tym zakresie wiedzy
wynika:
a) pływanie jest konkurencją techniczną...
b) z czego wynika, że nikt jeszcze się nie nauczył pływać jakimkolwiek stylem poprawnie bez lekcji u żywego trenera !!!
Jeśli ktoś cię obserwował i nauczył poprawnej techniki (korygując błędy) to faktycznie pora popracować nad szybkością. Jeśli jednak jesteś samoukiem, to... szukaj trenera.
Chodzę na basen regularnie i powiem szczerze, że przychodzą tam niewyżyte chłopaczki... leczyć swoje kompleksy... ***jestem wulgarny i zasługuję na ostrzeżenie*** bezsensu na siłę... ale technika u nich leży. W ten sposób i owszem może i wyprzedzą raz czy dwa lepszego pływaka... ale po 300m są jak dętki z których uszło powietrze. A dobry kraulista może równym tempem zapierniczać np. 60 min, bo jego kraul jest efektywny. Siła to rzecz ważna ale zdecydowanie drugoplanowa w kraulu.
Wniosek jest taki, że najpierw trzeba opanować technikę (niektórzy już po 3-4 tyg. nie mają z tym problemu... innym do których i moi się zalicza
to i 3 lata chyba nie starczą).
Cały urok kraula sprowadza się do tego, że dobry kraulista płynie pięknie i nie macha łapami bez sensu, a nawet można powiedzieć, że wydaje się, że ręka wynurzająca się z wody robi to ospale a nie szybko.
Reasumując z kraulem na początku pływa się wolno, bo to nie ty masz walczyć z wodą, lecz woda ma nieść ciebie. Powodzenia.
Ale z moich doświadczeń i nabytej w tym zakresie wiedzy
a) pływanie jest konkurencją techniczną...
b) z czego wynika, że nikt jeszcze się nie nauczył pływać jakimkolwiek stylem poprawnie bez lekcji u żywego trenera !!!
Jeśli ktoś cię obserwował i nauczył poprawnej techniki (korygując błędy) to faktycznie pora popracować nad szybkością. Jeśli jednak jesteś samoukiem, to... szukaj trenera.
Chodzę na basen regularnie i powiem szczerze, że przychodzą tam niewyżyte chłopaczki... leczyć swoje kompleksy... ***jestem wulgarny i zasługuję na ostrzeżenie*** bezsensu na siłę... ale technika u nich leży. W ten sposób i owszem może i wyprzedzą raz czy dwa lepszego pływaka... ale po 300m są jak dętki z których uszło powietrze. A dobry kraulista może równym tempem zapierniczać np. 60 min, bo jego kraul jest efektywny. Siła to rzecz ważna ale zdecydowanie drugoplanowa w kraulu.
Wniosek jest taki, że najpierw trzeba opanować technikę (niektórzy już po 3-4 tyg. nie mają z tym problemu... innym do których i moi się zalicza
![:jatylko:](./images/smilies/jatylko.gif)
Cały urok kraula sprowadza się do tego, że dobry kraulista płynie pięknie i nie macha łapami bez sensu, a nawet można powiedzieć, że wydaje się, że ręka wynurzająca się z wody robi to ospale a nie szybko.
Reasumując z kraulem na początku pływa się wolno, bo to nie ty masz walczyć z wodą, lecz woda ma nieść ciebie. Powodzenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:40:08
- Życiówka w maratonie: 03:15:19
- Kontakt:
no to superioannahh pisze: Cytuj:
To dzoana mowisz ze widzimy sie w Suszu za rok na tri??
tak przypuszczam :D
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
przy takim biegu i rowerowaniu a na dodatek pływasz dużo i pewnie szybko to z Ewą Bugdoł bedziesz rywalizowała
a jeśli można spytac to za ile kupiłaś ten rower? albo jak możesz to podeślij mi na PW linka
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Komentarze
Dzienniczek run-log
5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
oj jest - bardziej więcej niż mniejzoltar7 pisze:Nie jestem specjalistą od nauki kraula bo właśnie się go uczę... to znaczy poniekąd się nauczyłem, ale myślę, że jest nad czym jeszcze pracować.
to prawda. dlatego niebawem wybieram się na konsultację, żeby wiedzieć mniej więcej, co powinnam robić, a czego unikać. podejrzewam, że tym 'trzaskaniem km w wodzie' tylko pogarszam swoją słabą technikę, ale cóż - albo rybki albo akwariuma) pływanie jest konkurencją techniczną...
później być może dołączę do grupy pływackiej, żeby mieć regularne treningi, ale to zależy od dwóch rzeczy: od skonkretyzowania planów na przyszły sezon i od funduszy.
