GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sztafety to była wspólna zabawa,każdy mógł się dołączyć,część osób trenowała bez udziału w sztafetach.Proszę się nie obawiać, przyjść i wszystko będzie jasne i zrozumiałe.
-
- Rozgrzewający Się
Wybierz Gdańsk. Doskonała nawierzchnia (tartan na stadionie lekkoatletycznym) pozwoli Ci oszczędzić stawy kolanowe. Bulwar to asfalt i mnóstwo przypadkowych ludzi. Na stadionie jesteśmy sami.
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
Nigdzie w Polsce nie mają takiego luksusu jak w trójmieście że można na treningi z BBL chodzić 2 razy w tygodniu czyli Gdańsk i Gdynia. A dzięki wskazówkom Trenera znalazłem że znowu prezentują zdjęcia z naszego BBL na stronie głównej tym razem ze sztafety Asia jak zawsze dobrze się prezentuje na zdjęciach.
http://www.biegambolubie.com.pl/roznoro ... ieszy.html
Pierwszy raz brałem udział w sztafecie i bardzo się mi to spodobało tylko jeszcze zasady trzeba by zapamiętać
Żebym się szybciej zorientował że Asia będzie odbierać pałeczkę to bym się zmobilizował w końcówce bo myślałem że mam biec do miejsca startu.
Mi zabrakło dopingu mógłbym szybciej finiszować ,ale zawsze potrzebuje by mnie ktoś batem poganiał :
Trzeba będzie się za rok zorganizować na przyszłą sztafetę by poprawić wynik najlepiej w tym samym składzie
Miedzy czasy zmierzyć wcześniej się przyłożyć . I zapamiętać te 4 minuty z motywacją że kto więcej niż minuta to stawia piwo za każdą sekundę no i potem muszą wszyscy te piwo wypić
, teraz już tego nie sprawdzimy
Ale za rok już będzie trzeba te piwo wypić :uuusmiech:
Ponieważ trzeba sobie bieganie urozmaicać niedzielna wycieczka rowerowo biegowa również była doskonałym pomysłem Jak zawsze podziękowania dla Oli i Krzyska za gościnę
https://picasaweb.google.com/1125039773 ... directlink
Na koniec droga powrotna asfaltowa zablokowana nasypem żwirowni i taśmociągiem trzeba było przez niego przeskoczyć z rowerami .Ale obok jest tam jeszcze jedna droga nie sprawdzona od lasu ale ze szlabanem.
Dzięki przyjemnej niedzieli mogłem z Andrzejem w poniedziałek do Gdyni z pobiec na BBL . Spotkaliśmy znajomych z sobotnich spotkań . Andrzej ja byłem w domu po 22 licząc te kilka minut rozciągania na klatce a ty pewnie przed 23. Prysznic i cała reszta i zanim się najadłem to zeszło mi sporo po 24 położyć się spać .Wniosek : musimy biec szybciej z powrotem .
….. Dobrze ze nie biegliśmy moja trasą po górkach bo bym dopiero rano pewnie się do czołgał 

Pierwszy raz brałem udział w sztafecie i bardzo się mi to spodobało tylko jeszcze zasady trzeba by zapamiętać

Mi zabrakło dopingu mógłbym szybciej finiszować ,ale zawsze potrzebuje by mnie ktoś batem poganiał :

Ponieważ trzeba sobie bieganie urozmaicać niedzielna wycieczka rowerowo biegowa również była doskonałym pomysłem Jak zawsze podziękowania dla Oli i Krzyska za gościnę

https://picasaweb.google.com/1125039773 ... directlink
Na koniec droga powrotna asfaltowa zablokowana nasypem żwirowni i taśmociągiem trzeba było przez niego przeskoczyć z rowerami .Ale obok jest tam jeszcze jedna droga nie sprawdzona od lasu ale ze szlabanem.
Dzięki przyjemnej niedzieli mogłem z Andrzejem w poniedziałek do Gdyni z pobiec na BBL . Spotkaliśmy znajomych z sobotnich spotkań . Andrzej ja byłem w domu po 22 licząc te kilka minut rozciągania na klatce a ty pewnie przed 23. Prysznic i cała reszta i zanim się najadłem to zeszło mi sporo po 24 położyć się spać .Wniosek : musimy biec szybciej z powrotem .

