mniej a częściej?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

narazie trening i jak beda jakies biegi to musze zaczac startowac bo wyrobi to wieksza chec do walki we mnie w trzymaniu ostrzejszego tempa ktorej niemam trenujac w pojedynke...oczywiscie wszystko opisze :)
Ryan a twoje czasy??
PKO
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja jestem amator ;) biegam dla zdrowia i nawet nie wiem ile mam :-) dawno nie biegałem na 5 i 10 :(
"Kto nie dąży do rzeczy niemozliwych nigdy ich nie osiagnie"
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam na chwilke dostep do netu więc odpisuje. Najperw zaczne od tego że zapisałam się do nowego klubu - bardzo dobrego klubu. Podlasie Białystok, a to jest najlepszy klub w Polsce z tego co wiem, więc treningi sa porządne. Biegam codziennie i całkiem ostro i to juz od kilki lat więc wcale taką wielką amatorką za jaka mnie uważacie nie jestem! Co do supli to jestem bardzo zadowolona. Biore tylko kilka dni i czuje sie po treningu bombowo. Może to "samopersfazja" (nie wiem czy tak to sie nazywa, ), a moze one naprawde dobrze działają! Czuje jakbym sie teraz szybciej regenerowała i zawsze miała lepszego powera. Moze to również dlatego że teraz trenuje w tym klubie i zminił sie troche charakter moich treningów. Ale narazie jest super! Być może tak jak radzicie zmniejsze dawki tych supli do połowy. To znaczy: bede brać połowe mniej niż jest dawka zalacana i zobacze czy to nadal przynosi dobre efekty.
Rozwinęła sie tu dyskusja na temat diety. Musze was zapewnić że moja dieta jest napewno dobra! Mam na ten temat pojęcie (wiedze zaczerpnieta z sfd.pl) i odżywiam sie dobrze i zdrowo. Wcale nie łatam błędów żywieniowych tymi odzywkami!
Jutro wieczorem napisze wiecej. Pa
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

natalko starych wyjadaczy nieprzekonamy do supli,opinie opiniami ale to donas nalezy decyzja :)
napisz cos wiecej o klubie i o zmianie treningow?? :)
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mam na te 3 dni internet wiec moge troche popisać.
1) Klub jest bardzo dobry i duzy. Ma sporo trenerów, specjalistów od danej dziedziny lekkoatletyki. Nie ma wiec mowy by sprinter był trenowany przez maratonczyka tylko przez kompetentnego w danej dziedzinie fachowca. Wyraznie powiedziałam co trenowałam i jak, oraz co chce trenować i dostałam takie treningi które sa odpowiednie od moich celów. Ostatnio to wygladało tak:
wtorek (pierwszy raz tam przyszłam wiec trening był kiepski) - 10min trucht + sprawnośc + 6x(30sek bardzo szybko+powrót truchtem) + 10min trucht
środa- 2km rozbiegania (5min/km) + sprawność + 2x2km p. 7min (miało być 4min\1km, ale pobiegłam peirwszą dwójke w 8'15'' a druga w 7'00'' dlatego niewierze że to były pełne 2km ;) ) + 5x100m szybka przebieżka + 1km trucht
czwartek - 4km rozbiegania (5min/1km) + spr +
                Siła biegowa pod górke! : 5X(100m: skip A, powrót, wieloskok, powrót,  przebiezka , powrót) miedzy seriami odpoczynek 2min, a miedzy ćwiczeniami ten powrót to odpoczynek + około 1km trucht

Dzis nie moge zrobic treningu bo cały czas była straszna burza, dopiero sie uspokoiło, ale juz jest i tak zapóźno ;(

Z suplementów jestem baaaardzo zadowolona! Polecam ci je w 100%! Nastepny tydzień bede brac mniej o połowe i ocenie czy czuje sie lepiej, jesli samopoczucie i regeneracja będa w porządku to pozostane przy mniejszych ilościach, a jeśli nie to zwiekszam dawki do zalecanych.
A jak tam twoje treningi?
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czyli jednym slowem fajny klubik,
masz treningi codziennie??
po treningach widze ze w kazdy dzien masz jakies tempowki??jak ci trenezy wypowiadali sie na temat srednich dystansow,pod takie dystanse najlepiej krotkie przebiezki plus tempowki??
a biegasz tam na obiekcie czy po wlasnych trasach??

dzis to dzien taki caly deszczowy caly prawie dzien leje :( ja dzis przerwa jotro zrobie sobie 50min ciaglego biegu,a od poniedizalku zmiana planu
co do supli  to co ci trener mowil na ich temat??czy dla srednich dystansow moze cos innego polecal??wypytaj sie go jesli masz taka mozliwosc,bo jablczan to daje pompe na treningu zauwazalna :) (napewno ktos z dlugodystansowcow napisze cos ze przy 15km to nanic sie niezda :) )
aha i jeszcze jedno dali ci jakies zalecenia co do dni w ktorych masz przerwe??czy nalezy jakas silownie albo jakis trening obwodowy pod nogi zrobic??
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odnosnie klubu Podlasie Bialystok i suplementow .

Kiedys zawodnik klubu powrocil po 2 latach wojskowej sluzby w klubie Wawel , gdzie miejscowy trener , byly zasluzony reprezentat , zajezdzil go treningami ( podobnie jak wielu znanych mi kolegow ) .

Zawodnik ten byl bardzo wycienczony i trener z Podlasia zalecil picie bardzo duzej ilosci siadlego mleka .

Kuracja widac podzialala , bo zawodnik ten do dzisiaj posiada czolowy wynik w historii krajowego maratonu , odnoszac bardzo znaczne sukcesy miedzynarodowe .

