Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hyzop pisze:Mam problem, po wgraniu wersji 2.70 przestało mi wyświetlać dystans, nie ma go też po zapisaniu, przy kalibracji pokazuje i zapisuje i dodaje do TOTALS, podczas biegu pokazuje też tempo, dystansu ani podczas biegu ani po zakończeniu nie ma. Coś tak ktoś miał ?
No i stał się chyba cud jakiś, bo po prawie trzech godzinach róznych prób, wyciągania baterii, ustawiania wkółko na nowo parametrów, prób wgrania ponownie softu ( nie pozwala), poleżał sobie z godzinkę i odblokowł, dokonał transferu na stronę z tymi poprzednimi próbami bez dystansu i dziwnymi danymi (podczas jednej próby dawałem ponad 27 km/h :hahaha: )
Aż z radości piątęczkę jeszcze przebiegłem, muszę jeszcze sprawdzić jak kalibracja wyszła, rozmierzoną trasę mam w lasku a ciemno już całkiem.
Kiprun
matheo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, czy jest możliwy podgląd czasu spędzonego podczas biegu w danym zakresie hr?
wojwit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

matheo pisze:Witam, czy jest możliwy podgląd czasu spędzonego podczas biegu w danym zakresie hr?
Witam. Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale na zegarku raczej tego nie zobaczysz.
Jakkolwiek po wyeksportowaniu do Garmin Connect mozesz to sobie obejrzec na wykresie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Koledze chyba chodziło o coś innego - podczas 1h biegu 20 minut spędził w strefie 2, 40 w strefie 3 a resztę w strefie 4. Dobrze myślę, że chodzi o takie "rozbicie"? Coś takiego wylicza Garmin Training Center, o ile pamięć mnie nie myli :)
matheo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie o takie rozbicie mi chodzi. Będę musiał zatem rozpracować "Garmin Training Center". Dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A propos "Garmin Training Center" to miałem ciekawą przygodę. Wczoraj wieczorem w GTC bawiłem się trochę profilem użytkownika. Z tego co pamiętam to dopisałem tętno spoczynkowe oraz datę urodzenia. Następnie wysłałem te ustawienia do zegarka. Wydawało się, że wszystko przebiegło ok.

Dzisiaj rano chciałem zmienić ustawienia pod wieczorny trening. Wchodzę w AUTO LAP a tam widzę "0:00km" Hmmm, trochę dziwne ale nic to: ustawiłem na "1.00km". Wcisnąłem kilka razy MODE i wróciłem do ekranu z godziną i datą. Coś jednak mnie tknęło i ponownie wszedłem w ustawienia AUTO LAP.... a tam "0:00km". No kurcze! Co jest? Zegarek ewidentnie nie zapamiętał moich zmian. To samo w AUTO PAUSE. Ustawił sobie "00:15/km" (hahaha) i w żaden sposób nie mogłem tego zmienić. To znaczy zmieniałem ale po wyjściu i ponownym wejściu w opcję moich zmian nie było.

Spróbowałem zrobić restart (MODE + ENTER) ale nic to nie dało. Dopiero po przywróceniu do ustawień fabrycznych (MODE + LIGHT + UP) i ustawieniu wszystkiego od nowa zegarek zaczął zachowywać się normalnie.

Czy ktoś z Was miał coś takiego?

Jeszcze jedno: niestety nie sprawdziłem czy zegarek też ignorował ręczne zmiany współczynnika kalibracji footpod'a (tak jak to było z AUTO LAP i AUTO PAUSE). Być może taki "stan zawieszenia" zegarka jest przyczyną problemów z kalibracją o których niektórzy z Was pisali? Wychodzi na to, że lekarstwem na to może być całkowity restart i ustawienie wszystkiego od początku :echech:

//EDIT
https://forums.garmin.com/showthread.php?t=24844
https://forums.garmin.com/showthread.php?t=24752

"Hi everyone,

I've talked to the developers of the FR60 and apparently (as suspected in this thread) this is an issue with the interfacing of the watch with Garmin Training Centre (GTC). We are working on a fix for this issue.

For now, to prevent this problem, make sure that you are NOT updating your watch’s profile from GTC. To do this, when/if GTC prompts you to select a profile, be sure to choose “Keep the user profile in my device”.

