Komentarz do artykułu Puma na rok 2013, zawiera informacje, których nie możemy pokazać

Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja sobie chwalę FAAS 250, która nie była dostępna w Polsce a widzę, że z nich rezygnują w ogóle.
Najlepsze w nich jest cholewka, super przewiewna idealna na lato lub do treningów na bieżni mechanicznej.
W porównaniu z 300 tylko właśnie różna cholewka, ale przez tą cholewkę 300 mi nie podeszły.
Po co ja biegam?
PKO
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Przyjmując, że ta hipoteza jest prawdziwa, to jednak w ogóle nie tłumaczy dlaczego piłkarze republiki grają w kolorach dynastii sabaudzkiej.
Jak to: nie tłumaczy? Wiktor Emanuel II, który byl pierwszym królem ZJEDNOCZONYCH Włoch, był właśnie z dynastii sabaudzkiej...
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

250 jest dostępna w Polsce. I też ją lubię... obecnie chyba najbardziej.

Późnym latem będzie dostępna w wersji korystycznej niebieskiej i różowawej.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:A to dlatego, że na tę zagadkę nie ma jednej odpowiedzi, hipotez jest kilka i nikt nie wie jak było naprawdę... :hahaha:

...z wyjątkiem Qby oczywiście :bum:
ciekawym: znasz jakieś inne hipotezy, czy po prostu nie mogłeś powstrzymać się przed osobistą wycieczką, nawet gdy się zapędziłeś w kozi róg?

mobility: hmm.. nie powiem, interesujące...
ale linka w podeszwie buta? nie zaczepię tym o jakąś gałąź, kamień, czy coś?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

DOM pisze:250 jest dostępna w Polsce. I też ją lubię... obecnie chyba najbardziej.

Późnym latem będzie dostępna w wersji korystycznej niebieskiej i różowawej.
Hmm. W żadnym sklepie Pumy (Poznań, Warszawa Złote Tarasy) jej nie widziałem w zeszłym roku.
Ale to nie był problem gdy były dostępne na runningwarehouse a i cenowo lepiej było (ok 200zł z dostawą).
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:
zoltar7 pisze:A to dlatego, że na tę zagadkę nie ma jednej odpowiedzi, hipotez jest kilka i nikt nie wie jak było naprawdę... :hahaha:

...z wyjątkiem Qby oczywiście :bum:
ciekawym: znasz jakieś inne hipotezy, czy po prostu nie mogłeś powstrzymać się przed osobistą wycieczką, nawet gdy się zapędziłeś w kozi róg?
f.lamer to będzie truizm ale jednak muszę to powiedzieć: nie mierz wszystkich swoją miarą.

Poszukaj w necie. Skorzystaj z wujka googla... i generalnie zanim coś napiszesz to się ogarnij chłopaku. Od razu ci pomogę i podam linka w języku polskim: TU.

F.lamer a na jakiej podstawie uważasz, że hipoteza przytoczona przez Qbe (która rzeczywiście jest najczęściej przytaczana w mediach) jest prawdziwa?
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:
zoltar7 pisze:Przyjmując, że ta hipoteza jest prawdziwa, to jednak w ogóle nie tłumaczy dlaczego piłkarze republiki grają w kolorach dynastii sabaudzkiej.
Jak to: nie tłumaczy? Wiktor Emanuel II, który byl pierwszym królem ZJEDNOCZONYCH Włoch, był właśnie z dynastii sabaudzkiej...
Wiktor Emanuel był z dynastii sabaudzkiej, to fakt. Ale dlaczego przyszedł ci do głowy akurat Wiktor Emanuel, przecież oficjalnie panowanie dynastii zakończyło się dopiero w 1946 r. (a Wiktor Emanuel II zmarł w 1878 r.)? Poza tym nie wiadomo dlaczego piłkarze, którzy grali jeszcze w 1911 roku w białych koszulkach nagle zagrali w niebieskich? No i dlaczego akurat mieliby wybrać kolor dynastii sabaudzkiej, jaka miałaby być tego przyczyna? Zagadki, zagadki, zagadki. :bum:

Jest jeszcze inne wytłumaczenie: Dlatego włoska reprezentacja gra w niebieskich koszulkach, bo jest to kolor reprezentacji. :spoczko:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar, przestań się ośmieszać. jeżeli nie potrafisz przyznać się do błędu i przeprosić, to przynajmniej się ucisz.

włosi początkowo grali w białych koszulkach, potem zmienili na niebieskie, ponieważ był to kolor dynastii sabaudzkiej, która zjednoczyła Włochy. na dowód tego na koszulkach był herb dynastii sabaudzkiej, na przykład podczas wygranego mundialu w 34.