Prosimy o podanie nazwiska tego zawodnika .

(Edited by wojtek at 4:54 am on Sep. 17, 2005)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No na treningu puki co to byłam tam 3 razy wiec za dużo nie rozmawiałam z trenerem, a na weekend musze wyjeżdżąć do domu a treningi bede robic takie jaki mi trener napisze na kartce. Ale ostatni raz jak sie z nim (trenerem ) widziałm to zapomniałam zapytac co mam biegac w weekend no i sama musze sobie coś wymyślić ;) Zdaje mi sie że miało byc samo wybieganie ale moge sie mylić. Wiekszość dziewczyn w mojej grupie trenuje 6/7 razy w tygodniu.
A z średnimi dystansami to właśnie tak jak mówisz: krótkie przebieżki plus tempówki. Co do obiektu to jest normalny stadion z tartana, a obok sliczny las z specjalnie dla biegaczy zrobionymi ścieżkami. Ma on kilka róznych petli o róznych długosciach, aby każdy wiedział ile biega, tak wiec miejsce do treningu jest bomba. Ostatnio trenowałam w tym lesie, jedynie przebieżki robiełam na stadionie.
Co do supli to nic sie nie pytałam, bo boje sie że uzyskam odpowiedz podobna do tych co nam dali starzy wyjadacze tego forum ;)
Co do dni z przerwą to nic nie mówili - bo takich dni za duzo nie bedzie ;) jak sam widzisz. Treningi siłowe , obwodowe na nogi są juz wliczone w czas treningu. Na stadionie jest siłownia i piłeczki lekarskie a ich zawodnicy często z tych dobrodziejstw (z polecenia trenera) korzystaja. Jesli przez najblizsze dni ja nie dostane takiego polecenia (ćwiczenia siłowo nóg) to sie zapytam czy moge to sama robić.
wojtek - nie mam  pojęcia, zaraz poszukam ;p
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wojtek ja nieznam odpowiedzi troche szukalem ale nic nieznalazlem :( czyli siadle mleko dziala :)

natalka to klub jak mazenie :)
szkoad ze umnie w poblizu niema klubu dla sredniakow,jest jest jeden ale dla dlugich a to juz roznica troszku :( w lesie sie superancko robi wybiegania w upalne dni jest przyjemnie chlodniej no poprostu super czasem komary sie trafia jak sie przystanei na rozciaganie :) :( ale w zime to jak sniega napada :( to dobrze sie skip a robi po sniegu z wysokim unoszeniem kolan :)
ja teraz chce wprowadzic w dni wolne cwiczonka obwodowe ogolnorozwojowe, narazie 4di biegow a 3 dni obwodowek a od listopada wskocze na 5 dni treningow a 4 dni obwodowek zobaczymy jak to wyjdzie :)
co do trenera to spytaj sie co mysli o suplach,,twoje kolezanki z klubu tez pewnie prowadza suplementacje okolotreningowa??
zazdroszcze ci klubiku :)
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mozna wiedziec po co wy trenujecie srednie dystanse ?? tylko po to aby sie troche pobawic sportem i miec zdrowie czy do czegos dosj ?? bojesli dojsc to musibyc najlepsi zeby z tego cos miec :-) chyba ze robicie to dla własnej sadysfakcji :)

powodzenia
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ryan :( myslalem ze przeczytales temat od poczatku bo gadalismy co kazde z nas chce osiagnac,
moim celem jest zdobycie jak najlepszego czasu na 1000m oraz podciagniecie sie maximum na egzaminach do szkoly ktore beda za 9miechow 26czerwca2006
rzeciez gdyby mi chodzilo o samo zdrowie to niebral bym suplementow zeby sobie biegac dla biegania, mi chodzi o osiagniecie okreslonego celu,a bieganie dla zdrowia to bedize po egzaminach za 10 miechow teraz wszystko robie pod szkole >nauka i treningi<  a kazda sekunda to lepsze punkty i dlamnie sie to naprawde liczy.
a natalka chce osiagnac najlepszy czas na 3000m na zawodach,
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wiesz to tyle trwa ze wypadlo mi z głowy co Ty chcesz robic:Pbo  co natalijka chce biegac to pamietalem :D nio ale jak chcesz sie pomeczyc tlyko te 9 miechow to spox:D myslalem ze na powaznie poprostu chcesz sie skupic na srednim dystansie :-) sorka ze nie pamietalem :P powodzenia jeszcze raz
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

spox :) temat trwa dlugo :)
9 miechow a pozniej bede sobie biegal dlugie dystanse 10km i 15km bo one mi odpowiadaja najbardziej
i dzieki jeste naprawde nastawiony na ten cel i jesli niepopelnie jakichs bledow to powinieniem go osiagnac
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mozesz przypomniec ile masz na 1000 a ile chcesz miec ?? i co ci sie tak podoba w 10-15, a nie np w 5 czy maratonie :> lub chociaz polmaratonie:P
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

na tysiaka mialem 3'17" sprawdzoene fotokomura
a raz 3'07" ale sprawdzane moim stoperem

co do 5 to fajny dystans ale krotki i trzeba grzac co sil :) a 10 lub 15 to dlamnie fajne dystanse idzie sie fajnie roskrecic,narazie niebiegam je zeby w nich polepszac czasy bo cel mam inny ale po egzaminach bede sie bardziej staral isc treningami pod 10 a pozniej pod maraton bo to chyba kazdy biegacz niezaleznei czy biega dzien czy 50 lat chce ten dystans przebiec ale wszystko sie okaze :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