Komentarz do artykułu Puma na rok 2013, zawiera informacje, których nie możemy pokazać
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
- Życiówka w maratonie: brak
A ja sobie chwalę FAAS 250, która nie była dostępna w Polsce a widzę, że z nich rezygnują w ogóle.
Najlepsze w nich jest cholewka, super przewiewna idealna na lato lub do treningów na bieżni mechanicznej.
W porównaniu z 300 tylko właśnie różna cholewka, ale przez tą cholewkę 300 mi nie podeszły.
Najlepsze w nich jest cholewka, super przewiewna idealna na lato lub do treningów na bieżni mechanicznej.
W porównaniu z 300 tylko właśnie różna cholewka, ale przez tą cholewkę 300 mi nie podeszły.
Po co ja biegam?
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
Jak to: nie tłumaczy? Wiktor Emanuel II, który byl pierwszym królem ZJEDNOCZONYCH Włoch, był właśnie z dynastii sabaudzkiej...zoltar7 pisze:Przyjmując, że ta hipoteza jest prawdziwa, to jednak w ogóle nie tłumaczy dlaczego piłkarze republiki grają w kolorach dynastii sabaudzkiej.
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
250 jest dostępna w Polsce. I też ją lubię... obecnie chyba najbardziej.
Późnym latem będzie dostępna w wersji korystycznej niebieskiej i różowawej.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
ciekawym: znasz jakieś inne hipotezy, czy po prostu nie mogłeś powstrzymać się przed osobistą wycieczką, nawet gdy się zapędziłeś w kozi róg?zoltar7 pisze:A to dlatego, że na tę zagadkę nie ma jednej odpowiedzi, hipotez jest kilka i nikt nie wie jak było naprawdę...
...z wyjątkiem Qby oczywiście
mobility: hmm.. nie powiem, interesujące...
ale linka w podeszwie buta? nie zaczepię tym o jakąś gałąź, kamień, czy coś?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
Hmm. W żadnym sklepie Pumy (Poznań, Warszawa Złote Tarasy) jej nie widziałem w zeszłym roku.DOM pisze:250 jest dostępna w Polsce. I też ją lubię... obecnie chyba najbardziej.
Ale to nie był problem gdy były dostępne na runningwarehouse a i cenowo lepiej było (ok 200zł z dostawą).
Po co ja biegam?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
f.lamer to będzie truizm ale jednak muszę to powiedzieć: nie mierz wszystkich swoją miarą.f.lamer pisze:ciekawym: znasz jakieś inne hipotezy, czy po prostu nie mogłeś powstrzymać się przed osobistą wycieczką, nawet gdy się zapędziłeś w kozi róg?zoltar7 pisze:A to dlatego, że na tę zagadkę nie ma jednej odpowiedzi, hipotez jest kilka i nikt nie wie jak było naprawdę...
...z wyjątkiem Qby oczywiście
Poszukaj w necie. Skorzystaj z wujka googla... i generalnie zanim coś napiszesz to się ogarnij chłopaku. Od razu ci pomogę i podam linka w języku polskim: TU.
F.lamer a na jakiej podstawie uważasz, że hipoteza przytoczona przez Qbe (która rzeczywiście jest najczęściej przytaczana w mediach) jest prawdziwa?
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Wiktor Emanuel był z dynastii sabaudzkiej, to fakt. Ale dlaczego przyszedł ci do głowy akurat Wiktor Emanuel, przecież oficjalnie panowanie dynastii zakończyło się dopiero w 1946 r. (a Wiktor Emanuel II zmarł w 1878 r.)? Poza tym nie wiadomo dlaczego piłkarze, którzy grali jeszcze w 1911 roku w białych koszulkach nagle zagrali w niebieskich? No i dlaczego akurat mieliby wybrać kolor dynastii sabaudzkiej, jaka miałaby być tego przyczyna? Zagadki, zagadki, zagadki.Beauty&Beast pisze:Jak to: nie tłumaczy? Wiktor Emanuel II, który byl pierwszym królem ZJEDNOCZONYCH Włoch, był właśnie z dynastii sabaudzkiej...zoltar7 pisze:Przyjmując, że ta hipoteza jest prawdziwa, to jednak w ogóle nie tłumaczy dlaczego piłkarze republiki grają w kolorach dynastii sabaudzkiej.

Jest jeszcze inne wytłumaczenie: Dlatego włoska reprezentacja gra w niebieskich koszulkach, bo jest to kolor reprezentacji.