- andrzej86
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:37:19
- Życiówka w maratonie: 03:29:04
Jeśli chodzi o mnie to polecam BBL w Gdańsku (najlepsze sobotnie bbl w Trojmiescie) i w Gdyni (najlepsze poniedziałkowe bbl w Trojmiescie)
A gdzie lepiej? Mi sie podoba... i tu i tu
najlepiej przyjść, pocwiczyc i samemu ocenić
Faktycznie wróciłem przed 23... Ostatnie 5km 'czolgalem' sie jakieś 45 min
ale chętnie powtórzę to w kolejny poniedziałek, więc jak ktoś jest chętny na dołączenie sie na dłuższe poniedziałkowe wybieganie to zapraszam (szczegółowa rozpiska trasy kilka wypowiedz/ postów wcześniej). Trzeba sie powoli zaprzyjaźniać z kilometrami
hmm... szybszy powrót? Można spróbować / zaryzykować, najwyżej ostatnie kilka km podjade autobusem jak 'padnie' gdzieś po drodze 

Faktycznie wróciłem przed 23... Ostatnie 5km 'czolgalem' sie jakieś 45 min

Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
-
- Zaprawiony W Bojach
Sztafety już poza nami więc zapraszamy na dalsze bieganie w sobotę na 9.30 na stadion AWFiS Gdańsk.Przyjdźcie, spróbujcie, a na pewno zostaniecie na dłużej...
- pi_r
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:49
- Życiówka w maratonie: 3:29:44
- Kontakt:
Zdjęcia
Przypomnę, że wszystkie zaległe zdjęcia wrzuciłem na http://facebook.com/BiegamBoLubieGdansk
Do przeglądania zdjęć nie jest wymagane posiadanie konta na facebooku.
Sztafety
Trochę bardziej rozbudowaną relację można znaleźć na stronie Akademii Biegania
Bieg na orientację
W następną sobotę, 30.06.2012 po naszych zajęciach szykuje się ciekawa impreza!
Bieg na orientację AnO Sarna
Zapisy trwają do 28 czerwca.
Wpisowe: 8 zł / osoba
Start znajduje się na Polanie leśnej, przy Drodze Nadleśniczych około 2km od stadionu. Rejestracja zaczyna się od 10.20, start - godz 11:00.
Jedna drużyna BBL już zapisana, czy znajdzie się więcej? :-)
Przypomnę, że wszystkie zaległe zdjęcia wrzuciłem na http://facebook.com/BiegamBoLubieGdansk
Do przeglądania zdjęć nie jest wymagane posiadanie konta na facebooku.
Sztafety
Trochę bardziej rozbudowaną relację można znaleźć na stronie Akademii Biegania
Bieg na orientację
W następną sobotę, 30.06.2012 po naszych zajęciach szykuje się ciekawa impreza!
Bieg na orientację AnO Sarna
Zapisy trwają do 28 czerwca.
Start znajduje się na Polanie leśnej, przy Drodze Nadleśniczych około 2km od stadionu. Rejestracja zaczyna się od 10.20, start - godz 11:00.
Jedna drużyna BBL już zapisana, czy znajdzie się więcej? :-)
- andrzej86
- Wyga
@ tomky - tak, wracalismy 'szybszym spacerkiem'
ale jakby co to pozostaje jeszcze wariant B - podobno nazywa sie to komunikacja miejska 

- Christos
- Zaprawiony W Bojach
No u mnie takiej opcji niestety niema wiec zostaje tylko czołganie
Chcesz być twardy musisz wytrzymać . Ale to tylko moje wytyczne
Oddychanie i płuca są bardzo ważne w bieganiu dlatego jest okazja przeprowadzić badanie za darmo w ramach Światowego Dnia Spirometrii w Polsce w dniu 27 czerwca 2012
Wszelkie info tutaj http://www.odzyskajoddech.pl/#&panel1-1
A w Sobotę o 9,30 na stadionie AWF pobiegać.
Piotrek wrzuciłeś mnóstwo fotek super :uuusmiech:
Bieg na orientację
mogę się pisać
trzeba zagadać czy będzie więcej chętnych
I została godzina do zapisania na bieg świętojański w Gdyni !!
Przypominam piątek 22 czerwca ostatni dzień na zapłacenie i zapisanie !!
VIII Nocny Bieg Świętojański http://ww2.gosirgdynia.pl/pl/kalendarz- ... iętojański
Zapisy [/url] http://www.swietojanski.sts-timing.pl/ [/url]

Oddychanie i płuca są bardzo ważne w bieganiu dlatego jest okazja przeprowadzić badanie za darmo w ramach Światowego Dnia Spirometrii w Polsce w dniu 27 czerwca 2012
Wszelkie info tutaj http://www.odzyskajoddech.pl/#&panel1-1
A w Sobotę o 9,30 na stadionie AWF pobiegać.

Piotrek wrzuciłeś mnóstwo fotek super :uuusmiech:
Bieg na orientację
mogę się pisać
trzeba zagadać czy będzie więcej chętnych
I została godzina do zapisania na bieg świętojański w Gdyni !!
Przypominam piątek 22 czerwca ostatni dzień na zapłacenie i zapisanie !!
VIII Nocny Bieg Świętojański http://ww2.gosirgdynia.pl/pl/kalendarz- ... iętojański
Zapisy [/url] http://www.swietojanski.sts-timing.pl/ [/url]

