kapolo - komantarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za wsparcie. Z kontuzjami chyba się normuje. Staram się biegać płynniej przechodząc z pięty ku palcom. Niestety czasami sam jestem sobie winien. Wczoraj na przykład grałem w piłkę, na kartoflisku przyodziany w pantofle. Nie mam pojęcia dlaczego nie pomyślałem, że to totalna głupota. Ból kostek, zakończył moje granie i musiałem ratować się okładami z lodu. Na szczęście, nauczony by nie lekceważyć najdrobniejszych objawów bólowych, dosyć szybko przestałem grać ku rozczarowaniu gromadki kuzynów.pardita pisze:Kapolo,
pierwszy raz wlazłam na Twoego bloga. Walcz, chłopie, walcz dzielnie z kontuzjami.
A co do editu w pierwszym wpisie - ja też lubię biegać wg. planów, z tym, że u mnie jest coraz więcej w nich radosnej twórczości własnej (bo np. chcę biegać 4 razy w tyg., a plan zakłada tylko 3
Mam już kilka ciekawych planów na oku. Chciałbym w tym roku na jesieni zrobić fajny wynik na 10 km. Zakładając, że biegam co drugi dzień w pierwszym tygodniu mam 3 treningi w następnym 4. Więc plany zakładające 4 treningi w tygodniu nieco modyfikuje na własne potrzeby.
To mnie przeraża. Biegłem o 12 w południe, w pełnym słońcu. Do 8 kilometra nie było źle. Później tak mi zaczęło w głowie pulsować, że musiałem odpocząć. Podczas biegu wypiłem 2 litry wody. Mam nadzieję, że w przyszły weekend będzie nieco chłodniej. Planuję zwody na 10 km.LadyE pisze:a ma byc jeszcze cieplej ...
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
podziwiam, że biegałeś dziś o takiej porze w takiej pogodzie. pewnie hartuje ducha, chociaż mnie by zabiło
I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday.
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
-
- Stary Wyga
Widzę, że nie próżnujesz i ostro wróciłeś do treningów. Uważaj żeby tylko nie przedobrzyć, dwa starty w krótkim odstępie czasu mogą się na Tobie odbić (oby nie). Tak czy inaczej powodzenia na zawodach!
-
- Zaprawiony W Bojach
Niby zawody, ale jednak nie na maksa. Nie stawiam sobie wygórowanych celów. mam nadzieję, że to mnie uchroni przed powrotem kontuzji.ciaptak pisze:Widzę, że nie próżnujesz i ostro wróciłeś do treningów. Uważaj żeby tylko nie przedobrzyć, dwa starty w krótkim odstępie czasu mogą się na Tobie odbić (oby nie). Tak czy inaczej powodzenia na zawodach!
Z tej perspektywy, śmieszne wydają mi się tematy forumowe z okresów zimowych, w których pytano jak się zabezbieczac przed chłodem. Mróz przy upałach to wręcz sielanka!już tu byłam pisze:podziwiam, że biegałeś dziś o takiej porze w takiej pogodzie. pewnie hartuje ducha, chociaż mnie by zabiło
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
zawsze uważałam, że łatwiej sobie biegowo poradzić z zimnem niż z ciepłem...Z tej perspektywy, śmieszne wydają mi się tematy forumowe z okresów zimowych, w których pytano jak się zabezbieczac przed chłodem. Mróz przy upałach to wręcz sielanka!
ale bieganie latem ma ten klimat, daje takie uczucie sponiewierania, którego ja na przykład szukam
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Musieliśmy się widzieć. Zaiste, fajny bieg.
Gratuluję
Gratuluję
-
- Stary Wyga
Gratuluję świetnego czasu...bardzo szybko mi uciekasz
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki! Cisnę póki mogę. Znając życie zaraz się coś przypałęta i znowu będę pauzował (odpukać..).