http://www.toffs.com/Italy-1934-_-1938- ... info/3096/

http://www.conti-online.com/generator/w ... ly-en.html

http://swiatowapilka.pl/historiams.php?ms=1934

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dynastia_sabaudzka

http://pl.wikipedia.org/wiki/God%C5%82o_W%C5%82och

fajnie jest sobie bajdurzyć tylko w którymś momencie ktoś powie: sprawdzam. i przestaje być fajnie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Skorzystaj z wujka googla... i generalnie zanim coś napiszesz to się ogarnij chłopaku. Od razu ci pomogę i podam linka w języku polskim: TU.
a nie, no sorry...
jeśli na amatorskiej, fanowskiej stronie ktoś napisał że tego nie wie, to naprawdę musi to być zagadka porównywalna z tym co sie wydarzyło w dallas w 1963

edit:
a nie, po dokładniejszym przyjrzeniu się cofam epitety "amatorskiej" i "fanowskiej".
amator i fan raczej znają sie na tym co piszą. bo to lubią
to zaś jest raczej strona pokroju pudelka, czy innego faktu robiona dla dużej klikalności. sensacyjne tytuły, artykuły o niczym i cycki, cycki, cycki...
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przepraszam za off topic... :oczko: :hahaha: ale te nowe Puma Faas 500 zapowiadają się wybornie :bum:
Qba Krause pisze:zoltar, przestań się ośmieszać. jeżeli nie potrafisz przyznać się do błędu i przeprosić, to przynajmniej się ucisz.
Tak tak Qba, błogosławieni ci którzy nie wiedzieli a uwierzyli... :oczko:

Ale Qba, załóżmy, że ten kolor wziął się od koloru dynastii panującej, ale dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych? Qba zrozumiałeś pytanie?

Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć (wgooglać) na to pytanie to...
Qba mam dla ciebie inną zagadkę, dlaczego Żydzi nie jedzą wieprzowiny (wynika to z Biblii ale dlaczego jest tam taki zakaz)? Zawsze mnie ciekawiło to zagadnienie a ty jako fundamentalista z pewnością znasz jedną właściwą odpowiedź. :hahaha:
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze: dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych?
a to istnieje jakiś nakaz grania w barwach aktualnej flagi narodowej?
ja nie znam takiego.
przedyskutuj lepiej ten problem z jakimś niemcem, holendrem, czy japończykiem.
zoltar7 pisze:Przepraszam za off topic...
bo któż pierwszy w tym wątku mógł oferować konia wraz z oprzyrządowaniem z tytulu wyjaśnienia mu pewnej rzeczy?
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:
zoltar7 pisze: dlaczego Włosi grają od 1911 r. w kolorze dynastii panującej, a nie w barwach narodowych?
a to istnieje jakiś nakaz grania w barwach aktualnej flagi narodowej?
ja nie znam takiego.
przedyskutuj lepiej ten problem z jakimś niemcem, holendrem, czy japończykiem.
Zaczynasz samodzielnie myśleć, brawo. Ale zadałeś kolejne pytanie. Tym czasem odpowiedz "znawco" na pytanie, dlaczego od 1911 r. Włosi grają w kolorze niebieskim? Odpowiedź w stylu bo to kolor dynastii panującej, jest odpowiedzią na pytanie dlaczego niebieski, a nie odpowiedzią dlaczego grają w tym kolorze Włosi.

Ja już udzieliłem jedynej poprawnej moim zdaniem odpowiedzi: Grają w kolorze niebieskim bo to kolor reprezentacji Włoch :hahaha: :hej: :oczko:

ps. f.lamer: Niemcem, Holendrem - tak wiem, że oni grają rónież w innych kolorach niż ich flaga narodowa, ale pytanie dotyczy Włochów (o Japończykach nie wiedziałem... musze sobie to wygooglować :bum: ).
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 14:25 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Ja już udzieliłem jedynej poprawnej moim zdaniem odpowiedzi: Grają w kolorze niebieskim bo to kolor reprezentacji Włoch :hahaha: :hej: :oczko:
zaprawdę, jesteś geniuszem, skoro pytasz się (i oferujesz za odpowiedzi nagrodę) o rzeczy które wiesz.

ale... dlaczego kolor włoskiej reprezentacji to niebieski?
zoltar7 pisze:odpowiedziom
odpuść sobie wytykanie błędów ortograficznych. skup sie na merytoryce.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No dobra, ja juz proponuję zakończenie tych przytyków. To takie mielenie bez końca.

Co do offtopu - to zmiany ja cały czas czekam na model 350.
No i mi sie dużo bardziej podoba kolorystyka damskiej linii, nawet dla mężczyzn.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja jestem trochę zawiedziony. ja ideę Faas rozumiałem jako ofertę butów przede wszystkim lekkich, szybkich. co z tego, że czołg jest prosty w konstrukcji? to nadal czołg...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