Nowy i chętny do biegania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
ondzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!

Zastanawiam się na doborem odpowiedniego planu treningu dla siebie. Moja waga to około 65kg, wzrost 179cm, wiek 19 lat. Ćwiczę sobie lekko w domu, czyli kilka ćwiczeń na brzuch, trochę hantli, w planach basen i chciałbym dodać do tego bieganie. Zastanawiam się na "Siła i wytrzymałość" i "Fitness". Który z tych dwóch programów byłby bardziej odpowiedni. Moim celem to poprawa muskulatury ciała i samopoczucia, kondycji. Raczej nie nastawiam się na zawody itp.. Nie chciałbym wybrać treningu, którego celem jest schudnąć. Raczej przydałoby mi się trochę masy. Dieta to już inna sprawa, również nad tym pracuję.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
PKO
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

ondzik pisze:Witam wszystkich!

Zastanawiam się na doborem odpowiedniego planu treningu dla siebie. Moja waga to około 65kg, wzrost 179cm, wiek 19 lat. Ćwiczę sobie lekko w domu, czyli kilka ćwiczeń na brzuch, trochę hantli, w planach basen i chciałbym dodać do tego bieganie. Zastanawiam się na "Siła i wytrzymałość" i "Fitness". Który z tych dwóch programów byłby bardziej odpowiedni. Moim celem to poprawa muskulatury ciała i samopoczucia, kondycji. Raczej nie nastawiam się na zawody itp.. Nie chciałbym wybrać treningu, którego celem jest schudnąć. Raczej przydałoby mi się trochę masy. Dieta to już inna sprawa, również nad tym pracuję.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Nabrac masy przy bieganiu ? Kurde moze bedziesz pierwszym ktory tego dokona ;-)
ondzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie no nie chodzi mi o nabranie masy przy bieganiu ;p Nabranie masy chcę uzyskać poprzez ćwiczenia w domu i jakąś prowizoryczną dietę. Chcę po prostu do tego wszystkiego dobrać odpowiedni plan treningowy związany z bieganiem.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

ondzik pisze:Nie no nie chodzi mi o nabranie masy przy bieganiu ;p Nabranie masy chcę uzyskać poprzez ćwiczenia w domu i jakąś prowizoryczną dietę. Chcę po prostu do tego wszystkiego dobrać odpowiedni plan treningowy związany z bieganiem.
To se ne da. Albo rybka albo pi*ka. Prawdopodobnie jestes ektomorfikiem sadzac po twojej wadze wiec u ciebie dieta na mase nie moze byc prowizoryczna tylko bardzo starannie ulozona z duza iloscia bialka i wegli i to tak naprawde tym mozesz zbudowac mase. Cwiczenia to tylko sposob pobudzenia miesni. Nie mozesz biegac szybko bo bedziesz palil sobie miesnie wiec jesli bieganie to tylko bardzo wolne.
ondzik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmm.. To w takim razie jak często i jak dużo kilometrów lub jak długo miałbym biegać podczas takiego jednej sesji?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