- agatajarzycka
- Wyga
- Życiówka na 10k: 55,47
zdecydowanie.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 21:17 przez agatajarzycka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
Niedziela biegam z Beatą i Tomkiem 9 rano przy AWF jak ktoś się chce dołączyć to się proszę nie spóźnić:)
W sobotę mieliśmy spotkanie z sympatyczną trenerką
Przetestowała nasze umiejętności poruszania biodrami i się okazało
że kiepsko nam to wychodzi . Wcześniej myślałem że poruszanie biodrami jest potrzebne tylko w tańcu a tu się okazuje że w bieganiu nawet bardziej .Może się jeszcze uda zorganizować jakieś spotkanie by te biodra poćwiczyć
Ćwiczenia były wyczerpujące chłopaki kładli się gdzie popadło na materacu na trawie .
W Poniedziałek biegniemy na spotkanie BBL do Gdyni naturalnie w 2 strony jak ktoś się chce przyłączyć obojętnie na jaki kawałek to z
Andrzejem spotykamy się w Sopocie o 18 przed wejściem na molo tak jak ostatnio.
a tak wyglądało ostatnie spotkanie BBL w Gdyni.
http://ww2.gosirgdynia.pl/pl/kalendarz- ... 99-w-gdyni
W niedziele startuje nasza grupa BBL pod nazwą TRÓJMIEJSKIE MORZKULCE w Biegu Szlakiem Wygasłych Wulkanów czekamy na relacje .Tajemnicza nazwa czy ma coś wspólnego z kajakami ? :uuusmiech:
W sobotę mieliśmy spotkanie z sympatyczną trenerką

że kiepsko nam to wychodzi . Wcześniej myślałem że poruszanie biodrami jest potrzebne tylko w tańcu a tu się okazuje że w bieganiu nawet bardziej .Może się jeszcze uda zorganizować jakieś spotkanie by te biodra poćwiczyć

W Poniedziałek biegniemy na spotkanie BBL do Gdyni naturalnie w 2 strony jak ktoś się chce przyłączyć obojętnie na jaki kawałek to z
Andrzejem spotykamy się w Sopocie o 18 przed wejściem na molo tak jak ostatnio.
a tak wyglądało ostatnie spotkanie BBL w Gdyni.
http://ww2.gosirgdynia.pl/pl/kalendarz- ... 99-w-gdyni
W niedziele startuje nasza grupa BBL pod nazwą TRÓJMIEJSKIE MORZKULCE w Biegu Szlakiem Wygasłych Wulkanów czekamy na relacje .Tajemnicza nazwa czy ma coś wspólnego z kajakami ? :uuusmiech:

- pi_r
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:49
- Życiówka w maratonie: 3:29:44
- Kontakt:
Wszystkie morzkulce żyją :) choć nie obylo się bez kontuzji. Asia skręciła kostkę w trakcie eliminacji. Następnego dnia postanowiła jednak wystartowac i dzielnie spacerkiem z asekuracja wolontariuszy dotarla do mety! W związku z kontuzja naszej czołowej zawodniczki dołączyliśmy do drużyny Bartka, który przyjechał razem z nami. Drużyna zajęła 2 miejsce! Ponadto Ola zajęła 6 miejsce wśród kobiet! W przyszłym roku wracamy po złoto. teraz wracamy do trojmiasta :).
Ps. Nazwa ma związek z topielcami, nie kajakami
Ps. Nazwa ma związek z topielcami, nie kajakami
- andrzej86
- Wyga
Dobrze, ze wszyscy wracaja ZYWI
chociaz jak wynika ze wstepnej relacji (mam nadzieje, ze bedzie dluzsza
) bo nie obylo sie bez przygod
gratulacje dla Wszystkich a szczegolnie za determinacje dla Asi - widac, ze nie ma lipy, walczymy do konca
- morski klimat sprzyja szybkim regeneracjom, wiec do nastepnych zajec bbl kostka bedzie 'jak nowa'
marzkulce (?) - jakis specjalny rodzaj topielca?
za pomyslowosc daje '10' 
wycieczka biegowa na gdynskie bbl (25.06.2012) oczywiscie aktualna, wiec kto chetny to zapraszam do dolaczenia sie

marzkulce (?) - jakis specjalny rodzaj topielca?

wycieczka biegowa na gdynskie bbl (25.06.2012) oczywiscie aktualna, wiec kto chetny to zapraszam do dolaczenia sie

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57m:37s
Chciałbym się dowiedzieć jakie macie czasy na 10kmów.
7.07 jest Nocny Bieg Świętojański w Gdyni, w którym biorę udział, ale boję się, że z moim czasem 57 min będę ostatni.. Dodam tylko, że biegam dopiero od pół roku, a startuję tylko po to by zobaczyć jak to wygląda od środka.. a bardzo obawiam się ostatniego miejsca..
7.07 jest Nocny Bieg Świętojański w Gdyni, w którym biorę udział, ale boję się, że z moim czasem 57 min będę ostatni.. Dodam tylko, że biegam dopiero od pół roku, a startuję tylko po to by zobaczyć jak to wygląda od środka.. a bardzo obawiam się ostatniego miejsca..