If you do happen to select the other option, you have to do a hard reset to get back the normal watch functionality. (mode+light+up)

We apologize for the inconvenience,
Lisa "
vder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pytanie odnośnie gwarancji mam. W moim garminie fr60 rozkleja się pasek wzdłuz tego nacięcia, które jest na całej długości paska. Pierwszy raz to skleiłem, ale widzę, że teraz dalej się rozchodzi i zastanawiam się czy nie próbować tego oddać na gwarancję. Jak wygląda proces gwarancyjny w przypadku garmina i czy ma jakieś szanse powodzenia?
canisone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie podczepić się pod temat. Rozważam kupienie Garmina FR 60 z footpodem i zastanawiam się, czy jest na rynku dla niego jakaś solidna alternatywa - o podobnych parametrach, możliwościach treningu i widełkach cenowych. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam!
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

canisone pisze:Pozwolę sobie podczepić się pod temat. Rozważam kupienie Garmina FR 60 z footpodem i zastanawiam się, czy jest na rynku dla niego jakaś solidna alternatywa - o podobnych parametrach, możliwościach treningu i widełkach cenowych. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam!
Trochę nie rozumiem logiki, alternatywy zazwyczaj się szuka jeśli cena nie odpowiada...? A Ty szukasz czegoś co będzie podobne pod każdym względem, to co, nazwa Garmin Ci nie pasuje, wygląd?
Pozdro.

PS. Jeśli jesteś kobietą to na allegro jest wersja Woman z footpodem, bodajże nowy, na 36-miesięcznej gwarancji, w bardzo okazyjnej cenie, w okolicach 450 złotych. To tak na marginesie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
canisone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

meszka pisze:
canisone pisze:Pozwolę sobie podczepić się pod temat. Rozważam kupienie Garmina FR 60 z footpodem i zastanawiam się, czy jest na rynku dla niego jakaś solidna alternatywa - o podobnych parametrach, możliwościach treningu i widełkach cenowych. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam!
Trochę nie rozumiem logiki, alternatywy zazwyczaj się szuka jeśli cena nie odpowiada...? A Ty szukasz czegoś co będzie podobne pod każdym względem, to co, nazwa Garmin Ci nie pasuje, wygląd?
Pozdro.

PS. Jeśli jesteś kobietą to na allegro jest wersja Woman z footpodem, bodajże nowy, na 36-miesięcznej gwarancji, w bardzo okazyjnej cenie, w okolicach 450 złotych. To tak na marginesie.
Spieszę z wyjaśnieniem, bo być może niefortunnie użyłem słowa alternatywa. Chodziło mi o to, że zastanawiam się, czy w podobnych widełkach cenowych nie można czasem kupić pulsometru o nieco lepszych możliwoścach. Ja takiego dotychczas nie znalazłem, ale przed zakupem Garmina chcę upewnić się, że dokonałem dobrego wyboru. Pozdrawiam.

Ps. nie jestem kobietą :)
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć
Czy garmin fr60 posiada sygnalizację wejścia na wyższy zakres intensywności ??
vder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Darekbe022 pisze:Czy garmin fr60 posiada sygnalizację wejścia na wyższy zakres intensywności ??
Mozesz ustawić sobie zakres tętna lub stref w których ćwiczysz i wtedy wyjscie poza przedział lub powrót w widełki jest sygnalizowane dźwiękiem, jakiś sygnałów dźwiękowych przy przejściu z jednej strefy do drugiej raczej nie ma.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy podczas kalibracji footpada dostepne sa normalnie dane treningowe(mozna podczas kalibracji odbyc trening ktory bedzie zapisany w histori?
Obrazek
Awatar użytkownika
waldekolsztyn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:czy podczas kalibracji footpada dostepne sa normalnie dane treningowe(mozna podczas kalibracji odbyc trening ktory bedzie zapisany w histori?
Oczywiście, więcej, jeżeli biegam po pętlach na znanej trasie, wprowadzam poprawkę w czasie biegu. Można np. w czasie imprezy z oznaczonymi km wprowadzić nową kalibrację. Oczywiście ja jestem truchtaczem, w czasie szybkiego biegu, raczej wybija z rytmu.
M 50
42.2 km 3:45:28
21.1 km 1:37:28
15 km 1:09:02
Obrazek
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy mozna w zegarku ustawic taka opcje zeby odliczal czas trenigu do tylu? np. utawiam 30 minut i odlicza do 0
Obrazek
ODPOWIEDZ