Witam wszystkich!
Zastanawiam się na doborem odpowiedniego planu treningu dla siebie. Moja waga to około 65kg, wzrost 179cm, wiek 19 lat. Ćwiczę sobie lekko w domu, czyli kilka ćwiczeń na brzuch, trochę hantli, w planach basen i chciałbym dodać do tego bieganie. Zastanawiam się na "Siła i wytrzymałość" i "Fitness". Który z tych dwóch programów byłby bardziej odpowiedni. Moim celem to poprawa muskulatury ciała i samopoczucia, kondycji. Raczej nie nastawiam się na zawody itp.. Nie chciałbym wybrać treningu, którego celem jest schudnąć. Raczej przydałoby mi się trochę masy. Dieta to już inna sprawa, również nad tym pracuję.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Nowy i chętny do biegania
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
Nabrac masy przy bieganiu ? Kurde moze bedziesz pierwszym ktory tego dokonaondzik pisze:Witam wszystkich!
Zastanawiam się na doborem odpowiedniego planu treningu dla siebie. Moja waga to około 65kg, wzrost 179cm, wiek 19 lat. Ćwiczę sobie lekko w domu, czyli kilka ćwiczeń na brzuch, trochę hantli, w planach basen i chciałbym dodać do tego bieganie. Zastanawiam się na "Siła i wytrzymałość" i "Fitness". Który z tych dwóch programów byłby bardziej odpowiedni. Moim celem to poprawa muskulatury ciała i samopoczucia, kondycji. Raczej nie nastawiam się na zawody itp.. Nie chciałbym wybrać treningu, którego celem jest schudnąć. Raczej przydałoby mi się trochę masy. Dieta to już inna sprawa, również nad tym pracuję.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Nie no nie chodzi mi o nabranie masy przy bieganiu ;p Nabranie masy chcę uzyskać poprzez ćwiczenia w domu i jakąś prowizoryczną dietę. Chcę po prostu do tego wszystkiego dobrać odpowiedni plan treningowy związany z bieganiem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
To se ne da. Albo rybka albo pi*ka. Prawdopodobnie jestes ektomorfikiem sadzac po twojej wadze wiec u ciebie dieta na mase nie moze byc prowizoryczna tylko bardzo starannie ulozona z duza iloscia bialka i wegli i to tak naprawde tym mozesz zbudowac mase. Cwiczenia to tylko sposob pobudzenia miesni. Nie mozesz biegac szybko bo bedziesz palil sobie miesnie wiec jesli bieganie to tylko bardzo wolne.ondzik pisze:Nie no nie chodzi mi o nabranie masy przy bieganiu ;p Nabranie masy chcę uzyskać poprzez ćwiczenia w domu i jakąś prowizoryczną dietę. Chcę po prostu do tego wszystkiego dobrać odpowiedni plan treningowy związany z bieganiem.