-
- Zaprawiony W Bojach
zoltar, przestań się ośmieszać. jeżeli nie potrafisz przyznać się do błędu i przeprosić, to przynajmniej się ucisz.
włosi początkowo grali w białych koszulkach, potem zmienili na niebieskie, ponieważ był to kolor dynastii sabaudzkiej, która zjednoczyła Włochy. na dowód tego na koszulkach był herb dynastii sabaudzkiej, na przykład podczas wygranego mundialu w 34.
http://www.toffs.com/Italy-1934-_-1938- ... info/3096/
http://www.conti-online.com/generator/w ... ly-en.html
http://swiatowapilka.pl/historiams.php?ms=1934
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dynastia_sabaudzka
http://pl.wikipedia.org/wiki/God%C5%82o_W%C5%82och
fajnie jest sobie bajdurzyć tylko w którymś momencie ktoś powie: sprawdzam. i przestaje być fajnie.
włosi początkowo grali w białych koszulkach, potem zmienili na niebieskie, ponieważ był to kolor dynastii sabaudzkiej, która zjednoczyła Włochy. na dowód tego na koszulkach był herb dynastii sabaudzkiej, na przykład podczas wygranego mundialu w 34.
http://www.toffs.com/Italy-1934-_-1938- ... info/3096/
http://www.conti-online.com/generator/w ... ly-en.html
http://swiatowapilka.pl/historiams.php?ms=1934
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dynastia_sabaudzka
http://pl.wikipedia.org/wiki/God%C5%82o_W%C5%82och
fajnie jest sobie bajdurzyć tylko w którymś momencie ktoś powie: sprawdzam. i przestaje być fajnie.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
a nie, no sorry...zoltar7 pisze:Skorzystaj z wujka googla... i generalnie zanim coś napiszesz to się ogarnij chłopaku. Od razu ci pomogę i podam linka w języku polskim: TU.
jeśli na amatorskiej, fanowskiej stronie ktoś napisał że tego nie wie, to naprawdę musi to być zagadka porównywalna z tym co sie wydarzyło w dallas w 1963
edit:
a nie, po dokładniejszym przyjrzeniu się cofam epitety "amatorskiej" i "fanowskiej".
amator i fan raczej znają sie na tym co piszą. bo to lubią
to zaś jest raczej strona pokroju pudelka, czy innego faktu robiona dla dużej klikalności. sensacyjne tytuły, artykuły o niczym i cycki, cycki, cycki...
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Przepraszam za off topic...
ale te nowe Puma Faas 500 zapowiadają się wybornie
Ale Qba, załóżmy, że ten kolor wziął się od koloru dynastii panującej, ale dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych? Qba zrozumiałeś pytanie?
Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć (wgooglać) na to pytanie to...
Qba mam dla ciebie inną zagadkę, dlaczego Żydzi nie jedzą wieprzowiny (wynika to z Biblii ale dlaczego jest tam taki zakaz)? Zawsze mnie ciekawiło to zagadnienie a ty jako fundamentalista z pewnością znasz jedną właściwą odpowiedź.

Tak tak Qba, błogosławieni ci którzy nie wiedzieli a uwierzyli...Qba Krause pisze:zoltar, przestań się ośmieszać. jeżeli nie potrafisz przyznać się do błędu i przeprosić, to przynajmniej się ucisz.

Ale Qba, załóżmy, że ten kolor wziął się od koloru dynastii panującej, ale dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych? Qba zrozumiałeś pytanie?
Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć (wgooglać) na to pytanie to...
Qba mam dla ciebie inną zagadkę, dlaczego Żydzi nie jedzą wieprzowiny (wynika to z Biblii ale dlaczego jest tam taki zakaz)? Zawsze mnie ciekawiło to zagadnienie a ty jako fundamentalista z pewnością znasz jedną właściwą odpowiedź.

- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
a to istnieje jakiś nakaz grania w barwach aktualnej flagi narodowej?zoltar7 pisze: dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych?
ja nie znam takiego.
przedyskutuj lepiej ten problem z jakimś niemcem, holendrem, czy japończykiem.
bo któż pierwszy w tym wątku mógł oferować konia wraz z oprzyrządowaniem z tytulu wyjaśnienia mu pewnej rzeczy?zoltar7 pisze:Przepraszam za off topic...
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
Zaczynasz samodzielnie myśleć, brawo. Ale zadałeś kolejne pytanie. Tym czasem odpowiedz "znawco" na pytanie, dlaczego od 1911 r. Włosi grają w kolorze niebieskim? Odpowiedź w stylu bo to kolor dynastii panującej, jest odpowiedzią na pytanie dlaczego niebieski, a nie odpowiedzią dlaczego grają w tym kolorze Włosi.f.lamer pisze:a to istnieje jakiś nakaz grania w barwach aktualnej flagi narodowej?zoltar7 pisze: dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych?
ja nie znam takiego.
przedyskutuj lepiej ten problem z jakimś niemcem, holendrem, czy japończykiem.
Ja już udzieliłem jedynej poprawnej moim zdaniem odpowiedzi: Grają w kolorze niebieskim bo to kolor reprezentacji Włoch

ps. f.lamer: Niemcem, Holendrem - tak wiem, że oni grają rónież w innych kolorach niż ich flaga narodowa, ale pytanie dotyczy Włochów (o Japończykach nie wiedziałem... musze sobie to wygooglować

Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 14:25 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
zaprawdę, jesteś geniuszem, skoro pytasz się (i oferujesz za odpowiedzi nagrodę) o rzeczy które wiesz.zoltar7 pisze:Ja już udzieliłem jedynej poprawnej moim zdaniem odpowiedzi: Grają w kolorze niebieskim bo to kolor reprezentacji Włoch![]()
![]()
![]()
ale... dlaczego kolor włoskiej reprezentacji to niebieski?
odpuść sobie wytykanie błędów ortograficznych. skup sie na merytoryce.zoltar7 pisze:odpowiedziom
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No dobra, ja juz proponuję zakończenie tych przytyków. To takie mielenie bez końca.
Co do offtopu - to zmiany ja cały czas czekam na model 350.
No i mi sie dużo bardziej podoba kolorystyka damskiej linii, nawet dla mężczyzn.
Co do offtopu - to zmiany ja cały czas czekam na model 350.
No i mi sie dużo bardziej podoba kolorystyka damskiej linii, nawet dla mężczyzn.
-
- Zaprawiony W Bojach
ja jestem trochę zawiedziony. ja ideę Faas rozumiałem jako ofertę butów przede wszystkim lekkich, szybkich. co z tego, że czołg jest prosty w konstrukcji? to nadal czołg...