to mieszanka BCAA i EAA
W jakim celu chcę to zażywać?
- antykatabolik
- przyspieszenie regeneracji
- podniesienie zdolności wysiłkowej
Jak to dawkować?

charakterystyka treningu: 7dni, 120-150km (w tym 2-3 rozbiegania)
F@E pisze:Bzdura aminy krążą we krwi do 70 min. zalecałbym przed treningiem i po, a naczczo normalny posiłek.
4-5 posiłków i aminy na dzień.
pozdro
ja biorę 20 minut przed i 30 po treningu.Ryszard N. pisze:Miałem okazję być na sympozium które zorganizowano w Centrum Olimpijskim w Warszawie. Jeden panel dotyczył roli BCCA w treningu. W zasadzie wszystko tu powiedziano. Może tylko drobna uwaga. Jak podawał prelegeny, BCCA, przesuwa w czasie próg odczuwalnego zmęczenia, stosowane po treningu ma działanie osłonowe i regenerujące. Oczywiście, należy to zrobić do 1h po wysiłku a najlepiej bezpośrednio. Podkreślano, że nie ma absolutnego, liniowego związku pomiędzy stosowaniem BCCA. a wynikami. Zwrócono też uwagę, na szczególną rolę jednego z aminokwasów jakim jest Leucyna.
Imprezę zorganizowała firma dystrybuująca suplement ORTHANOL. Droższe trudno by było znaleźć.
Też racja! Dlatego warto brać antykataboliki, żeby strata mięśnia była mniejszaF@E pisze:Jeszcze jedna sprawa, mianowicie jak ktoś redukuje, spadek fatu ponosi za sobą spadek mięśnia.
Jeżeli mamy spadek 10kg. to z 1-2kg. to mięsień. Organizm sam się pozbywa mięśnia którego ma za dużo, bo jest zbędny.
apaczo pisze:ja biorę 20 minut przed i 30 po treningu.Ryszard N. pisze:Miałem okazję być na sympozium które zorganizowano w Centrum Olimpijskim w Warszawie. Jeden panel dotyczył roli BCCA w treningu. W zasadzie wszystko tu powiedziano. Może tylko drobna uwaga. Jak podawał prelegeny, BCCA, przesuwa w czasie próg odczuwalnego zmęczenia, stosowane po treningu ma działanie osłonowe i regenerujące. Oczywiście, należy to zrobić do 1h po wysiłku a najlepiej bezpośrednio. Podkreślano, że nie ma absolutnego, liniowego związku pomiędzy stosowaniem BCCA. a wynikami. Zwrócono też uwagę, na szczególną rolę jednego z aminokwasów jakim jest Leucyna.
Imprezę zorganizowała firma dystrybuująca suplement ORTHANOL. Droższe trudno by było znaleźć.
niedarady tylko masa albo siła żadne preparaty nie mają szansapaczo pisze:Też racja! Dlatego warto brać antykataboliki, żeby strata mięśnia była mniejszaF@E pisze:Jeszcze jedna sprawa, mianowicie jak ktoś redukuje, spadek fatu ponosi za sobą spadek mięśnia.
Jeżeli mamy spadek 10kg. to z 1-2kg. to mięsień. Organizm sam się pozbywa mięśnia którego ma za dużo, bo jest zbędny.
czyli jak biegnę - dajmy na to - w półmaratonie - to przed maratonem biore BCAA i w trakcie biegu jak forma już zbliża się do zmęczenia też moge wziąć BCAA i po biegu również?Ryszard N. pisze:...BCCA, przesuwa w czasie próg odczuwalnego zmęczenia, stosowane po treningu ma działanie osłonowe i regenerujące....