Co do biegu to jestem pozytywnie zaskoczony. Zawody wyzwalają niesamowitą moc. Byłem już w takim stanie, że na treningu bym odpuscił, a na zawodach zacisnąłem zęby i przyśpieszyłem
Teraz mam nowy plan na złamanie 50 minut. Jest bardzo lajtowy, powątpiewam jednak w jego skuteczność. Analogiczny Bartoszka jest dużo trudniejszy. Ale mi chyba trzeba tego lajtowego.
http://treningbiegacza.pl/trening/plany ... w-50-minut
Co do biegu to jestem pozytywnie zaskoczony. Zawody wyzwalają niesamowitą moc. Byłem już w takim stanie, że na treningu bym odpuscił, a na zawodach zacisnąłem zęby i przyśpieszyłem
Teraz mam nowy plan na złamanie 50 minut. Jest bardzo lajtowy, powątpiewam jednak w jego skuteczność. Analogiczny Bartoszka jest dużo trudniejszy. Ale mi chyba trzeba tego lajtowego.
http://treningbiegacza.pl/trening/plany ... w-50-minut
- już tu byłam
- Zaprawiony W Bojach
świetny wynik! a zdjęcie w ogóle bomba !
nie piszę, ale biegam
nie piszę, ale biegam
-
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję serdecznie.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
No ciekawe, czy ten plan okaże się skuteczny . Może spotkamy się na Biegnij Warszawo na jesieni, ja się chyba zapiszę, polecam - atestowana trasa. Ja na razie gram w piłkę, jeżdżę na rowerze, zdarza się, że pobiegam. Spróbuj planu tego czy innego, jak się nie uda teraz, to coś tam pozmieniasz, poczytasz i polecikapolo pisze:Teraz mam nowy plan na złamanie 50 minut. Jest bardzo lajtowy, powątpiewam jednak w jego skuteczność. Analogiczny Bartoszka jest dużo trudniejszy. Ale mi chyba trzeba tego lajtowego.
pozdrawiam. krunner
-
- Zaprawiony W Bojach
Jako najważniejszy start chciałbym w tym roku pobiec Bieg Niepodelgłości. Biegnij Warsawo jest po drodze więc czemu nie.
A może skusisz się na na http://www.biegmorskieoko.pl/ ?
W lipcu będę wolniejszy w weekendy więc spróbuje Cię wyciągnąc do kampinosu...
A może skusisz się na na http://www.biegmorskieoko.pl/ ?
W lipcu będę wolniejszy w weekendy więc spróbuje Cię wyciągnąc do kampinosu...
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
W lipcu jest strasznie gorąco . "Morskie Oko" raczej odpada. Będę biegł pewnie w Biegu Bemowa (polecam, wrzesień, chyba 5 km - fajny kameralny bieg z atestem) no i Biegnij Warszawo - październik.
Aha - w sobotę biegnę w Biegu Ursynowa. Może faktycznie pobiegnę też w Biegu Niepodległości.
W Kampinosie pojawiły się STRASZNE KOMARY no i piach też jest, jak jest sucho. Ale lubię tam biegać, możemy się umówić.
pozdr. Arek
Aha - w sobotę biegnę w Biegu Ursynowa. Może faktycznie pobiegnę też w Biegu Niepodległości.
W Kampinosie pojawiły się STRASZNE KOMARY no i piach też jest, jak jest sucho. Ale lubię tam biegać, możemy się umówić.
pozdr. Arek
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
no czytałem - poszalałeś na 5km
ja wróciłem do biegania - na razie spokojnie - trzymam się reżimowo dystansów ale absolutnie nie tempa
widzę że zaszalałeś - 17km - brawo - mnie jeszcze nie dopadł taki dystans - na razie maks 13.
ja wróciłem do biegania - na razie spokojnie - trzymam się reżimowo dystansów ale absolutnie nie tempa
widzę że zaszalałeś - 17km - brawo - mnie jeszcze nie dopadł taki dystans - na razie maks 13.