Czy przed rozpoczęciem biegania konieczna wizyta u lekarza?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dziś odkryłam Wasze forum...i postanowiłam,że również chcę biegać. Nigdy nie należałam do sportowców, raczej jestem molem książkowym i większość życia poświęciłam nauce. Może właśnie dlatego czegoś mi brakuje...Chcę biegać. Za tydzień zaczynam. Czy powinnam udać się do lekarza, czy nie mam żadnych przeciwskazań? Czy po prostu zacząć powoli i bez nadwyrężeń?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Przeczytaj to: http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=78&show=1
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:03min
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
Myslę ze aktywność fizyczna powinna być nieodłacznym elementem życia człowieka w każdym wieku dlatego jesli chodzi o rekreacyjne uprawianie sportu bo wiadomo że od razu wyczynowo biegac nie będziesz nie trzeba konsultować tego z lekarzem. A tak w ogóle czemu dopiero za tydzień zaczniesz? Za tydzień powiesz że za cztery dni i tak zapał minie 

- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
Jesli jestes wysportowany i czujessz ze nie masz np zadnych dolegliwosci typu wysokie cisnienie itp to dlaczego chociaz na poczatku same wolne wybiegania pomagaja zdrowiu bo wlasnie obnizaja cisnienie itp ale nie o tym mowa.Na pewno na poczatku jak zaczniesz robic jakie wolne biegi lub nawet marszobiegi pomogą zdrowiu a nie zaszkodzą.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Dzięki za porady
zaczęłam biegać i czuję się z tym fantastycznie. Co prawda są to krótkie dystanse, ale myślę,że z czasem będzie coraz lepiej. Myślę też o regularnym pływaniu. Tak raz w tyg. Wtedy szybciej poprawię kondycję.