dzieki za rady
dziekuje za mile slowa, ale do Ewy Bugdoł mi daleeeeeekoprzy takim biegu i rowerowaniu a na dodatek pływasz dużo i pewnie szybko to z Ewą Bugdoł bedziesz rywalizowała
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a, jeszcze obiecałam real foto ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Obrazek](http://i49.tinypic.com/k3n0hd.jpg)
![Obrazek](http://i49.tinypic.com/k3n0hd.jpg)
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
czy jest cienki... ja to mam wrazenie, ze on nie ma opon
a jaki poręczny... waży mniej niż mój ciężarek którym rzucam na siłce
można go wziąć pod pachę i iść na spacer, a w windzie mieści się doskonale, jeszcze sąsiedzi z rodziną by się zmieścili.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Zajebisty rower
A gdzie go trzymasz
Ale ale a gdzie koszulka kolarska z takimi fajnymi różnymi napisami, że o kieszonkach z tyłu nie wspomnę (no oczywiście biało-niebieska)... albo przynajmniej damski strój do tri
ps. koniecznie musisz sobie znaleźć nauczyciela pływania... tylko nie zapisuj się na żadne dwudniowe "warsztaty", bo to jest naciąganie frajerów i tyle.
![szok :szok:](./images/smilies/icon_e_surprised.gif)
![:sss:](./images/smilies/sss.gif)
![oczko :oczko:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Ale ale a gdzie koszulka kolarska z takimi fajnymi różnymi napisami, że o kieszonkach z tyłu nie wspomnę (no oczywiście biało-niebieska)... albo przynajmniej damski strój do tri
ps. koniecznie musisz sobie znaleźć nauczyciela pływania... tylko nie zapisuj się na żadne dwudniowe "warsztaty", bo to jest naciąganie frajerów i tyle.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dziekizoltar7 pisze:Zajebisty rowerA gdzie go trzymasz
![]()
![]()
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
a wiesz, stoi przypięty pod drzewem pod blokiem...
![ehh :lalala:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![ehh :lalala:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
a tak serio - nie spuszczam z niego oka
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
tiaaaa... wiem, niezły jestem trzepakAle ale a gdzie koszulka kolarska z takimi fajnymi różnymi napisami, że o kieszonkach z tyłu nie wspomnę (no oczywiście biało-niebieska)... albo przynajmniej damski strój do tri![]()
wszystko w swoim czasie
![:spoczko:](./images/smilies/spoczko.gif)
![:spoczko:](./images/smilies/spoczko.gif)
pewkaps. koniecznie musisz sobie znaleźć nauczyciela pływania... tylko nie zapisuj się na żadne dwudniowe "warsztaty", bo to jest naciąganie frajerów i tyle.
(btw wlasnie wrocilam z basenu
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Luz... sam mam różową koszulkę z pingwinem dzierżącym parasolkęioannahh pisze:btw masz coś do różowej koszulki z kotkiem?!
![]()
![:jatylko:](./images/smilies/jatylko.gif)
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dzieki! na razie były po dwie na dwóch pierwszych jazdach i zero na trzeciej
zaraz ruszam znowu, mam nadzieję że zmniejszę statystykę do 1 gleby/wycieczka (czyli dziś nie wyglebię się wcale
)
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Fajnie wygląda.
Ja ostatnio na rowerze jezdziłem dwa lata temu ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Co do tych butów pewnie lekarze mają rację. Dmuchać na zimne i unikać ryzyka. Ale jak to działa na poszczególnego ludzia, to ludz już się sam musi o tym przekonać. Ja sporo czasu w tym roku unikałem biegania np. na boso właśnie ze względu na dyskopatię. Ale teraz trochę się rozkręciłem z bieganiem, widzę że technika też lepsza, a kręgosłup się nie odzywa, więc próbuje. Piłka tutaj jest prosta boli- nie biegać. Na razie uraz mi pozwala.
Pozdro!
Wygrać się tego do końca nie da. Poza tym to nie typowa walka. Raczej siedzenie z niedzwiedziem grizzly w klatce. Jedyne co można zrobić, to go nie drażnić.ioannahh pisze:no, mimik, wygrałeś z tymi gupimi dyskopatiamisuper
tylko co do tych butow minimalistycznych.. z tego co mi wiadomo, przy problemach z kregoslupem nalezy ich raczej unikac. ze wzgledu na moje problemy z czescia ledzwiowa kregoslupa fizjoterapeuta poradził mi zakładać moje Nike Free wyłącznie do szybkich startów...
Co do tych butów pewnie lekarze mają rację. Dmuchać na zimne i unikać ryzyka. Ale jak to działa na poszczególnego ludzia, to ludz już się sam musi o tym przekonać. Ja sporo czasu w tym roku unikałem biegania np. na boso właśnie ze względu na dyskopatię. Ale teraz trochę się rozkręciłem z bieganiem, widzę że technika też lepsza, a kręgosłup się nie odzywa, więc próbuje. Piłka tutaj jest prosta boli- nie biegać. Na razie uraz mi pozwala.
Pozdro!